10 verborgen pareltjes in San Felice Del Benaco die je absoluut niet mag missen

San Felice Del Benaco, gelegen in de Italiaanse regio Lombardije, is een prachtige bestemming voor liefhebbers van zon, zee en cultuur. Het stadje mag dan wel klein zijn, maar het heeft veel te bieden. In deze blog ontdek je 10 verborgen pareltjes in San Felice Del Benaco die je absoluut niet mag missen.

1. De San Fermo kerk

De San Fermo kerk is een 11e-eeuwse kerk die gebouwd is op de ruïnes van een Romeinse villa. De kerk heeft een unieke architectuur en is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht op het meer.

2. De Rocca di Manerba

De Rocca di Manerba is een kasteelruïne dat gelegen is op een rotsachtige heuvel aan de westkant van het Gardameer. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en biedt een prachtig uitzicht op het meer en de omgeving.

3. Het Parco Della Rocca di Manerba

Het Parco Della Rocca di Manerba is een natuurpark omringd door bergen, bossen en water. Het park biedt verschillende wandel- en fietsroutes en onthult prachtige vergezichten over het Gardameer.

4. Het Palazzo Rosa

Palazzo Rosa is een zestiende-eeuws paleis, prachtig gelegen aan de rand van het Gardameer. Het paleis is nu een museum en organiseert tentoonstellingen die betrekking hebben op de geschiedenis en cultuur van San Felice Del Benaco.

5. De klokkentoren van San Felice Del Benaco

De klokkentoren van San Felice Del Benaco is een toren uit de 16e eeuw en staat in het hart van het stadje. De toren biedt een prachtig uitzicht over het hele stadje en het meer.

6. De Villa La Cavallara

De Villa La Cavallara is een historisch gebouw omgeven door een prachtige tuin. Het werd in de 19e eeuw gebouwd en wordt nu gebruikt voor bruiloften en evenementen.

7. De olijfolie producenten

San Felice Del Benaco staat bekend om zijn olijfolieproductie. Er zijn verschillende olijfgaarden in de omgeving waar je zelfgemaakte olijfolie kunt proeven en kopen.

8. Het strand Porto San Felice

Het strand Porto San Felice is een echt pareltje. Het is een rustig strand in een afgelegen baai wat het perfect maakt om te ontspannen en te zwemmen in het blauwe water van het Gardameer.

9. De IJsgrot van Catullus

De IJsgrot van Catullus is een spectaculaire grot gelegen aan de voet van de Rocca di Manerba. Het is een natuurlijke grot gevuld met ijs het hele jaar door.

10. Het Sasso bewegwijzeringsmuseum

Het Sasso bewegwijzeringsmuseum toont oude wegwijzers en is gelegen in een oud huis. Het museum biedt een unieke kijk op de geschiedenis van het toerisme in San Felice Del Benaco.

San Felice Del Benaco heeft veel te bieden en deze 10 verborgen pareltjes maken je bezoek nog specialer. Mis deze prachtige plekken niet op je volgende vakantie!

Wat zijn enkele van de beste restaurants in San Felice Del Benaco?

Enkele van de beste restaurants in San Felice Del Benaco zijn Ristorante La Torta en Il Porticciolo.

Wat zijn enkele van de beste activiteiten om te doen in San Felice Del Benaco?

Enkele van de beste activiteiten om te doen in San Felice Del Benaco zijn wandelen, fietsen, zwemmen, het bezoeken van de historische bezienswaardigheden en het ontspannen op het strand.

Welke taal wordt er in San Felice Del Benaco gesproken?

De officiële taal is Italiaans maar de meeste mensen spreken ook Engels.

Is het veilig om San Felice Del Benaco te bezoeken?

Ja, San Felice Del Benaco is een veilige plaats om te bezoeken met een laag criminaliteitspercentage. Maar net zoals in elk ander land moet men op zijn hoede blijven voor zakkenrollers en oplichters.

Over ons

Informatie