20 onontdekte plekjes in Nederland voor een weekendje weg

Ben jij op zoek naar een leuk plekje voor een weekendje weg in Nederland? Dan heb je geluk! Nederland zit vol met prachtige, onontdekte plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Of je nu op zoek bent naar uitgestrekte bossen, gezellige stadjes, of een rustige strandvakantie, Nederland heeft het allemaal. Hieronder vind je 20 onontdekte plekjes voor een perfect weekendje weg.

1. Het Geuldal in Limburg

Het Geuldal is een van de mooiste plekjes in Zuid-Limburg. Je vindt hier prachtige natuur, schattige dorpjes en kastelen. Vergeet niet een wandeling te maken door de Geul-vallei.

2. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold

Dit is het op een na grootste natuurgebied van Nederland en biedt tal van wandel- en fietsroutes voor zowel amateurs als professionals. Je kunt hier ook genieten van de rust en stilte van de natuur in een van de vele natuurhuisjes.

3. Het idyllische plaatsje Bronkhorst

Bronkhorst, gelegen in de provincie Gelderland, is het kleinste stadje van Nederland. Met zijn historische huizen, gezellige cafes en authentieke winkels is het een charmant en romantisch plekje voor een weekendje weg.

4. Het Noord-Friese eiland Ameland

Ameland is een van de mooiere Waddeneilanden met prachtige stranden en gezellige dorpjes. Ideaal voor een rustgevende strandvakantie.

5. Het waterrijke Giethoorn

Giethoorn, oftewel het Venetië van Nederland, is een schattig dorpje in de Kop van Overijssel. Het dorpje zelf is alleen te verkennen door middel van kleine sloepjes, wat het een unieke bestemming maakt.

6. Het middeleeuwse stadje Doesburg

Doesburg is een prachtig stadje gelegen in de provincie Gelderland. Het heeft tal van historische panden en monumentale gebouwen, zoals de Martinikerk en de Waag.

7. Het prachtige Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is een uitgestrekt gebied gelegen op de Veluwe. Hier vindt je een afwisseling van uitgestrekte heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Een must-see voor natuurliefhebbers.

8. Het historische stadje Naarden

Naarden is een vestingstadje met pittoreske straatjes en smalle grachten. In Naarden kun je een wandeling maken over de stadswallen en genieten van het prachtige uitzicht.

9. Het charmante plaatsje Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is gelegen in de provincie Utrecht en heeft een prachtige omgeving aan de Lek. Het charmante stadje heeft een rijk historisch verleden en biedt tal van gezellige eettentjes en winkeltjes.

10. Het Markermeer in Noord-Holland

Het Markermeer is een rustig meer gelegen in de buurt van Amsterdam. Het is de perfecte bestemming voor een ontspannen weekendje weg, waarbij je kunt genieten van de schoonheid van de natuur.

11. Het Land van Maas en Waal

Het Land van Maas en Waal, gelegen in het zuiden van Nederland, biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Zo kun je er fietsen, wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over de rivieren.

12. Het historische stadje Hattem

Hattem, gelegen in de provincie Gelderland, is een prachtig historisch stadje met tal van musea en historische panden. Zo kun je hier een bezoek brengen aan het Voermanmuseum en het Bakkerijmuseum.

13. Het Nationaal Park De Biesbosch

De Biesbosch is een uitgestrekt gebied gelegen in de provincie Noord-Brabant. Hier vind je tal van waterwegen, moerassen en bossen. Ideaal voor een ontspannen vaartocht of wandeling.

14. Het prachtige stadje Zutphen

Zutphen is een prachtig, historisch stadje gelegen aan de IJssel. Hier vind je tal van kleine straatjes, winkeltjes en historische panden die uitnodigen voor een lange wandeling.

15. Het mysterieuze Hunebedden in Drenthe

Drenthe is de perfecte bestemming voor liefhebbers van prehistorische geschiedenis. Hier vindt je talloze hunebedden, ruïnes en andere monumenten uit de oudheid.

16. Het Zuid-Limburgse stadje Valkenburg

Valkenburg is een prachtig, pittoresk stadje gelegen in het zuiden van Nederland. Hier vind je tal van historische gebouwen, grotten, en ook een kasteel. Daarnaast is het een perfect plekje om te genieten van de rust van de natuur.

17. Het historische stadje Elburg

Elburg is een middeleeuws stadje gelegen in de provincie Gelderland. Hier vind je prachtige historische gebouwen en monumenten uit de tijd van de Hanze.

18. Het charmante stadje Workum

Workum is een prachtig stadje gelegen in de provincie Friesland. Hier vind je smalle straatjes, leuke winkeltjes en monumentale panden. Daarnaast kun je hier tal van watersportactiviteiten ondernemen, zoals zeilen en windsurfen.

19. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe biedt een afwisseling van uitgestrekte heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Daarnaast vindt je hier ook het bekende Kröller-Müller museum.

20. Het gezellige stadje Medemblik

Medemblik is een gezellig stadje gelegen in de provincie Noord-Holland. Met tal van historische panden, grachten en kerken is het een prachtige bestemming voor een romantisch weekendje weg.

Nederland heeft tal van prachtige plaatsen die het ontdekken meer dan waard zijn. Of je nu op zoek bent naar rustige natuurgebieden, historische stadjes of charmante dorpjes, Nederland heeft het allemaal. We hopen dat bovenstaande lijst je heeft kunnen helpen bij het vinden van de perfecte bestemming voor een weekendje weg.

Veelgestelde vragen

Welke van deze plaatsen zijn geschikt voor een romantisch weekendje weg?

Bronkhorst, Zutphen en Medemblik zijn perfecte bestemmingen voor een romantisch weekendje weg.

Welke van deze plaatsen zijn geschikt voor een actief weekendje weg?

Ameland, de Veluwe, De Biesbosch en het Land van Maas en Waal zijn perfecte bestemmingen voor een actief weekendje weg.

Welke plaatsen zijn het meest geschikt voor een strandvakantie?

Ameland en het Markermeer zijn perfecte bestemmingen voor een rustgevende strandvakantie.

Waar kun je prehistorische monumenten vinden?

Drenthe is de perfecte bestemming voor liefhebbers van prehistorische monumenten.

Kun je watersporten beoefenen bij een van deze bestemmingen?

Ja, bij Workum en de Biesbosch kun je tal van watersportactiviteiten ondernemen zoals zeilen en windsurfen.

Over ons

Informatie