3 wandelroutes om te maken in Mijas – Málaga

Als je op zoek bent naar een unieke manier om de prachtige stad Mijas in Málaga te verkennen, dan is een wandeltocht wellicht de perfecte optie voor jou. Mijas is een stad die bekendstaat om zijn witte huizen en pittoreske steegjes, waardoor het een geweldige locatie is om op wandeltochten te gaan. In dit artikel maak je kennis met drie fantastische wandelroutes in Mijas om te verkennen tijdens jouw vakantie.

1. Castillo de Mijas

Deze wandelroute begint bij het stadhuis van Mijas en biedt een fantastisch uitzicht over de kustlijn van de Costa del Sol. Na een wandeling van ongeveer 30 minuten bereik je het kasteel van Mijas, dat dateert uit de elfde eeuw. Hier kun je de rijke geschiedenis van de stad ontdekken en genieten van het indrukwekkende uitzicht op de omliggende gebieden.

Routebeschrijving

Begin: Stadhuis van Mijas
Duur: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

2. Sendero de las Presas

Als je op zoek bent naar een langere wandeltocht, dan is Sendero de las Presas misschien wel iets voor jou. Deze route is ongeveer 6 kilometer lang en voert je door het platteland van Mijas. Je loopt langs de rivier de Albarregas en bezoekt de prachtige stuwdam die bekendstaat als Presa de los Horcajos.

Routebeschrijving

Begin: Santuario de la Virgen de la Peña
Duur: 2 uur
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

3. La Muralla

La Muralla is een wandelroute door de oude stadsmuren van Mijas. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en brengt je langs historische monumenten zoals Torreón de la Muralla en de oude kerk van Santa Ana. Deze wandelroute is ook perfect om te genieten van de lokale architectuur en cultuur van Mijas.

Routebeschrijving

Begin: Plaza de la Constitución
Duur: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Conclusie:

Als je tijdens je vakantie in Mijas wat extra beweging wilt krijgen en de stad op een unieke manier wilt verkennen, zijn deze drie wandelroutes perfect voor jou. Ontdek alle verborgen juweeltjes van de stad tijdens een prachtige wandeltocht. Dit zijn slechts enkele van de vele wandelroutes in Mijas, dus je kunt altijd nieuwe gebieden blijven verkennen.

Veelgestelde vragen:

1. Is het veilig om te wandelen in Mijas?
-Ja, het is veilig om in Mijas te wandelen. Mijas is een rustige en veilige stad, vooral tijdens de dag.

2. Welke tijd van het jaar is het beste om te wandelen in Mijas?
-De beste tijd om in Mijas te wandelen is tijdens het voor- en najaar, wanneer het weer aangenaam is en de temperaturen mild zijn.

3. Hebben de wandelroutes een goede bewegwijzering?
-Ja, alle drie de wandelroutes zijn goed bewegwijzerd en aangegeven met borden.

4. Kan ik mijn hond meenemen op deze wandelroutes?
-Dat hangt af van de route. We raden aan om bij de betreffende autoriteiten na te gaan of honden op de route zijn toegestaan.

5. Welke uitrusting heb ik nodig om deze wandelroutes te maken?
-Het dragen van comfortabele en stevige wandelschoenen en kleding wordt aanbevolen, evenals een flesje water om gehydrateerd te blijven tijdens de wandeling.

Over ons

Informatie