5 must-see nationale parken waar je ook kunt verblijven in een lodge

Als je wilt genieten van de prachtige natuur in Nederland, is het bezoeken van nationale parken een must. Nationale parken zijn niet alleen een plek om te wandelen en te genieten van de natuur, maar er zijn ook lodges beschikbaar om te overnachten en de natuur dichtbij te ervaren. In deze blog bespreken we vijf must-see nationale parken in Nederland waar je ook kunt verblijven in een lodge.

1. Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een van de bekendste nationale parken in Nederland en ligt in de provincie Gelderland. Het park heeft een divers landschap met graslanden, bossen, heidevelden en zandverstuivingen. In het park zijn drie lodges aanwezig: Het Jachthuis, De Wildhoeve en De Rustende Jager. Deze lodges bieden een comfortabel verblijf in het park en zijn perfect voor een weekendje weg.

2. Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een van de grootste zoetwatergetijdengebieden van Europa en ligt in de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het park heeft prachtige rivieren, kreken, moerasbossen en rietvelden. In het park zijn verschillende lodges beschikbaar, waaronder Buitenplaats De Blauwe Meije, Fort Bakkerskil en Stayokay Dordrecht. Deze lodges bieden een unieke kans om te overnachten in het hart van de natuur.

3. Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen ligt in de provincie Limburg en heeft een uitgestrekt duinlandschap langs de Maas. Het park heeft kilometers aan wandel- en fietspaden, uitkijktorens en leuke picknickplekken. In het park is Lodge Maasduinen beschikbaar, met luxe ingerichte lodges en chalets op een unieke locatie.

4. Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg en heeft een uitgestrekt hoogveengebied. Een van de hoogtepunten is de uitkijktoren die je een prachtig uitzicht over het park biedt. In het park zijn verschillende vakantiehuizen en chalets beschikbaar, zoals Bungalowpark De Stille Wille en Vakantiepark Het Meerdal.

5. Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer ligt in het noorden van Nederland en is ontstaan na de afsluiting van de Lauwerszee in 1969. Het park heeft een uniek landschap met meren, bossen, zandplaten en kwelders. In het park zijn verschillende lodges beschikbaar, zoals Camping De Pomp, Stayokay Lauwersmeer en Landal Esonstad. Deze lodges bieden een comfortabel verblijf in het hart van het park.

Als je de natuurlijke schoonheid van Nederland wilt verkennen en tegelijkertijd wilt genieten van een comfortabel verblijf, zijn deze vijf nationale parken met lodges de plek om naartoe te gaan. Of je nu op zoek bent naar een weekendje weg of een langer verblijf in de natuur, er is voor ieder wat wils. Boek vandaag nog je verblijf in een van deze prachtige nationale parken en ervaar de natuur van dichtbij.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik huisdieren meenemen naar de lodges in de nationale parken?
Ja, in sommige lodges zijn huisdieren toegestaan, maar neem contact op met de lodge om de regels te controleren.

2. Kan ik langer dan een week verblijven in de lodges in de nationale parken?
Ja, in veel lodges is een langer verblijf mogelijk. Neem contact op met de lodge voor meer informatie.

3. Zijn er activiteiten te doen in het nationale park naast wandelen en fietsen?
Ja, er zijn vaak verschillende activiteiten georganiseerd door het park, zoals kanotochten, vogelspotten en paardrijden.

4. Moet ik mijn eigen fiets meenemen naar het nationale park?
Nee, in veel lodges zijn fietsen te huur zodat je het park op de fiets kunt verkennen.

5. Zijn de lodges voorzien van keukens?
Ja, de meeste lodges hebben een kleine keuken of kitchenette zodat je zelf maaltijden kunt bereiden.

Over ons

Informatie