Aan het water in Drenthe: zwemmen, varen en watersporten op de mooiste meren en kanalen

Drenthe staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden en uitgestrekte bossen, maar wist je dat dit prachtige gebied ook rijk is aan meren en kanalen? Voor liefhebbers van watersport is Drenthe een echte parel. Of je nu wilt zwemmen, varen of watersporten, de meren en kanalen in deze regio bieden voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de mooiste meren en kanalen in Drenthe waar je heerlijk kunt genieten van een dagje aan het water.

De Grote Rietplas

De Grote Rietplas is een populaire plek om te zwemmen en te zonnen. Dit prachtige meer ligt in Emmen en biedt voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van de zon. Er is een strand met speeltoestellen voor kinderen en er zijn verschillende watersporten te beoefenen, waaronder windsurfen, kitesurfen en SUP-pen.

De Kibbelkoele

De Kibbelkoele is een pittoresk meer in de plaats Drenthe. Het meer is omgeven door bossen en biedt veel mogelijkheden om te zwemmen en te vissen. Het is ook mogelijk om op het meer te varen met een roeiboot of een kano.

Het Paterswoldsemeer

Het Paterswoldsemeer is een groot meer dat deel uitmaakt van het natuurgebied de Onlanden. Het is vooral bekend vanwege de vele watersporten die hier mogelijk zijn, waaronder zeilen, surfen en waterskiën. Het meer heeft ook verschillende stranden en biedt voldoende ruimte om te zwemmen en te zonnen.

De Lutsborg

De Lutsborg is een klein meertje in de buurt van Rolde. Het meertje is erg populair bij vissers vanwege de vele vissoorten die er te vinden zijn. Daarnaast kun je er ook prima zwemmen en varen met een roeiboot of kano.

Het Zuidlaardermeer

Het Zuidlaardermeer, gelegen tussen Groningen en Drenthe, is het grootste meer van de provincie en biedt veel mogelijkheden voor watersporten. Je kunt er zeilen, windsurfen, kitesurfen en waterskiën. Het meer is ook omringd door verschillende stranden waar je kunt zonnen en zwemmen.

De Hoornseplas

De Hoornseplas is een populaire recreatieplas in Groningen. Het meer biedt veel mogelijkheden om te zwemmen, varen en watersporten te beoefenen. Er zijn stranden met ligweides en een speeltuin voor kinderen.

Het Oranjekanaal

Het Oranjekanaal is een prachtig kanaal dat door Drenthe loopt. Het is omringd door bossen en biedt een prachtig uitzicht. Het kanaal wordt veel gebruikt door kanoërs en roeiers. Je kunt er ook heerlijk langs fietsen en wandelen.

De Drentse Hoofdvaart

De Drentse Hoofdvaart is een bekend kanaal dat door Drenthe loopt. Het kanaal is vooral populair bij bootliefhebbers die hier hun boot aanmeren. Je kunt er heerlijk langs fietsen en wandelen.

Het Havenkanaal

Het Havenkanaal loopt door Assen en verbindt de stad met de Drentse Hoofdvaart. Hier vindt je de pittoreske jachthaven van Assen waar boten kunnen aanmeren. Ook kun je hier een rondvaart maken door de stad.

Het Noord-Willemskanaal

Het Noord-Willemskanaal loopt door Groningen, Assen en Meppel en is beroemd om zijn prachtige landschap met uitgestrekte weilanden en mooie vergezichten. Je kunt er heerlijk langs fietsen en wandelen.

De Kleine Moere

De Kleine Moere is een klein meertje nabij Hoogeveen dat vooral bekend is vanwege de vissen die er te vinden zijn. Het is een populaire plek om te vissen, maar je kunt er ook zwemmen en varen met een roeiboot of kano.

Het Blauwe Meer

Het Blauwe Meer, gelegen in de buurt van Hoogeveen, is een prachtig meertje omringd door bos. Het is een veel bezochte attractie vanwege de mooie omgeving en de vele mogelijkheden om te zwemmen en te varen.

De Baggelhuizerplas

De Baggelhuizerplas is een meer nabij Assen met veel mogelijkheden voor recreatie. Je kunt er heerlijk zonnen op het strand of zwemmen in het water. Daarnaast zijn er verschillende watersporten te beoefenen, zoals windsurfen, kitesurfen en waterskiën.

De Recreatieplas Schoonhoven

De Recreatieplas Schoonhoven is een klein meertje nabij Hollandscheveld. Het biedt veel mogelijkheden voor recreatie, zoals zwemmen, vissen en varen. Het is een geweldige plek voor een gezellig dagje uit met de familie.

Het Zilvermeer

Het Zilvermeer is een groot meer in de buurt van Westerveld. Het is een populaire plek om te zwemmen, te zonnen en te varen. Er zijn verschillende stranden en speeltuinen voor kinderen. Bovendien is het meer omringd door natuurlijke schoonheid

Dit waren enkele van de mooiste meren en kanalen in Drenthe waar je heerlijk kunt genieten van een dagje aan het water. Of je nu wilt zwemmen, varen of watersporten wilt beoefenen, deze regio heeft voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en geniet van al het moois dat deze provincie te bieden heeft.

1. Waar kan ik het beste zwemmen in Drenthe?

Er zijn veel mooie plekken om te zwemmen in Drenthe, maar enkele van de populairste zijn de Grote Rietplas, het Paterswoldsemeer en het Zuidlaardermeer.

2. Welke watersporten kan ik beoefenen in Drenthe?

Drenthe biedt veel mogelijkheden voor watersporten, waaronder windsurfen, kitesurfen en waterskiën. Op sommige meren is het ook mogelijk om te zeilen, te roeien en te kanoën.

3. Zijn er stranden in Drenthe?

Ja, er zijn veel stranden in Drenthe. Deze bevinden zich meestal rondom de meren en bieden voldoende ruimte om te zonnen en te ontspannen.

4. Kan ik boten huren in Drenthe?

Ja, er zijn veel plekken waar je boten kunt huren in Drenthe. Dit kan variëren van kleine roeibootjes tot grote zeilboten.

5. Is het veilig om te zwemmen in de meren in Drenthe?

Over het algemeen zijn de meren in Drenthe veilig om in te zwemmen. Er zijn echter soms waarschuwingen voor blauwalg of andere waterkwaliteitsproblemen. Controleer daarom altijd vooraf of het veilig is om te zwemmen.

Over ons

Informatie