Actieve vakantie in Sardinië: de beste wandelingen en fietsroutes

Sardinië is een prachtig eiland met schitterende stranden, kristalheldere wateren en ongerepte natuur. Voor de natuurliefhebber en sportieveling is dit eiland de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. In dit artikel delen we de beste wandel- en fietsroutes op Sardinië.

Wandelen in Sardinië

Mount Ortobene

Mount Ortobene is een berg die uitkijkt over de stad Nuoro. Deze wandeling is een uitdaging en vereist een goede conditie, maar het uitzicht over de stad is de moeite waard.

Gola Gorroppu

De Gola Gorroppu is een indrukwekkende kloof in het Supramonte-gebergte. Het is een pittige wandeling, maar het adembenemende uitzicht over de kloof en de omgeving maakt het de moeite waard.

Tiscali

Deze wandeling brengt je naar de top van de Monte Tiscali en daar vind je een oude nuraghe, een past gemeenschappelijke woning van de Nuragische beschaving. De wandeling heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en is geschikt voor ervaren wandelaars.

Cala Goloritze

Cala Goloritze is een prachtige baai met schitterend blauw water. De wandeling er naartoe is uitdagend en duurt ongeveer twee uur, maar het uitzicht is het waard.

Fietsen in Sardinië

Santu Lussurgiu

Santu Lussurgiu is een pittoresk stadje omringd door wijngaarden, olijfbomen en wilde bloemen. Het is een geweldige plek om te fietsen en de lokale wijngaarden te ontdekken.

Monte Arci

Monte Arci is een uitdaging voor de ervaren fietser, maar het uitzicht over de omliggende valleien en bergen maakt het de moeite waard. Zorg ervoor dat je een goede uitrusting en voldoende water meeneemt.

Sa Rocca Tunda

Sa Rocca Tunda is een gemakkelijke fietstocht langs de kust van Sardinië. Onderweg kun je stoppen bij de kleine dorpjes en genieten van het schitterende uitzicht op de zee.

Barbagia

Barbagia is een bergachtige regio die perfect is voor een uitdagende mountainbike-tocht. De landschappen zijn betoverend en je zult versteld staan van de prachtige uitzichten.

Conclusie

Sardinië is de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. De wandel- en fietsroutes bieden je de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur en het indrukwekkende landschap. Of je nu een beginnende of ervaren wandelaar of fietser bent, er is voor iedereen een route die bij jouw niveau past.

Veelgestelde vragen

Wat voor kleding moet ik dragen tijdens het wandelen of fietsen?

Het is belangrijk om comfortabele, ademende kleding te dragen die geschikt is voor de temperaturen tijdens je vakantie. Vergeet ook niet om goede wandel- of fietsschoenen te dragen.

Kan ik de wandel- en fietsroutes op eigen houtje verkennen?

Ja, de meeste routes kunnen op eigen houtje worden verkend. Maar als je een gids wilt, zijn er genoeg lokale touroperators die rondleidingen aanbieden.

Is het veilig om te wandelen en fietsen in Sardinië?

Ja, Sardinië is over het algemeen een veilig eiland om te wandelen en fietsen. Maar het is wel belangrijk om te blijven opletten en voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van een helm tijdens het fietsen.

Wanneer is de beste tijd om Sardinië te bezoeken?

De beste tijd om Sardinië te bezoeken is in het voor- en najaar, wanneer de temperaturen wat koeler zijn. In de zomer kan het erg warm zijn, wat de wandel- en fietsroutes minder comfortabel maakt.

Moet ik mijn eigen fiets meenemen naar Sardinië?

Het is mogelijk om je eigen fiets mee te nemen naar Sardinië, maar het is misschien handiger om er ter plaatse een te huren bij een lokaal verhuurbedrijf om problemen met vervoer te voorkomen.

Over ons

Informatie