Andere activiteiten in Bordeaux: naast de prachtige wijnhuizen zijn er nog vele andere activiteiten die Bordeaux te bieden heeft, zoals boottochten op de rivier, musea en parken.

Als je Bordeaux bezoekt, is het proeven van de beroemde wijnen in de regio zeker een must-do activiteit, maar er zijn ook talloze andere activiteiten die je tijdens je verblijf kunt ondernemen. Hier zijn enkele van de leuke dingen die je in Bordeaux kunt doen, naast het bezoeken van wijnhuizen.

Boottochten op de rivier Garonne

Er is geen betere manier om Bordeaux te verkennen dan vanaf het water. Er zijn verschillende begeleide boottochten beschikbaar op de rivier Garonne, die door de stad stroomt. Tijdens de tocht kun je genieten van adembenemende uitzichten op de stad en de omliggende wijngaarden terwijl je ontspant op het water. Je kunt ook een verfrissend drankje bestellen terwijl je geniet van de prachtige bezienswaardigheden.

Musée d’Aquitaine

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Bordeaux en de regio Aquitaine, is het Musée d’Aquitaine een must-visit. Het museum bevindt zich in een prachtig gebouw in het historische centrum van de stad en neemt je mee op een reis door de geschiedenis van het gebied, van de prehistorie tot heden. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 700.000 voorwerpen en is een van de grootste historische musea van Frankrijk.

Jardin Public

Als je behoefte hebt aan een ontspannen middag in een prachtige omgeving, breng dan een bezoek aan Jardin Public. Dit park ligt midden in het centrum van Bordeaux en beschikt over prachtige Franse tuinen, een rozentuin, een botanische tuin en een kinderspeelplaats. De perfecte plek voor een picknick met vrienden en familie of om gewoon te genieten van een rustige middag in de natuur.

Porte Cailhau

Porte Cailhau is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bordeaux. Deze indrukwekkende poort stamt uit de 15e eeuw en was oorspronkelijk bedoeld als een monument om de overwinningen van Franse koningen te vieren. Tegenwoordig kun je de trap beklimmen naar de top van de poort voor een prachtig uitzicht over de stad.

La Cité du Vin

Als je geïnteresseerd bent in wijn, wil je La Cité du Vin niet missen. Dit futuristische museum is gewijd aan alles wat met wijn te maken heeft en biedt talloze tentoonstellingen, interactieve displays en proeverijen. Je kunt hier leren over de geschiedenis van wijn, verschillende wijnregio’s verkennen en deelnemen aan educatieve workshops.

Place des Quinconces

De Place des Quinconces is het grootste plein van Europa en is een populaire ontmoetingsplaats voor de inwoners van Bordeaux. Het plein heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder een groot standbeeld van Montesquieu en een monument voor de Girondijnen, evenals een populaire wekelijkse markt waar je lokale producten en ambachten kunt kopen.

Musée des Beaux-Arts

Het Musée des Beaux-Arts is een van de belangrijkste kunstmusea van Frankrijk en beschikt over een indrukwekkende collectie van meer dan 200.000 kunstwerken. Hier vind je kunstwerken van oude meesters en moderne kunstenaars, evenals werken uit verschillende culturen en tijdsperioden. Bezoekers kunnen genieten van schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en grafische kunst.

Place de la Bourse

De Place de la Bourse is een ander iconisch plein in Bordeaux dat populair is bij toeristen en inwoners alike. Dit prachtige plein staat bekend om zijn indrukwekkende rococo-architectuur en biedt een fantastisch uitzicht op de rivier Garonne. Hier kun je genieten van een drankje op een van de vele terrassen of gewoon even relaxen terwijl je kijkt naar de boten die voorbij varen.

Théâtre National de Bordeaux en Aquitaine

Als je geïnteresseerd bent in de podiumkunsten, breng dan een bezoek aan het Théâtre National de Bordeaux en Aquitaine. Dit prachtige theater, dat dateert uit de 18e eeuw, biedt een breed scala aan theatervoorstellingen, opera’s en concerten. De perfecte plek voor een avondje uit!

Les Bassins de Lumières

Les Bassins de Lumières is een van de nieuwste attracties van Bordeaux en biedt een unieke en intrigerende ervaring. Dit museum is gevestigd in een voormalige onderzeeërbasis en biedt kunsttentoonstellingen die worden geprojecteerd op de muren en vloeren van de ruimte. Het resultaat is een prachtig en indrukwekkend licht- en geluidsfeest dat je zeker niet wilt missen.

Bordeaux-Cartierville Market

Als je geïnteresseerd bent in lokale producten en ambachten, bezoek dan de Bordeaux-Cartierville Market. Deze overdekte markt is geopend van donderdag tot en met zondag en biedt een breed scala aan lokale lekkernijen, waaronder kaas, vleeswaren en brood. Je kunt hier ook handgemaakte ambachten en souvenirs kopen om mee naar huis te nemen.

Musée Mer Marine

Als je geïnteresseerd bent in zeeverkenning en -geschiedenis, dan is Musée Mer Marine een fascinerende plek om te bezoeken. Dit museum beschikt over een geweldige collectie zeekaarten, scheepsmodellen en andere maritieme artefacten. Het museum biedt ook interactieve multimedia-exposities om bezoekers te helpen begrijpen hoe de zee de menselijke geschiedenis heeft beïnvloed.

Place Pey-Berland

De Place Pey-Berland is een van de belangrijkste pleinen van Bordeaux en staat bekend om zijn iconische klokkentoren. Dit prachtige plein ligt in het hart van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de kathedraal Saint-André de Bordeaux. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel inwoners als bezoekers, en biedt tal van cafés en restaurants om te genieten van lokale lekkernijen.

Le Grand Théâtre

Le Grand Théâtre is een van de grootste en meest indrukwekkende theaters van Frankrijk. Het gebouw dateert uit de 18e eeuw en beschikt over een prachtige neoklassieke gevel en een indrukwekkend interieur. Bezoekers kunnen hier genieten van toneelvoorstellingen, operavoorstellingen en concerten in een prachtige omgeving.

Promenade de Sainte-Catherine

De promenade van Rue Sainte-Catherine is een populaire winkelstraat in Bordeaux en biedt een breed scala aan winkels, boetieks en cafés. Het is een geweldige plek om te winkelen en van de fantastische lokale gastronomie te genieten. De promenade is ook een populaire plek voor straatmuzikanten en kunstenaars, en biedt een fascinerend beeld van het dagelijkse leven in Bordeaux.

Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, natuur of gastronomie, er is altijd iets leuks te doen in Bordeaux. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, de stad biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wat kan ik nog meer doen in Bordeaux, naast het bezoeken van wijnhuizen?

Er zijn talloze andere dingen die je kunt doen tijdens je verblijf in Bordeaux. Je kunt bijvoorbeeld boottochten maken op de rivier, musea bezoeken, parken verkennen en genieten van de lokale gastronomie.

Welke musea moet ik bezoeken in Bordeaux?

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, is het Musée d’Aquitaine een must-visit. Voor liefhebbers van kunst is het Musée des Beaux-Arts een geweldige keuze, terwijl de Cité du Vin een must-visit is voor wijnliefhebbers.

Welke parken moet ik bezoeken in Bordeaux?

Jardin Public is een prachtig park in het centrum van de stad. Het biedt prachtige Franse tuinen, een rozentuin en een botanische tuin. Voor een prachtig uitzicht op de stad kunt u een bezoek brengen aan Parc Floral de Bordeaux.

Wat is het grootste plein van Europa?

Het grootste plein van Europa is de Place des Quinconces in Bordeaux.

Welke theaters moet ik bezoeken in Bordeaux?

Théâtre National de Bordeaux en Aquitaine en Le Grand Théâtre zijn de belangrijkste theaters in Bordeaux en bieden een scala aan theater-, opera- en concertvoorstellingen.

Waar kan ik lokale producten en ambachten kopen in Bordeaux?

De Bordeaux-Cartierville Market is een overdekte markt waar je lokale lekkernijen en handgemaakte ambachten kunt kopen.

Over ons

Informatie