Arles te voet ontdekken: De mooiste wandelroutes door de stad en natuur

Als je van plan bent om naar Zuid-Frankrijk te gaan, dan moet je Arles op je lijstje zetten. Deze stad staat bekend om haar rijke geschiedenis en prachtige natuur. Een van de beste manieren om Arles te ontdekken is te voet. In deze gids delen we de mooiste wandelroutes door de stad en de natuur.

1. De wandelroute door het oude centrum van Arles

Deze wandelroute neemt je mee door het hart van Arles. Start bij het Amfitheater en wandel langs het Romeinse theater, de Notre Dame de la Major, en de Saint-Trophime kathedraal. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Place du Forum en de Van Gogh Foundation.

2. De wandeling naar het kasteel van Arles

Deze wandeling begint bij de Tour de L’Hauture en gaat door de rustige straatjes van Arles. Het hoogtepunt van deze wandelroute is het kasteel van Arles. Dit middeleeuwse kasteel biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

3. De wandeling door de Camargue

De Camargue is een prachtig natuurgebied rondom Arles. Deze wandelroute neemt je mee door de uitgestrekte vlaktes en langs de zoutpannen. Vergeet niet om de flamingo’s te bekijken en om de lokale specialiteit, de rode rijst, te proeven.

4. De wandeling langs de Rhône

De Rhône is de levensader van Arles. Deze wandelroute begint bij de Pont de Trinquetaille en gaat langs de rivieroever. Onderweg kom je langs oude scheepswerfjes en heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende heuvels.

5. De wandeling naar de Abdij van Montmajour

De Abdij van Montmajour is een van de mooiste bezienswaardigheden rondom Arles. Deze wandelroute begint bij de begraafplaats van Alyscamps en gaat door het bos naar de abdij. De abdij zelf is een prachtig middeleeuws gebouw dat omringd wordt door een adembenemend landschap.

6. De wandeling langs de archeologische vindplaatsen

Arles heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Deze wandelroute neemt je mee langs de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de stad. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de cryptoporticus en de Alyscamps.

7. De wandeling naar het dorp Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence is een prachtig dorpje dat op een heuvel ligt. Deze wandelroute begint in Arles en gaat door het landschap naar het dorpje. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en de wijngaarden.

8. De wandeling langs de aquaducten

De aquaducten zijn een prachtig staaltje Romeinse architectuur. Deze wandelroute begint bij de Pont du Gard en gaat langs de aquaducten naar Arles. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de vallei van de Gardon.

9. De wandeling naar de barokke kerk van Saint-Gilles

Saint-Gilles is een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn barokke kerk. Deze wandelroute begint bij de Tour de L’Hauture en gaat door het landschap naar Saint-Gilles. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels.

10. De wandeling langs de Route du Van Gogh

Vincent van Gogh bracht een groot deel van zijn leven door in Arles. Deze wandelroute neemt je mee langs de plekken die hij heeft geschilderd, zoals het gele huis en de kerk van Saint-Paul-de-Mausole. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het Van Gogh Museum.

Met deze wandelroutes kun je Arles ontdekken op een manier die bij jou past. Of je nu de oude straatjes wilt verkennen of de prachtige natuur wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils.

Arles is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Door de stad te voet te verkennen, kun je de stad en de omliggende gebieden op een bijzondere manier ontdekken. Met deze wandelroutes kun je Arles op een unieke manier ervaren.

1. Wat zijn de beste wandelroutes in Arles?

De beste wandelroutes in Arles zijn de wandeling door het oude centrum, de wandeling naar het kasteel van Arles en de wandeling door de Camargue.

2. Hoe lang duren de wandelingen?

De wandelingen variëren in lengte van één tot enkele uren, afhankelijk van de gekozen route.

3. Is het veilig om ‘s avonds te wandelen?

Over het algemeen is het veilig om ‘s avonds te wandelen in Arles. Het is echter altijd belangrijk om alert te blijven en drukke gebieden te vermijden.

4. Wat zijn de beste wandelroutes voor natuurliefhebbers?

De beste wandelroutes voor natuurliefhebbers zijn de wandeling door de Camargue en de wandeling langs de aquaducten.

5. Waar kan ik meer informatie vinden over wandelroutes in Arles?

Je kunt meer informatie vinden bij het VVV-kantoor in Arles of online bij het Office de Tourisme d’Arles.

Over ons

Informatie