Avontuurlijk kamperen in Vallée Les Etoiles: tips om je kampeerervaring onvergetelijk te maken.

Vallée Les Etoiles is een prachtig kampeerterrein in de Belgische Ardennen, omringd door uitgestrekte bossen en kabbelende rivieren. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke kampeerervaring, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je tips om jouw kampeerervaring in Vallée Les Etoiles onvergetelijk te maken.

Verken de omgeving te voet of per fiets

De Ardennen staan bekend om hun prachtige natuur en uitgestrekte bossen. Huur een mountainbike of trek je wandelschoenen aan en verken de omgeving. Op deze manier ontdek je de mooiste plekjes en leer je de streek op een andere manier kennen.

Ga op avontuurlijke excursies

Vallée Les Etoiles biedt verschillende avontuurlijke excursies aan, zoals kajakken op de rivier de Lesse of abseilen van een hoge rots. Ga voor de ultieme adrenalinekick en kies een van deze spannende activiteiten.

Maak een kampvuur en geniet van de sterrenhemel

Een kampvuur is onmisbaar tijdens een kampeerervaring in Vallée Les Etoiles. Verzamel wat takken en hout en maak een knapperend vuur. Geniet vervolgens van de rust en stilte terwijl je naar de sterrenhemel kijkt.

Bezoek de lokale markten

De streek rond Vallée Les Etoiles staat bekend om zijn lokale markten en ambachtelijke producten. Bezoek een van deze kleurrijke markten en koop vers fruit, kaas en heerlijke streekproducten.

Ga op survivaltocht

Wil je je survival skills testen? Maak dan een survivaltocht in de omgeving van Vallée Les Etoiles. Je leert hierbij om te gaan met verschillende situaties in de natuur, zoals het maken van een vuur en het bouwen van een schuilplaats.

Probeer lokale specialiteiten

De Ardennen hebben een rijke culinaire traditie. Probeer daarom zeker eens de lokale specialiteiten, zoals wildstoofpot of Ardense ham.

Maak een uitstapje naar Dinant

Dinant is een prachtige stad aan de Maas, op slechts een half uur rijden van Vallée Les Etoiles. Bezoek de citadel van Dinant, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het huis van Adolf Sax, de uitvinder van de saxofoon.

Speel outdoor-spellen

Op het kampeerterrein van Vallée Les Etoiles kun je verschillende outdoor-spellen spelen, zoals volleybal, voetbal en pingpong. Organiseer een toernooitje met je medekampeerders en maak er een gezellige avond van.

Ga op paardrijtocht

Ontdek de omgeving van Vallée Les Etoiles te paard. Er zijn verschillende maneges in de buurt waar je een paardrijtocht kunt maken door de bossen en langs de rivieren.

Maak een avondwandeling

’s Avonds is de natuur op zijn mooist. Trek je wandelschoenen aan en maak een avondwandeling. Geniet van de rust en stilte terwijl je de sterrenhemel bewondert.

Ga op wildsafari

In de Ardennen leeft een groot aantal wilde dieren, zoals edelherten, everzwijnen en vossen. Ga op wildsafari en wie weet spot je deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat.

Huur een kano

Huur een kano en vaar over de rivieren in de buurt van Vallée Les Etoiles. Op deze manier ontdek je de prachtige natuur vanaf het water en kom je op plekjes waar je anders niet zou komen.

Doe mee aan een boogschietwedstrijd

Op het kampeerterrein van Vallée Les Etoiles kun je ook boogschieten. Doe mee aan een wedstrijdje met je medekampeerders en ontdek wie de beste schutter is.

Ga op speurtocht

Organiseer een speurtocht in de omgeving van Vallée Les Etoiles. Maak hierbij gebruik van de natuur en bedenk uitdagende opdrachten. Plezier gegarandeerd!

Bezoek de Grotten van Han

Op slechts een klein uur rijden van Vallée Les Etoiles liggen de Grotten van Han. Deze indrukwekkende grotten zijn een absolute must-see tijdens je kampeerervaring in de Ardennen.

Conclusie

Kamperen in Vallée Les Etoiles is een avontuurlijke ervaring die je niet snel zult vergeten. Door deze tips te volgen maak je jouw kampeerervaring nog specialer. Veel plezier!

Veelgestelde vragen

1. Zijn er sanitaire voorzieningen op het kampeerterrein?
Ja, er zijn verschillende sanitaire voorzieningen op het kampeerterrein, zoals douches en toiletten.

2. Kan ik mijn huisdier meenemen naar Vallée Les Etoiles?
Ja, huisdieren zijn toegestaan op het kampeerterrein.

3. Is er een zwembad op het kampeerterrein?
Nee, er is geen zwembad op het kampeerterrein.

4. Kan ik een barbecue huren op het kampeerterrein?
Ja, je kunt een barbecue huren op het kampeerterrein.

5. Moet ik zelf voor kampeeruitrusting zorgen of is er iets te huur op het kampeerterrein?
Je kunt zelf kampeeruitrusting meenemen of ter plaatse huren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tent, kampeerstoelen of slaapzakken.

Over ons

Informatie