Bezoek de historische kerken van Girona.

Girona, gelegen in het noordoosten van Catalonië, is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur. De stad staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen die zich concentreren op de meer bekende badplaatsen in de buurt. Maar als je op zoek bent naar een authentieke Spaanse ervaring, dan is Girona zeker het bezoeken waard, vooral als je geïnteresseerd bent in religieuze geschiedenis.

De stad heeft vele prachtige kerken die je kunt bezoeken. Hieronder zijn enkele van de kerken die je moet bekijken tijdens je bezoek aan Girona.

Sant Pere de Galligants

Sant Pere de Galligants is een romaanse kerk die dateert uit de 12e eeuw en is gelegen in het historische centrum van Girona. Het is een van de meest indrukwekkende kerken van de stad en beschikt over diverse architectonische elementen uit de middeleeuwse periode, waaronder een prachtig rozetvenster. De kerk bevindt zich op slechts tien minuten lopen van het centraal station van Girona en is gemakkelijk te bereiken.

Collegiate Church of Sant Feliu

De Collegiale kerk van Sant Feliu is een gotische kerk en is de oudste kerk van Girona. De kerk is vernoemd naar de schutspatroon van Girona, Saint Felix. Het is een prachtige kerk, met hoge plafonds en een mooie gebrandschilderde ramen. Het ligt aan de oever van de rivier de Ter en biedt een geweldig uitzicht op de omgeving.

Basilic de Sant Feliu

De Basilic van Sant Feliu, gelegen aan Plaza de la Catedral, is een indrukwekkende kerk. Het heeft een prachtige gevel en een groot altaarstuk dat werd geschilderd door kunstenaar Jaume Huguet. De kerk heeft een lange geschiedenis en is in de 14e en 15e eeuw uitgebreid verbouwd. Het is de moeite waard om even de tijd te nemen om deze kerk te verkennen.

Catedral de Girona

De kathedraal van Girona werd gebouwd in de 11e eeuw en is een van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen in heel Catalonië. De kathedraal heeft een prachtige gotische stijl en heeft een van de breedste gotische beuken ter wereld. Het heeft ook een uitgebreid barok altaarstuk, evenals vele andere kunstwerken. Het is een must-see voor iedereen die Girona bezoekt.

Sant Feliu de Pallerols

Sant Feliu de Pallerols, gelegen op enkele kilometers afstand van Girona, is een klein dorp met een prachtige kerk. Het is de ideale plek voor een dagtrip vanuit Girona. De kerk is een goed voorbeeld van de Romaanse architectuur en het interieur bevat vele indrukwekkende kunstwerken.

Sant Pere de Rodes

Sant Pere de Rodes is een benedictijnenklooster uit de 11e eeuw en bevindt zich in de buurt van Girona. Het is gelegen op een hoge heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het klooster heeft vele intrigerende geschiedenissen en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in religieuze geschiedenis.

Sant Miquel de Cruïlles

Sant Miquel de Cruïlles is een prachtige romaanse kerk die dateert uit de 11e eeuw. Het heeft een mooie gevel en is omgeven door mooie tuinen. Het interieur van de kerk bevat vele interessante kunstwerken, waaronder een prachtig altaarstuk dat werd geschilderd door Jaume Huguet.

Santa Maria de Castelló d’Empúries

Santa Maria de Castelló d’Empúries is een indrukwekkende gotische kerk die dateert uit de 14e eeuw. Het heeft een prachtige gevel en mooie gebrandschilderde ramen. Binnenin de kerk bevindt zich een indrukwekkend altaarstuk en diverse andere interessante kunstwerken.

Lees meer:

1. De beste manieren om Girona te verkennen
2. Bezoek de mooiste plekken in Girona
3. Romaanse architectuur in Girona
4. Kunst en cultuur in Girona
5. Bekijk de gotische architectuur van Girona
6. Ontdek de historische kerken van Catalonië
7. Dagtochten vanuit Girona
8. Ervaar de cultuur van Girona
9. Plan je reis naar Girona
10. De perfecte reisgids voor Girona
11. De verborgen juweeltjes van Girona
12. De beste culinaire ervaringen in Girona
13. De geschiedenis van Girona in een notendop
14. Waar te verblijven in Girona
15. De beste seizoenen om Girona te bezoeken

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van religie en architectuur, dan is Girona de perfecte bestemming. De stad heeft vele prachtige kerken die je kunt bezoeken en die elk hun eigen geschiedenis en charme hebben. Mis deze prachtige attracties niet tijdens je bezoek aan Girona.

Over ons

Informatie