Borger voor gezinnen: activiteiten en uitjes die leuk zijn voor jong en oud.

Borger is een pittoresk dorpje in Noordoost-Drenthe dat bekend staat om zijn hunebedden, bossen en prachtige landschap. Het is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar rust, natuur en leuke activiteiten voor jong en oud. In dit artikel bespreken we de beste activiteiten en uitjes in Borger om te doen met het hele gezin.

Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum is een niet te missen attractie in Borger. Hier leer je alles over de geschiedenis van de hunebedden en het leven van prehistorische jagers en verzamelaars. Er zijn interactieve tentoonstellingen, workshops en rondleidingen die speciaal zijn ontworpen om kinderen te betrekken bij het leerproces.

Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is een wandelpad op hoogte tussen de toppen van de bomen in het bos. Het pad is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, inclusief rolstoelen en kinderwagens. Tijdens de wandeling leer je alles over het bos en de dieren die daar leven.

Kabouterland

Kabouterland is een pretpark speciaal ontworpen voor kinderen tot 10 jaar. Hier kun je kabouters ontdekken in hun woningen, dieren aaien en bekijken, en plezier hebben op de speeltoestellen. Er zijn ook verschillende shows om te bekijken, inclusief een kaboutershow en papegaaienshow.

Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark is een all-inclusive pretpark met meer dan 50 attracties en attracties voor kinderen van alle leeftijden. De toegangsprijs is inclusief onbeperkt eten en drinken, en er zijn verschillende restaurants om uit te kiezen.

Speelstad Oranje

Speelstad Oranje is een indoor speeltuin die perfect is voor kinderen op een regenachtige dag.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Openluchtmuseum Ellert en Brammert is een levend geschiedenismuseum in Schoonoord, op slechts 10 minuten rijden van Borger. Hier kun je oude gebouwen en ambachten ontdekken uit de tijd van de veen ontginning. Er zijn ook optredens en activiteiten, zoals het maken van klompen en bakkersproducten.

Buitencentrum Boomkroonpad

Bij het Buitencentrum Boomkroonpad kun je een educatieve natuurexcursie volgen met een boswachter of een fiets huren om het bos te verkennen.

Veenpark

Het Veenpark is een uniek museum waar je het leven van de turfstekers in de 19e eeuw kunt ervaren. Er zijn oude huizen, ambachten en tools te zien, en er zijn vaartochten en treinritten beschikbaar.

Hunze Outdoor

Bij Hunze Outdoor kun je verschillende outdoor-activiteiten doen, zoals kanoën, boogschieten en zelfs paintballen. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

Kloostermuseum Ter Apel

Het Kloostermuseum Ter Apel is een historisch klooster dat dateert uit de 15e eeuw. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van het klooster en de regio.

Speeltuin Borger

De speeltuin in Borger is een leuke plek voor kinderen om te spelen en te ontspannen. Er zijn verschillende speeltoestellen en bankjes voor ouders om te zitten en te ontspannen.

TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen is een racecircuit waar u races en evenementen kunt bijwonen. Er zijn ook op bepaalde momenten rondleidingen mogelijk waarbij u achter de schermen kunt kijken bij het circuit.

GaiaZOO

GaiaZOO is een moderne dierentuin in Kerkrade, op ongeveer 2 uur rijden van Borger. Hier kunt u verschillende dieren bekijken in hun natuurlijke leefomgevingen.

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden is een indoor pretpark met bekende figuren van Studio 100, zoals Kabouter Plop, Piet Piraat en Mega Mindy. Er zijn verschillende attracties en shows om te zien.

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen is een all-inclusive pretpark met meer dan 30 attracties, waaronder zwembaden, achtbanen en carrousels. Er zijn ook verschillende restaurants en snackbars om uit te kiezen.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een moderne dierentuin, met een combinatie van dieren en attracties. Hier kunt u olifanten, giraffen, leeuwen en tijgers bekijken, en genieten van spannende attracties zoals de achtbaan, de Serenga River en de Polar Bear Experience.

Borger heeft voldoende te bieden voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de hunebedden of op zoek bent naar een spannende outdoor-activiteit, er is voor elk wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van het Hunebedcentrum?
Het Hunebedcentrum is elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

2. Is het Boomkroonpad geschikt voor kinderwagens en rolstoelen?
Ja, het Boomkroonpad is geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

3. Wat zijn de toegangsprijzen voor Drouwenerzand Attractiepark?
De toegangsprijzen variëren afhankelijk van de leeftijd. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, terwijl kinderen van 3-9 jaar €18,50 betalen en volwassenen €19,50.

4. Is Speelstad Oranje geopend op zondag?
Ja, Speelstad Oranje is geopend op zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur.

5. Kan ik een klompen maken bij het Openluchtmuseum Ellert en Brammert?
Ja, er zijn activiteiten waarbij u uw eigen klompen kunt maken bij het Openluchtmuseum Ellert en Brammert.

Over ons

Informatie