Bospark Lunsbergen voor de dierenliefhebber: ontdek de wilde beesten van Drenthe.

Als je als dierenliefhebber op zoek bent naar een vakantieplek in Nederland waar je kunt genieten van de wilde dieren in Drenthe, dan is Bospark Lunsbergen de perfecte plek voor jou. Gelegen in de mooie natuur van Drenthe, biedt dit park vele mogelijkheden om het wild van dichtbij te zien en te ervaren. In dit artikel lees je alles over wat Bospark Lunsbergen te bieden heeft voor de dierenliefhebber.

Verken het Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is een van de grootste heidegebieden van Europa en ligt op slechts 15 km afstand van het park. Hier kun je wandelen, fietsen en zelfs paardrijden terwijl je het prachtige landschap en zijn bewoners bewondert. Denk aan de Schotse Hooglanders, de Soay-schapen en de zandhagedis.

Bezoek Wildlands Adventure Zoo

Als je vanaf Bospark Lunsbergen ongeveer 40 km naar het noorden rijdt, kom je uit bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Deze dierentuin is een belevenis op zichzelf en biedt een unieke ervaring om dieren van dichtbij te observeren. Van de Afrikaanse savanne tot de jungle en de poolgebieden, hier zie je dieren uit alle delen van de wereld.

Ga op safari in het Nationaal Park Drentsche Aa

Het Nationaal Park Drentsche Aa ligt op 30 km afstand van het park en is een prachtige plek om de natuurlijke habitat van veel diersoorten te ontdekken. Hier kun je een safari maken onder begeleiding van ervaren gidsen, die je alles kunnen vertellen over het gebied en zijn bewoners. Denk aan de edelherten, reeën, dassen, vossen en nog veel meer.

Verken het park te voet of op de fiets

Als je liever dichter bij het park blijft, kun je het park te voet of op de fiets verkennen. Het park heeft wandel- en fietsroutes die je kunt volgen om de natuurlijke omgeving en zijn bewoners te ontdekken. In het park kun je verschillende vogelsoorten zien en vaak zie je ook konijnen en eekhoorns.

Ga op zoek naar edelherten in het Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is een van de grootste natuurgebieden van Nederland en ligt op ongeveer 50 km afstand van het park. Hier kun je op zoek gaan naar edelherten die in het wild leven. Het is een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen terwijl je de natuurlijke omgeving en zijn bewoners bewondert.

Bezoek nabijgelegen boerderijen

In de omgeving van Bospark Lunsbergen vind je diverse boerderijen die je kunt bezoeken. Hier kun je allerlei dieren zien, zoals geiten, schapen, koeien en varkens. Je kunt zelf ervaren hoe het leven op de boerderij eruitziet en kunt genieten van lokale producten.

Maak een ritje met paarden

Als je van paarden houdt, kun je bij Bospark Lunsbergen een paard huren om de omgeving te verkennen. Het park heeft speciale routes voor paarden die je kunt volgen terwijl je geniet van het uitzicht en de frisse lucht.

Ontdek de bijzondere fauna van het park

In het park zelf leven verschillende diersoorten, zoals konijnen, eekhoorns, dassen, vossen en diverse vogelsoorten. Je kunt het park zelf verkennen om deze dieren te spotten, maar het park organiseert ook rondleidingen en educatieve activiteiten om je meer over de flora en fauna in het park te vertellen.

Ga op zoek naar de das

Dassen leven in de omgeving van het park en het is een bijzondere ervaring om deze dieren in het wild te spotten. Het park organiseert speciale excursies om op zoek te gaan naar dassen. Met een beetje geluk kun je deze bijzondere dieren van dichtbij observeren.

Bezoek de Esdalhoeve

Op slechts 5 km afstand van Bospark Lunsbergen vind je de Esdalhoeve, een biologische boerderij waar je verschillende dieren kunt zien. Je kunt zelfgemaakt ijs proeven van lokale producten en alles leren over de biologische productie van voedsel.

Ga op zoek naar vogels

In de omgeving van het park vind je veel verschillende vogelsoorten, zoals de blauwe reiger, de gele kwikstaart en de grote bonte specht. Of je nu een vogelliefhebber bent of niet, het is leuk om deze dieren te ontdekken en te observeren.

Trek eropuit met de kinderen

Bospark Lunsbergen is zeker ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Het park heeft tal van activiteiten die zowel leuk als educatief zijn voor kinderen. Zo kunnen ze de natuurlijke omgeving en zijn bewoners op een speelse manier ontdekken.

Ga op zoek naar vlinders en insecten

In de omgeving van het park vind je kleurrijke vlinders en vele soorten insecten. Of je nu een vlinderliefhebber bent of niet, het is leuk om deze dieren in hun natuurlijke habitat te observeren.

Breng een bezoek aan de hunebedden

Drenthe staat bekend om zijn hunebedden en er zijn er heel wat in de omgeving van het park te vinden. Het is een unieke ervaring om deze prehistorische monumenten te bezoeken en te ontdekken hoe onze voorouders hier leefden.

Maak een boottocht over het Fochteloërveen

Het Fochteloërveen ligt op ongeveer 30 km afstand van het park en is een prachtig veengebied dat je kunt verkennen met een boottocht. Je kunt hier veel verschillende vogelsoorten spotten en genieten van de rustgevende omgeving.

Sluit af met een hapje en drankje

Na een dag vol avontuur is het fijn om te ontspannen in een gezellige omgeving. Bospark Lunsbergen heeft verschillende restaurants en cafés waar je kunt genieten van een hapje en drankje.

Bospark Lunsbergen is een geweldige vakantiebestemming voor de dierenliefhebber. Of je nu op zoek bent naar wilde dieren in de natuurlijke omgeving of een dagtocht hebt gepland naar bezienswaardigheden in de buurt, het park biedt vele mogelijkheden voor avontuur. Met zoveel te doen en te zien in de omgeving van het park, ben je zeker verzekerd van een onvergetelijke vakantie-ervaring.

Wat zijn de openingstijden van Bospark Lunsbergen?

Bospark Lunsbergen is het hele jaar geopend.

Is Bospark Lunsbergen geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, het park heeft tal van activiteiten die zowel leuk als educatief zijn voor kinderen. Zo kunnen ze de natuurlijke omgeving en zijn bewoners op een speelse manier ontdekken.

Wat zijn de kosten voor een safari in het Nationaal Park Drentsche Aa?

De prijzen voor een safari variëren, afhankelijk van de duur en het soort safari. Het is aanbevolen om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Kun je het park ook op de fiets verkennen?

Ja, het park heeft speciale routes voor fietsers.

Zijn er honden toegestaan op Bospark Lunsbergen?

Ja, honden zijn welkom op het park, maar moeten altijd aangelijnd zijn.

Over ons

Informatie