Bredene voor gezinnen: de leukste kinderactiviteiten en -evenementen

Als jouw familievakantiebestemming Bredene is, dan ben je hier aan het juiste adres. Dit gezellige kustplaatsje is namelijk een fantastische plek om met kinderen te bezoeken. Er is van alles te beleven voor jong en oud. In dit artikel hebben we een geweldige selectie van kinderactiviteiten en -evenementen samengesteld die je niet wil missen tijdens je vakantie in Bredene.

Wat te doen met kinderen in Bredene?

Bredene ligt aan de kust van België en biedt tal van educatieve, actieve en leuke activiteiten voor kinderen. In dit deel van het artikel behandelen we de topactiviteiten om samen met kinderen in Bredene te ondernemen.

1. Spelen op het strand

Het is geen verrassing dat kinderen van spelen op het strand houden. Bredene heeft een groot en schoon strand, dus laat de kinderen hun gang gaan zodra ze hun zwemspullen aan hebben getrokken!

2. Fietsen en skeeleren

Bredene biedt volop fiets- en skeelerpaden. Huur een fiets of neem je eigen fiets mee en verken deze prachtige stad op een gezinsvriendelijke manier.

3. De duinen verkennen

De duinen van Bredene zijn erg mooi. Maak een wandeling en geniet van de natuur terwijl je de kinderen leert over de verschillende planten en dieren die hier leven.

4. Bezoek het Staf Versluys Centrum

Het Staf Versluys Centrum is het grootste culturele centrum van Bredene. Het biedt verschillende voorstellingen en tentoonstellingen voor alle leeftijden.

5. Het Sea Life Center Blankenberge

Op slechts een korte afstand van Bredene ligt het Sea Life Center in Blankenberge, een zeeaquarium met een grote verscheidenheid aan zeedieren.

6. Uitstapjes naar naburige plaatsen

Bredene ligt dicht bij andere populaire Belgische vakantiebestemmingen zoals Brugge en Oostende. Plan familie-uitstapjes naar deze plaatsen die eveneens gezinsvriendelijk zijn.

Evenementen voor kinderen in Bredene

Als het gaat om evenementen voor kinderen, is Bredene niet te kloppen. Bekijk hier enkele geweldige evenementen waarvan jouw gezin tijdens de vakantie kan genieten.

1. Bredene Festivalt

Elk jaar is Bredene gastheer van het Bredene Festivalt. Het is een gezinsvriendelijk festival met muziek, eten en activiteiten voor jong en oud.

2. De Knettermarkt

De Knettermarkt is een zaterdagse rommelmarkt die plaatsvindt van juni tot september, waar lokale ambachtelijke producten en kunstwerken te vinden zijn. Het is een leuke plek om rond te dwalen en souvenirs mee te nemen.

3. De Jaarmarkt van Bredene

De Jaarmarkt van Bredene is een traditionele markt die elk jaar in november plaatsvindt. Hier vind je handgemaakte sieraden, zelfgemaakte kazen en honing van lokale imkers.

4. Opendeurdag van het reddingsstation

Tijdens de Opendeurdag van het reddingsstation kunnen gezinnen genieten van een rondleiding en lezing over het reddingswerk en de bemanning van de Bredense reddingsdienst. Het evenement vindt elke zomer plaats en is gratis toegankelijk.

Conclusie

Bredene is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuurlijke en educatieve situaties om de band tussen de ouders en kinderen te versterken. De stad biedt zowel ontspannende activiteiten zoals het verkennen van de duinen als culturele evenementen als het Bredene Festivalt. Het Sea Life Center Blankenberge en de naburige steden Oostende en Brugge zorgen voor geweldige dagtripjes. Jouw familievakantie in Bredene zal ongetwijfeld blijvende herinneringen creëren voor zowel jong als oud.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om Bredene te bezoeken met kinderen?

De zomermaanden zijn de beste tijd om Bredene te bezoeken met kinderen, vanwege de warmere temperaturen en langere dagen.

Zijn er kindvriendelijke restaurants in Bredene?

Ja, er zijn verschillende kindvriendelijke restaurants in Bredene, waaronder pizzeria’s en lokale restaurants.

Is het veilig om op het strand te zwemmen?

Ja, de stranden van Bredene zijn veilig om in te zwemmen, maar houd wel rekening met de waarschuwingen van reddingsbrigades en volg hun advies op.

Is het gemakkelijk om Bredene te verkennen met kinderen per fiets?

Ja, Bredene heeft een netwerk van fiets- en skeelerpaden die de stad met gemak verkennen en ook kindvriendelijk zijn.

Waar kan ik tickets kopen voor het Sea Life Center Blankenberge?

Je kunt de tickets kopen op hun website of aan de kassa bij binnenkomst van het Aquiarium.

Over ons

Informatie