Camping Mas des Lavandes in het hoogseizoen: hoe voorkom je de drukte en geniet je toch optimaal van je vakantie?

Camping Mas des Lavandes in Zuid-Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn op deze camping, wat ten koste kan gaan van het vakantieplezier. Maar met de juiste tips en strategieën kun je toch optimaal genieten van je verblijf op Camping Mas des Lavandes, zelfs tijdens het hoogseizoen.

Houd rekening met de piekperiodes en plan je aankomst slim

In het hoogseizoen is het erg druk op Camping Mas des Lavandes, vooral in de maanden juli en augustus. Houd daar rekening mee bij het plannen van je vakantie en vermijd de piekperiodes als je geen zin hebt in de drukte. Als je toch in het hoogseizoen gaat, probeer dan je aankomst te plannen op een doordeweekse dag en vermijd de weekenddrukte.

Reserveer van tevoren en kies de juiste plek

Reserveer je kampeerplek van tevoren en kies de juiste plek op de camping. Als je geen behoefte hebt aan drukte, kies dan voor een plek aan de rand van de camping en weg van de belangrijkste faciliteiten zoals het zwembad en het restaurant. Dit kan ook helpen om geluidsoverlast te voorkomen.

Maak gebruik van de faciliteiten buiten de piekperiodes

Als je in het hoogseizoen op Camping Mas des Lavandes verblijft, maak dan gebruik van de faciliteiten buiten de piekperiodes om de drukte te vermijden. Ga bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg naar het zwembad of kom later op de dag terug om te genieten van de rustige momenten.

Ontdek de omgeving en vermijd het massatoerisme

Camping Mas des Lavandes is omringd door prachtige natuur en authentieke Franse dorpjes. Maak gebruik van de omgeving en vermijd het massatoerisme door te wandelen of te fietsen naar minder bekende plekken in de buurt. Dit kan een leuke en rustige activiteit zijn voor het hele gezin.

Ga op excursie buiten de camping

Als je even weg wilt van de drukte op Camping Mas des Lavandes, ga dan op excursie buiten de camping. Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving, van historische steden tot lokale wijnproeverijen. Dit kan ook een leuke manier zijn om de lokale cultuur te ontdekken.

Organiseer een eigen activiteit

Organiseer een eigen activiteit op Camping Mas des Lavandes om de drukte te vermijden. Dit kan een gezellige barbecue met het gezin zijn of een spelletjesavond met andere kampeerders op een rustige plek op de camping. Op deze manier kun je toch genieten van je vakantie zonder dat je overweldigd wordt door de drukte.

Maak gebruik van de kinderactiviteiten

Er zijn tal van kinderactiviteiten georganiseerd op Camping Mas des Lavandes, vooral in het hoogseizoen. Maak hier gebruik van om je kinderen te vermaken en te laten genieten van hun vakantie. Dit geeft jou ook de kans om even wat tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen.

Betrek je kinderen bij het plannen van de vakantie

Betrek je kinderen bij het plannen van de vakantie en vraag naar hun verwachtingen en wensen. Als ze bijvoorbeeld graag willen zwemmen in de zee, overweeg dan om een dagje naar het strand te gaan in plaats van naar het drukke zwembad op de camping.

Breng tijd door met je gezin buiten de camping

Breng tijd door met je gezin buiten de camping en ontdek de lokale cultuur en natuur. Dit kan een leuke manier zijn om te ontsnappen aan de drukte op Camping Mas des Lavandes en te genieten van quality time samen.

Neem rust tijdens de warmste uren van de dag

In het hoogseizoen kan het erg warm zijn op Camping Mas des Lavandes en in de omgeving. Neem rust tijdens de warmste uren van de dag om te voorkomen dat je oververhit raakt en geniet van de schaduw op een rustige plek op de camping.

Plan je maaltijden slim

Plan je maaltijden slim en vermijd de drukte bij het restaurant op Camping Mas des Lavandes. Kies bijvoorbeeld voor een vroege of late lunch of diner of overweeg om zelf te koken op je kampeerplek.

Respecteer de rusttijden op de camping

Respecteer de rusttijden op de camping en voorkom geluidsoverlast voor andere kampeerders. Houd bijvoorbeeld rekening met de slaaptijden van jonge kinderen en beperk het geluidsniveau in de avond en nacht.

Maak gebruik van de shuttleservice

Camping Mas des Lavandes biedt vaak een shuttleservice aan naar nabijgelegen bezienswaardigheden en activiteiten. Maak hier gebruik van om de drukte op de camping te vermijden en het lokale gebied te verkennen.

Wees vriendelijk naar andere kampeerders

Wees vriendelijk naar andere kampeerders en respecteer hun privacy en ruimte. Dit kan helpen om een goede sfeer op de camping te behouden en conflicten te voorkomen.

Neem tijd voor jezelf

Neem tijd voor jezelf tijdens je verblijf op Camping Mas des Lavandes en geniet van de rust en stilte op een rustige plek op de camping. Dit kan een leuke manier zijn om even weg te zijn van de drukte en te ontspannen.

Conclusie

Camping Mas des Lavandes is een populaire vakantiebestemming, vooral in het hoogseizoen. Maar met de juiste tips en strategieën kun je toch optimaal genieten van je verblijf op de camping, zelfs als het erg druk is. Door slim te plannen, de omgeving te verkennen en rustige momenten te pakken, kun je een perfecte vakantie hebben op Camping Mas des Lavandes.

Veelgestelde vragen

1. Is het nodig om van tevoren te reserveren op Camping Mas des Lavandes?

Ja, het is sterk aanbevolen om van tevoren te reserveren, vooral als je in het hoogseizoen gaat.

2. Zijn er rustige plekken op Camping Mas des Lavandes?

Ja, er zijn rustige plekken op de camping, vooral aan de rand van de camping en weg van de belangrijkste faciliteiten.

3. Wat zijn de beste activiteiten voor kinderen op Camping Mas des Lavandes?

Er zijn tal van kinderactiviteiten georganiseerd op de camping, waaronder sport en spel, knutselen en dansen.

4. Is het mogelijk om de omgeving te verkennen per fiets?

Ja, er zijn fietsroutes in de omgeving van Camping Mas des Lavandes en fietsen kunnen worden gehuurd op de camping.

5. Zijn er lokale markten in de buurt van Camping Mas des Lavandes?

Ja, er zijn tal van lokale markten in de buurt van de camping, waar je heerlijk kunt genieten van Franse specialiteiten en souvenirs kunt kopen.

Over ons

Informatie