Cruise op de Dordogne: Een onvergetelijke ervaring vanaf Le Grand Dague

Als je op zoek bent naar een unieke en gedenkwaardige vakantie-ervaring, dan is een cruise op de Dordogne een must-see. De rivier de Dordogne is een van de mooiste rivieren in Frankrijk, en biedt een prachtig landschap vol met middeleeuwse kastelen, charmante dorpjes en adembenemende uitzichten. Een cruise op de Dordogne vanaf Le Grand Dague is de perfecte manier om dit alles te ervaren en meer.

1. Het vertrekpunt: Le Grand Dague

Le Grand Dague ligt in de prachtige regio Aquitaine in Zuidwest-Frankrijk. Het is een geweldige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen en biedt een breed scala aan activiteiten en voorzieningen. Het is ook een populaire plek om te starten voor een cruise op de Dordogne.

1.1 Accommodatie op Le Grand Dague

Le Grand Dague biedt verschillende stijlvolle accommodaties, variërend van luxe chalets, kampeerplekken tot een ruime glampingtenten. Alle accommodaties zijn uitgerust met moderne voorzieningen en bieden comfort en ontspanning.

1.2 Activiteiten op Le Grand Dague

Naast de cruise op de Dordogne, zijn er tal van activiteiten te doen op Le Grand Dague. Het park biedt voorzieningen zoals een zwembad, een speeltuin, een restaurant en een bar. Daarnaast zijn er ook fiets- en wandelroutes door het omliggende bos.

2. De cruise op de Dordogne

De cruise op de Dordogne begint bij Le Grand Dague en biedt een adembenemend uitzicht op de rivier en de omliggende duizendjarige stadjes en kastelen.

2.1 De boot

De boot is een 60 -passagiers boot en is perfect voor een ontspannen en comfortabele cruise op de Dordogne. Het is uitgerust met moderne faciliteiten en biedt zowel binnen- als buitenzitplaatsen.

2.2 De route

De cruise duurt ongeveer twee uur en omvat een rondvaart langs Castelnaud-la-Chapelle, Domme, La Roque-Gageac en Beynac-et-Cazenac. De route biedt een schitterend uitzicht op middeleeuwse kastelen, historische monumenten, charmante dorpjes en herenhuizen.

2.3 De gids

Een lokale gids vertelt tijdens de cruise over de geschiedenis, cultuur en het dagelijks leven langs de rivier de Dordogne. Dit is een uitstekende manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de regio.

3. Aanvullende activiteiten

Naast de cruise op de Dordogne zijn er nog andere activiteiten die u kunt doen in de regio.

3.1 Bezoek Sarlat

Sarlat is een stad in de Dordogne die bekend staat om zijn prachtige middeleeuwse architectuur. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor het verkennen van het oude centrum, het bewonderen van de kathedraal en het proeven van lokale producten, zoals de beroemde truffels.

3.2 Bezoek het kasteel van Beynac

Het kasteel van Beynac is een prachtig middeleeuws kasteel gelegen op een heuveltop met uitzicht op de Dordogne en de omliggende vallei. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht en biedt een fascinerend inzicht in het middeleeuwse leven.

3.3 Ga kanoën of kajakken op de rivier

Een geweldige manier om de rivier de Dordogne te verkennen is door te kajakken of kanoën. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de buurt van Le Grand Dague waar u een kajak of kano kunt huren en kunt genieten van een ontspannen peddeltocht op de rivier.

Conclusie

Een cruise op de Dordogne vanaf Le Grand Dague is de perfecte manier om alle pracht en praal te beleven die deze prachtige rivier te bieden heeft. Met de prachtige natuurlijke landschappen, middeleeuwse kastelen en charmante dorpen, is de cruise een onvergetelijke ervaring die u niet zult willen missen.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik een cruise op de Dordogne boeken?

U kunt een cruise op de Dordogne boeken via het boekingsbureau op Le Grand Dague.

2. Moet ik reserveren voordat ik ga?

Ja, we raden u aan om te reserveren voordat u gaat om er zeker van te zijn dat er plek is op de door u gewenste datum.

3. Kan ik mijn eigen eten of drinken meenemen op de boot?

Nee, eten en drinken is verkrijgbaar aan boord van de boot.

4. Is deze cruise passend voor ouderen?

Ja, de cruise is geschikt voor ouderen. De boot is toegankelijk voor mindervaliden en er zijn zitplaatsen zowel binnen als buiten.

5. Wanneer is het beste seizoen om een cruise op de Dordogne te maken?

De beste tijd om een cruise op de Dordogne te maken is van mei tot oktober, als het weer warm en zonnig is en de omgeving in volle bloei staat.

Over ons

Informatie