Culinair genieten in Kootwijk: de beste restaurants en cafés

Kootwijk, gelegen op de Veluwe, biedt niet alleen prachtige natuur, maar ook een scala aan restaurants en cafés waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Hieronder vind je de beste culinaire hotspots van Kootwijk.

Café-Restaurant de Brinkhof

Met haar gezellige terras en warme sfeer is Café-Restaurant de Brinkhof een populaire plek in Kootwijk. Hier kun je terecht voor zowel lunch als diner, waarbij er gebruik wordt gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Probeer zeker de beroemde Brinkhof burger!

Restaurant The Hunting Lodge

Gelegen in een prachtig bosgebied vind je Restaurant The Hunting Lodge. Hier geniet je niet alleen van heerlijk eten, maar ook van een geweldig uitzicht op de Veluwse natuur. Het restaurant is bekroond met een Michelin-ster en biedt een menu met seizoensgebonden gerechten.

Chef’s Table ervaring

Wil je een extra bijzondere ervaring bij The Hunting Lodge? Reserveer dan de Chef’s Table, waarbij je van dichtbij kunt zien hoe de chef de gerechten bereidt en je kunt genieten van exclusieve, gastronomische gerechten.

De Brabantsche Hoek

De Brabantsche Hoek biedt een authentieke sfeer en ambachtelijke gerechten. Het restaurant staat bekend om zijn huisgemaakte bitterballen en steaks van de houtskoolgrill. Daarnaast is er een uitgebreide bierkaart met lokale bieren.

‘t Hilletje

In het centrum van Kootwijk vind je ‘t Hilletje. Hier kun je terecht voor zowel lunch als diner, waarbij er gebruik wordt gemaakt van verse ingrediënten. Geniet van het uitzicht op het sfeervolle plein en relaxte terras.

Grand Café De Hertog Jan

Grand Café De Hertog Jan biedt een sfeervolle ambiance waar je kunt genieten van een kopje koffie, een lunch of een diner. Het restaurant heeft een groot terras met uitzicht op de bossen. De menukaart biedt een variatie aan gerechten, van klassieke tot moderne gerechten.

High Tea ervaring

Wil je een middagje genieten met vriendinnen? Reserveer dan de high tea bij De Hertog Jan. Geniet van heerlijke taarten, scones en finger sandwiches terwijl je bijpraat.

Brasserie-Lunchroom De Eetgalerie

Brasserie-Lunchroom De Eetgalerie biedt een uitgebreide menukaart met gerechten voor zowel ontbijt, lunch als diner. Alle gerechten worden vers bereid en er is ook een uitgebreide wijnkaart.

Restaurant De Houtzagerij

Op zoek naar een romantische plek om te dineren? Ga dan naar Restaurant De Houtzagerij. Gelegen aan het water biedt deze plek een rustige, romantische ambiance. Het restaurant serveert seizoensgebonden gerechten en heeft een uitgebreide wijnkaart.

Aan het water zitten

Wil je voor of na het diner nog even uitwaaien? De Houtzagerij biedt ook de mogelijkheid om een sloepje te huren en een rondje te varen over het nabijgelegen water.

Tante Sjaan

Tante Sjaan is vernoemd naar de vroegere eigenaresse van het restaurant. Hier kun je terecht voor lunch, diner en borrel, waarbij er gebruik wordt gemaakt van lokale ingrediënten. Geniet van de sfeervolle inrichting en de prachtige locatie aan de rand van de Veluwe.

Restaurant Het Edelhert

Restaurant Het Edelhert is gelegen in het bosrijke gebied van Kootwijk en biedt een bijzondere ervaring dankzij het unieke ontwerp van het restaurant. Het restaurant serveert gastronomische gerechten bereid met lokale ingrediënten en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

De Pannenkoek van Wielewaal

Ben je op zoek naar een plek om met het hele gezin te genieten? Ga dan naar De Pannenkoek van Wielewaal. Hier kun je terecht voor de meest uiteenlopende pannenkoeken in een sfeervolle ambiance.

Kindvriendelijk

Het restaurant heeft een speelhoek en er is ook mogelijkheid om buiten te spelen. Daarnaast biedt het restaurant een speciale kindermenukaart.

Eetcafé De Koot

Eetcafé De Koot biedt een gezellige sfeer en een uitgebreide menukaart. Van hapjes en snacks tot uitgebreide maaltijden, hier kun je voor alles terecht. Het restaurant heeft tevens een terras waar je kunt genieten van het uitzicht op het Kootwijkerzand.

Steakhouse De Schans

Steakhouse De Schans biedt het beste op het gebied van vlees. Hier kun je terecht voor een heerlijke steak of burger, geserveerd met huisgemaakte frietjes.

Restaurant De Korenmolen

Restaurant De Korenmolen bevindt zich in een prachtig gerestaureerde molen en biedt een unieke en romantische sfeer. Het restaurant serveert seizoensgebonden gerechten en heeft ook een uitgebreide wijnkaart.

Theehuis Hé

Theehuis Hé is gelegen naast de Kootwijkerzand en biedt een prachtige locatie om te genieten van een kopje thee met iets lekkers erbij. Het restaurant biedt tevens een lunchkaart en heeft een terras met uitzicht op de Veluwe.

Café De Woeste Hoogte

Café De Woeste Hoogte biedt niet alleen een gezellige sfeer, maar ook een uitgebreide menukaart. Van lunch tot diner en borrelhapjes, hier kun je terecht voor alles wat je maar wilt.

Conclusie

Kootwijk biedt een scala aan culinaire hotspots waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Van authentieke brasseries tot gastronomische restaurants, er is voor elk wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Welke restaurants in Kootwijk zijn het meest geschikt voor kinderen?
2. Welke restaurants in Kootwijk zijn het meest geschikt voor een romantisch diner?
3. Biedt Kootwijk ook vegetarische gerechten aan?
4. Welke restaurants in Kootwijk bieden lokale gerechten aan?
5. Moet ik van tevoren reserveren als ik naar een restaurant in Kootwijk ga?

Antwoorden

1. De Pannenkoek van Wielewaal en De Houtzagerij zijn beide geschikt voor kinderen.
2. Restaurant De Houtzagerij, Restaurant Het Edelhert en Restaurant De Korenmolen zijn geschikt voor een romantisch diner.
3. Ja, alle restaurants bieden vegetarische gerechten aan.
4. De Brabantsche Hoek, Café-Restaurant de Brinkhof en Theehuis Hé bieden lokale gerechten aan.
5. Het is altijd verstandig om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Over ons

Informatie