Culinair genieten op Hoeve Waterschap: de beste eetgelegenheden in de buurt

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk ook lekker eten. Gelukkig zijn er in de buurt van Hoeve Waterschap genoeg goede eetgelegenheden te vinden. In dit artikel zetten we de beste voor je op een rijtje.

1. Restaurant ‘t Raethuys

Als je echt van lekker eten houdt, moet je zeker een keer bij restaurant ‘t Raethuys langs gaan. Dit restaurant is gevestigd in een oud pand uit de 17e eeuw en serveert gerechten van hoge kwaliteit met verse en lokale ingrediënten. De chef-kok heeft zijn sporen verdiend bij verschillende sterrenrestaurants en dat zie je terug op je bord.

1.1 Menu

Op het menu staan voornamelijk traditionele gerechten met een moderne twist. Denk bijvoorbeeld aan een carpaccio van hert met zwarte truffel of kalfswang met saus van rookworst.

1.2 Reserveren

Reserveren bij ‘t Raethuys is zeker geen overbodige luxe, want het restaurant is populair en vaak volgeboekt.

2. Restaurant Houtplaats

Als je houdt van een informele sfeer en gezelligheid, dan is Restaurant Houtplaats een aanrader. Bij dit restaurant staan eerlijke en lokale gerechten op het menu, die bereid worden met biologische en duurzame ingrediënten.

2.1 Menu

Het menu is niet heel uitgebreid, maar dat is juist een goed teken. Het betekent namelijk dat ze zich bij Houtplaats richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Op het menu staan bijvoorbeeld gerechten als een steak van Blonde d’Aquitaine met bearnaisesaus of vis van de dag met seizoensgroenten.

2.2 Terras

Het terras van Restaurant Houtplaats is bij mooi weer een perfecte plek om te genieten van een lekkere lunch of diner in de buitenlucht.

3. Hotel-restaurant De Echoput

Als je van wildgerechten houdt, dan moet je zeker een keer langs bij Hotel-restaurant De Echoput. In dit restaurant staan wildgerechten van hoge kwaliteit op het menu, die afkomstig zijn uit eigen jacht.

3.1 Menu

Naast de wildgerechten staan er uiteraard ook andere gerechten op het menu, met bijvoorbeeld kreeft en kaviaar. Het is ook mogelijk om voor een speciale culinaire avond te kiezen, waarbij je meerdere gangen krijgt en de chef-kok persoonlijk aan tafel komt om zijn gerechten toe te lichten.

3.2 Locatie

De locatie van De Echoput is bijzonder, aangezien het restaurant midden in het bos ligt. Na een heerlijk diner kun je dus nog een mooie wandeling maken in de prachtige omgeving.

4. De Boskantine

Als je op zoek bent naar een gezellige en informele plek om te eten, dan is De Boskantine een aanrader. Dit restaurant heeft een terras aan het water en is erg populair bij locals.

4.1 Menu

Op het menu staan voornamelijk simpele gerechten, maar wel met een eigen twist. Denk bijvoorbeeld aan een broodje pulled pork of een gezonde salade met geitenkaas.

4.2 Wateractiviteiten

Bij De Boskantine kun je ook terecht voor diverse wateractiviteiten, zoals suppen en kanoën. Ideaal om na het eten nog even actief bezig te zijn.

5. Restaurant Da Vinci

Als je echt culinair wilt genieten, moet je bij Restaurant Da Vinci zijn. Dit restaurant heeft maar liefst twee Michelin-sterren en staat bekend om zijn innovatieve gerechten.

5.1 Menu

Op het menu staan gerechten met bijzondere en exclusieve ingrediënten, die gecombineerd worden op een manier die je nog nooit eerder hebt geproefd. Het menu wisselt regelmatig, dus je zult altijd weer verrast worden.

5.2 Wijnarrangement

Bij de gerechten kun je een bijpassend wijnarrangement krijgen, zodat je in combinatie met de gerechten de perfecte wijn kunt drinken. Dit arrangement is samengesteld door een wijnexpert die de beste wijnen heeft uitgekozen.

Conclusie

Of je nu van traditionele gerechten houdt of juist van vernieuwende en innovatieve gerechten, in de buurt van Hoeve Waterschap is voor ieder wat wils te vinden. Laat je verrassen door de creatieve gerechten en geniet van een culinaire vakantie.

Veelgestelde vragen

1. Hoe ver van tevoren moet ik reserveren bij de restaurants?
2. Is er bij alle restaurants ook vegetarisch eten te krijgen?
3. Wat zijn de gemiddelde prijzen bij deze restaurants?
4. Kunnen de restaurants ook rekening houden met allergieën?
5. Zijn de restaurants ook geschikt voor kinderen?

Over ons

Informatie