Culinair Noord-Holland: de beste restaurants langs de kust

Noord-Holland staat bekend om haar prachtige kustlijn en pittoreske steden. Naast het bezoeken van de musea en het wandelen door de duinen, is het ook een aanrader om de culinaire scene te ontdekken. In dit artikel zetten we de beste restaurants in Noord-Holland langs de kust voor je op een rij.

1. Strandpaviljoen Noord

Bij Strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee kun je genieten van overheerlijke vis- en vleesgerechten terwijl je uitkijkt over de zee. Met een echte houtgestookte pizza-oven en een uitgebreide wijnkaart is de keuze groot.

2. Het Ruiterhuys

Vlakbij het strand van Castricum vind je Het Ruiterhuys. Met gerechten bereid met streekproducten en een uitgebreide wijnkaart, is Het Ruiterhuys een echte aanrader voor een avondje uit.

3. Restaurant Nautique

Ook restaurant Nautique in Medemblik is een echte aanrader. Met uitzicht op het water en een uitgebreide menukaart, kun je er genieten van de lekkerste visgerechten.

4. Strandrestaurant Paal 17

Op Texel vind je Strandrestaurant Paal 17. Met een terras aan het strand en een uitgebreide menukaart is het de perfecte plek om te genieten van een heerlijke maaltijd na een dagje op het strand.

5. Restaurant Struin

Bij het sfeervolle Restaurant Struin aan de Egmonder Duinen kun je genieten van de lekkerste seizoensgebonden gerechten. Ook de wijnkaart is zeer uitgebreid.

6. Taverne Meer en Bosch

Taverne Meer en Bosch in Santpoort-Noord is gevestigd in een historisch pand en staat bekend om haar overheerlijke Franse gerechten. Ook de dessertkaart is bijzonder goed.

7. Deining

In Castricum is Deining te vinden. Het restaurant staat bekend om haar verse visgerechten en uitzicht op zee. Ook voor een borrel op het terras ben je bij Deining aan het juiste adres.

8. Restaurant De Zeebodem

Op het Waddeneiland Texel is Restaurant De Zeebodem te vinden. Met een Frans-Mediterrane keuken en uitzicht op de Waddenzee, is het restaurant zeker een bezoekje waard.

9. Café Restaurant Van Speijk

Café Restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee is een heerlijke plek voor een kop koffie met gebak of een borrel op het terras. Het restaurant biedt ook een uitgebreide menukaart aan voor de lunch of diner.

10. De Vriendschap

In het sfeervolle dorp Holysloot vind je restaurant De Vriendschap. Met een divers menu en een prachtig uitzicht over het water, is het restaurant een aanrader voor liefhebbers van de Nederlandse keuken.

11. Sjiek aan Zee

Sjiek aan Zee in Wijk aan Zee is een stijlvol restaurant waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes. Met een terras aan het strand heb je tijdens het dineren een prachtig uitzicht over de zee.

12. Gastrobar Anton

Middenin het gezellige centrum van Haarlem vind je Gastrobar Anton. Met een uitgebreide menukaart en een gezellige sfeer is het een aanrader voor een avondje uit in de stad.

13. Restaurant Sjefietshe

Vlakbij het strand van Bergen aan Zee vind je Restaurant Sjefietshe. Met een verrassingsmenu biedt het restaurant de mogelijkheid om alle culinaire creaties te proberen die de chef-kok in huis heeft.

14. Restaurant Deining in Castricum aan Zee

Niet te verwarren met Deining in Castricum, is ook Restaurant Deining in Castricum aan Zee zeker een bezoekje waard. Met een uitgebreide menukaart en een gezellige sfeer, is het restaurant de perfecte plek om te genieten van een heerlijke maaltijd.

15. Restaurant Het Bosch

Ook Restaurant Het Bosch in Amsterdam mag niet ontbreken in deze lijst. Het restaurant biedt uitzicht op het Amsterdamse Bos en heeft een menukaart met de lekkerste gerechten uit de Franse keuken.

Noord-Holland heeft een breed aanbod aan culinaire hoogstandjes langs de kust. Van visgerechten tot overheerlijke streekgerechten en een uitgebreide wijnkaart; er is voor ieder wat wils. Veel van de restaurants hebben ook een terras met uitzicht op zee, wat het dineren extra bijzonder maakt.

1. Wat zijn de beste restaurants in Noord-Holland langs de kust?
2. Welk restaurant is het beste voor visgerechten?
3. Waar kan ik terecht voor streekgerechten?
4. Welk restaurant heeft een terras met uitzicht op zee?
5. Zijn er ook restaurants in Noord-Holland die gespecialiseerd zijn in Franse gerechten?

1. Wat zijn de beste restaurants in Noord-Holland langs de kust?

In dit artikel hebben we de beste restaurants in Noord-Holland langs de kust op een rij gezet. Van Bergen aan Zee tot Texel: er is voor ieder wat wils.

2. Welk restaurant is het beste voor visgerechten?

Wil je genieten van de lekkerste visgerechten? Dan raden we je Restaurant Nautique in Medemblik of Deining in Castricum aan.

3. Waar kan ik terecht voor streekgerechten?

Bij Het Ruiterhuys kun je genieten van gerechten bereid met streekproducten. Het restaurant is gevestigd vlakbij het strand van Castricum.

4. Welk restaurant heeft een terras met uitzicht op zee?

Veel van de restaurants in dit artikel hebben een terras met uitzicht op zee, zoals Strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee en Deining in Castricum.

5. Zijn er ook restaurants in Noord-Holland die gespecialiseerd zijn in Franse gerechten?

Ja, bij Taverne Meer en Bosch in Santpoort-Noord en Restaurant Het Bosch in Amsterdam kun je genieten van overheerlijke Franse gerechten.

Over ons

Informatie