Culturele bezienswaardigheden in de buurt van Bi-Village die je niet mag missen

Als je van plan bent om te verblijven in de prachtige camping Bi-Village in Fazana, Kroatië, dan is het ontdekken van de culturele bezienswaardigheden in de buurt een absolute must. Hier zijn vijf plekken die je niet mag missen tijdens je vakantie.

Romeinse amfitheater in Pula

Het Romeinse amfitheater in Pula is zonder twijfel een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Bi-Village. Het is de zesde grootste overgebleven amfitheater uit de Romeinse tijd en werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Tegenwoordig vinden er in de zomer nog steeds concerten en voorstellingen plaats.

Openingstijden en tickets

Het amfitheater is dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00 uur en de toegangsprijs is 75 HRK voor volwassenen en 35 HRK voor kinderen.

Euphrasiusbasiliek in Porec

De Euphrasiusbasiliek is een van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse architectuur in de regio. Het werd gebouwd in de 6e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het interieur van de basiliek is mooi versierd met marmeren vloeren en mozaïeken.

Openingstijden en tickets

De basiliek is dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur en de toegangsprijs is 40 HRK voor volwassenen en 20 HRK voor kinderen.

Brijuni Nationaal Park

Het Brijuni Nationaal Park biedt een unieke ervaring voor natuurliefhebbers. Dit eiland is rijk aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Je kunt er genieten van prachtige stranden, een golfbaan en een dierentuin. Dit park is een van de populairste attracties in de regio en is zeker een bezoekje waard.

Openingstijden en tickets

Het eiland is dagelijks geopend van 7:00 tot 21:00 uur en de toegangsprijs varieert tussen 70 en 200 HRK, afhankelijk van het seizoen.

Aquileia archeologische site

De Aquileia archeologische site is een fascinerende plek om te bezoeken. Het is een oude Romeinse stad die werd gesticht in de 2e eeuw voor Christus. Hier vind je nog steeds overblijfselen uit de Romeinse tijd zoals het forum, de basiliek en de stadsmuren.

Openingstijden en tickets

De archeologische site is dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur en de toegangsprijs is 40 HRK voor volwassenen en 20 HRK voor kinderen.

Forum in Pula

Het Forum in Pula is een belangrijke historische plek en een must-see tijdens je verblijf op Bi-Village. Dit plein dateert uit de Romeinse tijd en diende als het centrum van het politieke, economische en sociale leven van de stad.

Openingstijden en tickets

Het Forum is vrij toegankelijk en altijd geopend.

Als je op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden in de buurt van Bi-Village, dan zijn er verschillende plekken die je kunt bezoeken. Van archeologische sites tot oude Romeinse steden en prachtige basilieken, er is voor ieder wat wils. Vergeet dus niet om deze plekken toe te voegen aan je vakantieplanning.

Wat zijn de openingstijden van het amfitheater in Pula?

Het amfitheater is dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00 uur.

Wat is de toegangsprijs voor de Euphrasiusbasiliek in Porec?

De toegangsprijs is 40 HRK voor volwassenen en 20 HRK voor kinderen.

Wat zijn de openingstijden van het Brijuni Nationaal Park?

Het eiland is dagelijks geopend van 7:00 tot 21:00 uur.

Wat is de toegangsprijs voor de Aquileia archeologische site?

De toegangsprijs is 40 HRK voor volwassenen en 20 HRK voor kinderen.

Wat zijn de openingstijden van het Forum in Pula?

Het Forum is vrij toegankelijk en altijd geopend.

Over ons

Informatie