Culturele uitstapjes voor het hele gezin in Baden-Württemberg

Wil je een culturele uitstap maken met het hele gezin? Dan is Baden-Württemberg de perfecte bestemming! Deze Zuid-Duitse regio heeft tal van bezienswaardigheden die geschikt zijn voor jong en oud. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van Baden-Württemberg die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Stuttgart

Stuttgart is de hoofdstad van Baden-Württemberg en er zijn genoeg interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Zo is er het Porsche Museum, met zijn fascinerende collectie van klassieke auto’s voor liefhebbers van snelheid. Ook het Mercedes-Benz Museum is een must-see, met een gloednieuwe expositie educatief en interactief. Daarnaast kunnen jullie relaxen in de schitterende onderhouden paleistuinen van ‘Schlossplatz’.

Heidelberg

De historische stad Heidelberg, met zijn prachtige kasteel en oude stad, is een bijzondere plek waar het hele gezin veel kan leren over de geschiedenis. Het kasteel van Heidelberg is één van de mooiste en bekendste kastelen in Europa en graven de dieptes van de Duitse geschiedenis. Vanaf de kasteelmuren heb je een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Neckar. De stad is ook een ideale plek als startpunt voor andere avonturen in Baden-Württemberg.

Freiburg

Freiburg is een gezellige studentenstad aan de rand van het Zwarte Woud, die de ideale mix biedt van cultuur en natuur. Vooral de ‘Münster van Freiburg’, het historische, gotische bouwwerk, behoort zeker tot de culturele hoogtepunten van de stad. Daarnaast kunnen jullie ontspannen in de prachtige botanische tuinen van de universiteit en de Frisian onderweg gaan naar het Zwarte Woud.

Ulm

De stad Ulm ligt hoog op de oevers van de rivier de Donau en staat bekend om zijn imposante Ulmer Münster en de ‘Fishermen’s Quarters’. Het Münster is het hoogtepunt van het stadsbeeld en is het op twee na grootste kerkorgel ter wereld te vinden. De pittoreske ‘Fishermen’s Quarters’, gelegen op de oever van de Donau, bieden uitzicht op de rivier en geven een nostalgisch gevoel van het verleden.

Triberg

Breng een bezoek aan het kleine stadje Triberg en zie de beroemde Triberger watervallen. Maak een wandeling naar de top en geniet samen met de kinderen van de prachtige uitzichten en schitterende natuur. Het stadje zelf heeft ook verschillende attracties, waaronder het Duitse Zwarte Woud museum.

Ravensburger Spieleland

Tenslotte, met name de gezorgde kleine kinderen zal de reis naar Ravensburger Spieleland waarderen. Dit fantastische attractiepark is geheel gewijd aan de bordspellen van Ravensburger, evenals aan andere spellen – een echte speeleeromgeving.

Met bovenstaande tips maak je zeker een leuke en culturele uitstap in Baden-Württemberg!

Over ons

Informatie