Dagtripjes vanuit Wijk Aan Zee: ontdek de omgeving van dit gezellige dorpje

Wijk Aan Zee is een gezellig dorpje aan de Noord-Hollandse kust. Naast het bekende strand heeft Wijk Aan Zee veel te bieden als het gaat om dagjes uit. Hieronder vind je 15 suggesties voor leuke dagtripjes in de omgeving van Wijk Aan Zee.

1. Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Op slechts 5 kilometer van Wijk Aan Zee vind je Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit park is ideaal om lekker te wandelen of te fietsen en te genieten van de prachtige natuur. Je vindt er duinen, bossen en stranden.

2. Landgoed Adrichem

Een andere mooie plek in de buurt van Wijk Aan Zee is Landgoed Adrichem. Op dit landgoed vind je een prachtig kasteel met een slotgracht eromheen. Het kasteel is niet te bezichtigen, maar het landgoed zelf biedt genoeg moois om te zien.

3. Beverwijkse Bazaar

De Beverwijkse Bazaar is een grote overdekte markt op slechts 10 minuten rijden van Wijk Aan Zee. Op deze markt vind je allerlei verschillende soorten winkeltjes en kramen, waar je van alles kunt kopen. Een leuk dagje uit voor het hele gezin.

4. Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een prachtig openluchtmuseum op iets meer dan 20 kilometer van Wijk Aan Zee. Hier kun je zien hoe Nederland er vroeger uitzag, met oude windmolens, historische gebouwen en ambachtelijke werkplaatsen.

5. Haarlem

Op slechts 10 kilometer van Wijk Aan Zee vind je de historische stad Haarlem. Hier kun je lekker winkelen, musea bezoeken of gewoon genieten van een kopje koffie op een van de mooie pleinen.

6. Fort bij Velsen

Fort bij Velsen is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en ligt op ongeveer 7 kilometer van Wijk Aan Zee. Het fort is het hele jaar door te bezoeken en biedt genoeg interessante informatie over de geschiedenis van dit forteiland.

7. Hortus Alkmaar

Hortus Alkmaar is een prachtige botanische tuin op ongeveer 20 kilometer van Wijk Aan Zee. Hier kun je genieten van meer dan 700 verschillende soorten planten en bloemen.

8. IJmuiden

IJmuiden is een gezellige havenstad op een steenworp afstand van Wijk Aan Zee. Hier kun je lekker wandelen langs de sluizen, winkelen in het centrum of genieten van een drankje op een van de terrassen.

9. Klimpark Streekbos

Het Klimpark Streekbos is een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin. Hier kun je klimmen, klauteren en abseilen tussen de bomen en genieten van een prachtig uitzicht over het Streekbos.

10. Huis van Hilde

Huis van Hilde is een archeologisch museum op slechts 7 kilometer van Wijk Aan Zee. Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van Noord-Holland, van de prehistorie tot het heden.

11. Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen

Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen is een gezellig restaurant op ongeveer 6 kilometer van Wijk Aan Zee. Hier kun je genieten van heerlijke pannenkoeken en een prachtige omgeving.

12. Stadsschouwburg Velsen

Op slechts 5 kilometer van Wijk Aan Zee vind je Stadsschouwburg Velsen. Hier kun je genieten van diverse voorstellingen, van cabaret tot toneel en van muziek tot dans.

13. Beeckestijn

Beeckestijn is een prachtige buitenplaats op slechts 7 kilometer van Wijk Aan Zee. Hier kun je genieten van een mooie wandeling door de tuin en het park en kennismaken met de geschiedenis van Nederland.

14. Museum Kennemerland

In Museum Kennemerland kun je alles te weten komen over de geschiedenis van de regio rond Wijk Aan Zee. Het museum ligt op slechts 6 kilometer van Wijk Aan Zee en is het hele jaar door te bezoeken.

15. EYE Filmmuseum

Het EYE Filmmuseum ligt op iets meer dan 25 kilometer van Wijk Aan Zee en biedt een prachtige collectie films en filmmateriaal. Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van de film en genieten van mooie voorstellingen.

Nu je weet wat de leukste dagtripjes zijn in de omgeving van Wijk Aan Zee, hoef je je niet meer te vervelen. Deze plekken zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken en bieden genoeg vertier voor jong en oud.

Wat is Wijk Aan Zee?

Wijk Aan Zee is een gezellig dorpje aan de Noord-Hollandse kust.

Hoe ver is Wijk Aan Zee van Nationaal Park Zuid-Kennemerland?

Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt op slechts 5 kilometer van Wijk Aan Zee.

Wat is de Beverwijkse Bazaar?

De Beverwijkse Bazaar is een grote overdekte markt op slechts 10 minuten rijden van Wijk Aan Zee.

Wat is de Zaanse Schans?

De Zaanse Schans is een prachtig openluchtmuseum op iets meer dan 20 kilometer van Wijk Aan Zee.

Waarom is Landgoed Adrichem de moeite waard om te bezoeken?

Landgoed Adrichem biedt een prachtig kasteel met een slotgracht eromheen en is daarnaast een mooie plek om te wandelen.

Wat is Hortus Alkmaar?

Hortus Alkmaar is een prachtige botanische tuin op ongeveer 20 kilometer van Wijk Aan Zee.

Wat is Klimpark Streekbos?

Klimpark Streekbos is een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin, waar je kunt klimmen, klauteren en abseilen tussen de bomen.

Wat is Huis van Hilde?

Huis van Hilde is een archeologisch museum op slechts 7 kilometer van Wijk Aan Zee.

Wat is Beeckestijn?

Beeckestijn is een prachtige buitenplaats op slechts 7 kilometer van Wijk Aan Zee.

Wat is Museum Kennemerland?

Museum Kennemerland is een museum dat alles vertelt over de geschiedenis van de regio rond Wijk Aan Zee.

Waar ligt EYE Filmmuseum?

Het EYE Filmmuseum ligt op iets meer dan 25 kilometer van Wijk Aan Zee.

Over ons

Informatie