De beste activiteiten voor gezinnen in Luxemburg

Als je op zoek bent naar de perfecte plek om met je gezin op vakantie te gaan, zoek dan niet verder dan Luxemburg. Dit kleine land vol prachtige natuur, cultuur en geschiedenis biedt tal van activiteiten die perfect zijn voor gezinnen.

Of je nu op zoek bent naar spannende avonturen of ontspannen activiteiten, Luxemburg heeft voor elk wat wils. Hier zijn 15 van de beste activiteiten voor gezinnen in Luxemburg om van te genieten.

Bezoek het Kasteel van Vianden

Een must-visit voor gezinnen in Luxemburg is het prachtige Kasteel van Vianden. Dit middeleeuwse kasteel biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van Luxemburg en is perfect voor een dagje uit met het hele gezin.

Ga op een rondleiding door het kasteel

Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het kasteel en leren over de geschiedenis van de bouw en het leven in het kasteel.

Geniet van het prachtige uitzicht

Het kasteel heeft ook een prachtig uitzicht op de omgeving vanaf de top van de torens.

Bezoek het Dinosaurium in Mersch

Voor de kinderen die gefascineerd zijn door dinosaurussen, is het Dinosaurium in Mersch een must-visit. Het park biedt educatieve tentoonstellingen en activiteiten om kinderen meer te leren over deze prehistorische reuzen.

Bezoek de tentoonstelling

De tentoonstelling bevat levensgrote replica’s van verschillende dinosaurussoorten en interactieve displays die kinderen helpen meer te leren over hun leefomgeving en eetgewoonten.

Speel in de speeltuin

Het park heeft ook een speeltuin en picknickplaatsen, perfect voor een dagje uit met de hele familie.

Maak een wandeling door de Luxemburgse Ardennen

Een andere geweldige activiteit voor gezinnen is wandelen door de prachtige Luxemburgse Ardennen. Dit natuurlijke wonderland biedt adembenemende landschappen en een verscheidenheid aan wandelroutes voor elke leeftijd en vaardigheidsniveau.

Maak een wandeling door de Müllerthal Trail

De Müllerthal Trail is een populaire route die zowel kindvriendelijk als schilderachtig is. Het pad biedt vele bezienswaardigheden, waardoor het perfect is voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur.

Verken de Grotten van Han

Een andere populaire attractie in de Ardennen zijn de Grotten van Han. Deze ondergrondse grotten zijn gevuld met prachtige kalksteenformaties en bieden een fascinerend kijkje in het verleden van Luxemburg.

Bezoek het Luxemburgs Museum voor Natuurgeschiedenis

Om meer te leren over de natuurlijke wereld en de geschiedenis van Luxemburg, is een bezoek aan het Luxemburgse Museum voor Natuurgeschiedenis een must voor gezinnen.

Bekijk de tentoonstellingen

Het museum beschikt over tentoonstellingen over de geologie, flora en fauna van Luxemburg, en biedt educatieve displays die perfect zijn voor kinderen.

Maak gebruik van de educatieve programma’s

Het museum biedt ook educatieve programma’s voor kinderen van alle leeftijden, waardoor het een geweldige plek is voor gezinnen om meer te leren over de natuur en geschiedenis van Luxemburg.

Bezoek de Stad Luxemburg

Een bezoek aan de prachtige stad Luxemburg mag niet ontbreken op je lijstje. De stad biedt een prachtige combinatie van geschiedenis, cultuur en winkels.

Bezoek de Bock-kazematten

De Bock-kazematten zijn ondergrondse gangen in de stad die werden gebruikt om de stad te verdedigen tijdens oorlogstijden. Het is een fascinerend kijkje in de geschiedenis van de stad.

Geniet van de architectuur

De stad heeft ook prachtige architectuur, waaronder de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw en de Adolfsbrug, die beide erg indrukwekkend zijn.

Bezoek het pretpark Echternach

Een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan is het pretpark Echternach. Het park biedt tal van attracties en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Rijd op de achtbanen

Het park heeft verschillende achtbanen en attracties die zeker een adrenalinekick zullen geven.

Speel op het springkussen

Voor jongere kinderen heeft het park ook speeltuinen en springkussens waar ze veilig kunnen spelen.

Ga kajakken op de rivier de Sûre

Een andere geweldige buitenactiviteit is kajakken op de rivier de Sûre. Het kalme water en het prachtige landschap maken het kajakken een ideale activiteit voor gezinnen.

Huur een kajak

Er zijn verschillende kajakverhuurbedrijven langs de rivier, waar je een kajak kunt huren en kan genieten van een leuk dagje uit.

Ontdek de rivier de Sûre

Terwijl je langs de rivier vaart, kun je genieten van de prachtige natuur en wilde dieren zoals ijsvogels, bevers en ooievaars.

Bezoek het Science Center in Differdange

Het Science Center in Differdange is een populaire attractie voor gezinnen die op zoek zijn naar een educatieve en leuke ervaring. Het centrum biedt een verscheidenheid aan activiteiten en displays die kinderen helpen de wetenschap beter te begrijpen.

Doe mee aan wetenschappelijke experimenten

Bezoekers kunnen deelnemen aan wetenschappelijke experimenten en interactieve displays die kinderen helpen meer te leren over natuurkunde, scheikunde en biologie.

Bekijk de planeetariumshow

Het Science Center heeft ook een planetarium, waar bezoekers kunnen genieten van een 3D-show over het zonnestelsel.

Bezoek het kasteel van Clervaux

Het prachtige Kasteel van Clervaux is een andere must-visit voor gezinnen in Luxemburg. Het kasteel is gerestaureerd tot een museum en biedt verschillende exposities en tentoonstellingen.

Bekijk de fototentoonstelling ‘Family of Man’

Een van de meest populaire exposities in het kasteel is de fototentoonstelling ‘Family of Man’, die een verzameling is van meer dan 500 foto’s uit verschillende culturen en landen.

Geniet van het uitzicht vanaf het kasteel

Het kasteel biedt ook een prachtig uitzicht op de stad Clervaux en de omgeving.

Bezoek het Nationaal Museum voor Militaire Geschiedenis

Het Nationaal Museum voor Militaire Geschiedenis is gevestigd in Diekirch en biedt een fascinerend inzicht in de militaire geschiedenis van Luxemburg.

Bekijk de collectie wapens en uitrusting

Het museum heeft een collectie wapens en uitrusting die werd gebruikt tijdens belangrijke militaire conflicten, waaronder de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Bekijk de tanks en vliegtuigen

Bezoekers kunnen ook genieten van de collectie tanks en vliegtuigen die in het museum zijn tentoongesteld.

Bezoek het kasteel van Larochette

Het prachtige Kasteel van Larochette is een ander middeleeuws kasteel dat je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Luxemburg. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

Maak een wandeling door de tuinen

Het kasteel heeft ook prachtige tuinen die bezoekers kunnen verkennen, wat het perfect maakt voor een gezinsdagje uit.

Bezoek het museum

Binnen het kasteel is ook een museum dat bezoekers meeneemt door de geschiedenis van het kasteel en de regio.

Bezoek het Aquatower in Berdorf

Het Aquatower in Berdorf is een unieke attractie in Luxemburg en is perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar iets anders. Het is een toren die meer dan 50 meter boven de grond uitsteekt en een prachtig uitzicht biedt op de omgeving.

Bekijk de interactieve tentoonstelling

In de toren is ook een interactieve tentoonstelling die bezoekers helpt meer te begrijpen over de rol van water in de natuur.

Bekijk het uitzicht

Bovenop de toren is er een loopbrug die bezoekers een prachtig uitzicht biedt op de omgeving.

Bezoek het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst

Het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst is een andere geweldige attractie in Luxemburg en biedt bezoekers de mogelijkheid om enkele van de meest waardevolle culturele en historische artefacten van het land te zien.

Bekijk de collectie

Het museum heeft een indrukwekkende collectie schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken die dateren uit verschillende periodes.

Bekijk de galerij gewijd aan Luxemburgse folklore

Bezoekers kunnen ook genieten van een galerij die is gewijd aan de Luxemburgse folklore en culturele tradities.

Geniet van het Luxemburgse eten

Een belangrijk en heerlijk onderdeel van elke reis is het eten. Luxemburg biedt een breed scala aan gerechten, van heerlijke streekgerechten tot internationale specialiteiten.

Proef de lokale specialiteiten

Probeer lokale gerechten zoals judd mat gaardebounen (gerookte hals van varkensvlees met bonen) en kachkéis (een soort smeerkaas).

Bezoek een voedselmarkt

Bezoek een van de vele voedselmarkten in Luxemburg om te genieten van verse producten en de lokale keuken.

Ga winkelen in Luxemburg

Ten slotte is winkelen in Luxemburg een geweldige activiteit voor families. Het land heeft veel leuke winkels die zeker zullen zorgen voor een leuke en gedenkwaardige ervaring.

Bezoek de vlooienmarkt

Bezoek de vlooienmarkt op zondagochtend op Place du Marché-aux-Poissons, waar bezoekers allerlei schatten kunnen vinden.

Bezoek het winkelcentrum Auchan

Het Auchan-winkelcentrum biedt een breed scala aan winkels en restaurants, waardoor het perfect is voor een dagje winkelen met het hele gezin.

Conclusie

Luxemburg is een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur, geschiedenis en cultuur. Met zoveel activiteiten en bezienswaardigheden om te ervaren, is er nooit een saai moment. Van middeleeuwse kastelen tot prachtige natuur en educatieve musea, Luxemburg heeft voor elk wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het beste seizoen om Luxemburg te bezoeken?
2. Zijn er veilige wandelroutes in de Ardennen?
3. Wat zijn de openingstijden van het Science Center in Differdange?
4. Kunnen kinderen kajakken op de rivier de Sûre?
5. Zijn er tours beschikbaar bij het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. De beste tijd om Luxemburg te bezoeken is in de lente of de herfst, wanneer het weer mild is en er minder toeristen zijn.
2. Ja, er zijn veilige wandelroutes in de Ardennen. Bezoekers worden geadviseerd om voorzichtig te zijn en de paden te volgen die zijn aangegeven.
3. Het Science Center in Differdange is doorgaans geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Zorg dat u altijd de meest recente openingstijden controleert voordat u gaat.
4. Ja, er zijn kajaks te huur op de rivier de Sûre voor kinderen en volwassenen.
5. Ja, het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst biedt rondleidingen aan. Bezoek hun website voor meer informatie over de beschikbare tours.

Over ons

Informatie