De beste Italiaanse kerstmarkten om in de feeststemming te komen.

De beste Italiaanse kerstmarkten om in de feeststemming te komen

Italië is een perfecte bestemming voor een kerstvakantie. Het mildere winterklimaat, de smakelijke Italiaanse keuken en de warmte van de mensen zorgen voor een unieke kerstsfeer. Eén van de hoogtepunten zijn de gezellige kerstmarkten die door heel Italië worden georganiseerd. Van oudsher begonnen deze markten als een plek om geschenken te kopen voor het Christkind, maar tegenwoordig zijn ze vooral een ontmoetingsplaats. Hieronder hebben wij voor jou de beste Italiaanse kerstmarkten geselecteerd.

Bolzano – Christkindlmarkt

De Christkindlmarkt van Bolzano is de grootste kerstmarkt in Zuid-Tirol. De geuren van punch, glühwein en gebak strelen je neus en de kerstversiering en het traditionele ambachtswerk zijn een lust voor het oog. Het hoogtepunt van de markt is de prachtige kerststal in de kathedraal van Bolzano.

Trento – Mercatino di Natale

De kerstmarkt van Trento ligt op de Piazza Fiera in het oude centrum van de stad. Het is een gezellige markt met kerstversiering en traditionele ambachten. Een bezoek aan deze markt is ideaal in combinatie met een bezoek aan de kerstmarkt in de nabijgelegen Val di Sole.

Florence – Weihnachtsmarkt

De Weihnachtsmarkt in Florence is georganiseerd door de Duitse gemeenschap in de stad. Hier kunnen bezoekers genieten van de typisch Duitse kerstsfeer met glühwein en gemberkoekjes. Er is ook een keur aan Duitse worsten en andere lekkernijen te koop.

Turijn – Mercatino di Natale

De kerstmarkt in Turijn strekt zich uit over de Piazza Borgo Dora en biedt een breed scala aan producten en activiteiten. De kerstmarkt is vooral bekend om de verkoop van handgemaakte producten uit de hele regio, van kleding tot speelgoed en juwelen.

Napels – Addobbi & Presepi

In Napels is de kerstmarkt meer traditioneel gericht op de verkoop van kerstdecoraties en kerststallen. De Addobbi & Presepi-markt is gelegen aan de Via San Gregorio Armeno en wordt beschouwd als een van de beste plaatsen in Italië om handgemaakte kerststallen en -figuren te kopen.

Brescia – Mercatino in Piazza

In Brescia is de kerstmarkt geconcentreerd op de Piazza della Loggia. Er is een overvloed aan handgemaakte en lokale producten te vinden, waaronder heerlijke chocolade, kaarsen en aromatische oliën.

Rome – Mercatino di Natale

De kerstmarkt in Rome is gelegen in de buurt van Castel Sant’Angelo en is voorzien van sfeervolle verlichting en traditionele kerstversieringen. Er zijn ook tal van kraampjes voor leuke cadeautjes en lekkernijen.

Milaan – Oh Bej! Oh Bej!

In Milaan vindt sinds de 16e eeuw elk jaar de kerstmarkt ‘Oh Bej! Oh Bej!’ plaats. Het is een van de oudste kerstmarkten in Italië. De markt strekt zich uit over de Via Sant’Ambrogio en biedt een breed scala aan producten, van lavendelzakjes en kaarsen tot de beroemde kerstkoekjes van Milaan.

Verona – Christkindlmarkt

De kerstmarkt van Verona staat bekend als de ‘Christkindlmarkt’, naar het Duitse woord voor ‘Christkind’. De sfeer is authentiek en magisch, met tientallen kraampjes verspreid door de stad.

Udine – Mercatino di Natale

De winterse sfeer van Udine is onvergetelijk. Het hart van de stad verandert in een sprookje, met traditionele kerstkraampjes, decoraties en heerlijk eten. De Mercatino di Natale van Udine is een echte must-see.

Lecce – Mercatino di Natale in Piazza Sant’Oronzo

In Lecce is de kerstmarkt gelegen in de Piazza Sant’Oronzo, een van de mooiste pleinen in de stad. Hier vind je traditionele kerstgeschenken, maar ook verse kerstsnoepjes en lekkernijen. Het is de perfecte plek om in de kerststemming te komen.

Palermo – Mercatino di Natale

In Palermo vindt de kerstmarkt plaats in de Piazza Castelnuovo. Het is een kleurrijke en betoverende markt, waar bezoekers kunnen genieten van lekkere hapjes en warme dranken terwijl ze kerstcadeaus kopen.

Perugia – Mercato delle Gaite

De Mercato delle Gaite is een historische kerstmarkt die plaatsvindt in Perugia. Het is geen typische kerstmarkt, maar eerder een traditioneel middeleeuws festival met marktkraampjes en verklede mensen die het dagelijkse leven uitbeelden zoals het was in de Middeleeuwen. De markt is een unieke kans om terug in de tijd te gaan.

Sestriere – Mercatino di Natale

Sestriere ligt in de Italiaanse Alpen en is bekend om zijn wintersportfaciliteiten. Breng de kerst door in de sneeuw en bezoek de sfeervolle kerstmarkt in het centrum van de stad.

Trentino – Wait for Christmas

Wait for Christmas vindt plaats in verschillende steden in de provincie Trentino. De kerstmarkt is georganiseerd op de zondagen voor Kerstmis en biedt traditionele kerstgeschenken en decoraties, samen met een hapje en een drankje.

De beste Italiaanse kerstmarkten zijn een must-see tijdens de feestdagen. Ze zijn een perfecte gelegenheid om quality time door te brengen met familie en vrienden, een hapje en een drankje te nuttigen en om te genieten van de authentieke kerstsfeer. Mis ze niet!

Veelgestelde vragen over Kerstmarkten in Italië

1. Zijn de Italiaanse kerstmarkten duur?
– Over het algemeen zijn de prijzen op kerstmarkten in Italië vergelijkbaar met andere landen. De prijzen variëren afhankelijk van de locatie en de aangeboden producten.

2. Waar zijn de Italiaanse kerstmarkten te vinden?
– De kerstmarkten zijn verspreid over heel Italië. De grootste en meest bekende zijn te vinden in de grote steden, zoals Rome, Milaan, Florence en Napels.

3. Zijn de Italiaanse kerstmarkten gemakkelijk bereikbaar?
– De meeste Italiaanse kerstmarkten zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je liever met de auto reist, is het belangrijk op voorhand informatie in te winnen over de parkeermogelijkheden.

4. Wordt er op de Italiaanse kerstmarkten alleen voedsel verkocht?
– Nee, naast voedsel worden er ook allerlei andere producten verkocht op de Italiaanse kerstmarkten. Denk aan handgemaakte kleding, juwelen, speelgoed en kerstdecoraties.

5. Welke Italiaanse stad heeft de mooiste kerstmarkt?
– Er is niet één stad die de mooiste kerstmarkt heeft. Elke stad heeft zijn eigen unieke sfeer en producten die worden aangeboden. Het is dus de moeite waard om meerdere kerstmarkten te bezoeken om te ontdekken welke jouw favoriet is.

Over ons

Informatie