De beste wandel- en fietsroutes in de omgeving van Hechtel-Eksel

Ben je van plan om op vakantie te gaan in Hechtel-Eksel en wil je de omgeving verkennen met de fiets of te voet? Dan hebben we goed nieuws voor jou! In dit artikel hebben we een lijst samengesteld met de beste wandel- en fietsroutes in de omgeving van Hechtel-Eksel, zodat je optimaal kunt genieten van de prachtige natuur en het landschap.

Fietsroutes

Fietstocht door Kempen en Maasland

Deze fietsroute begint in het centrum van Hechtel-Eksel en neemt je mee door de prachtige Kempense natuur. Je passeert verschillende historische bezienswaardigheden, gezellige dorpjes en je fietst langs de Maas. Deze route heeft een totale lengte van 54 kilometer.

Fietsroute Bosland

Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen en dat maakt het tot de ideale bestemming voor een fietstocht. Je fietst door de groene bossen en langs verschillende vennen. Onderweg kom je talloze picknickplekken tegen, waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje. De route heeft een totale lengte van 42 kilometer.

Fietstocht langs kanalen

Deze fietsroute neemt je mee langs verschillende kanalen in de omgeving van Hechtel-Eksel. Je fietst langs het Kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal Dessel-Kwaadmechelen, waar je kunt genieten van mooie uitzichten op het water. De route heeft een totale lengte van 43 kilometer.

Wandelingen

Wandelroute Hageven

Het Hageven is een natuurgebied aan de rand van Neerpelt en het is de ideale bestemming voor een wandeling. De wandelroute neemt je mee langs verschillende vennen, duinen en heidegebieden. Onderweg kom je talloze plant- en diersoorten tegen. De route heeft een totale lengte van 6,6 kilometer.

Wandeling De Sahara

De Sahara is een ongerept duinengebied in de buurt van Lommel. Het is een prachtig gebied waar je kunt genieten van de natuur en heerlijk kunt wandelen. Deze wandelroute neemt je mee langs de mooiste plekjes van de Sahara. De route heeft een totale lengte van 3,5 kilometer.

Wandelroute Beverbeekse Heide

De Beverbeekse Heide is een prachtig heidegebied in de omgeving van Leopoldsburg en dat maakt het tot de perfecte bestemming voor een wandeling. De wandelroute neemt je mee langs de mooiste plekjes van de Beverbeekse Heide, waar je kunt genieten van de natuur en het landschap. De route heeft een totale lengte van 6,3 kilometer.

Combo routes

Fietstocht en wandeling Blauwe Kei

Deze combo route begint met een fietstocht door het prachtige landschap van de omgeving van Hechtel-Eksel. Na de fietstocht kun je genieten van een wandeling rondom de Blauwe Kei, een mooi meertje in de buurt van Lommel. De route heeft in totaal een lengte van 20 kilometer.

Wandel- en fietsroute door het Leenderbos

Het Leenderbos ligt net over de grens in Nederland en is een prachtig natuurgebied dat zich uitstekend leent voor een combo route. Je begint met een fietstocht door het bos en vervolgens kun je genieten van een wandeling langs de mooiste plekjes. De route heeft in totaal een lengte van 20 kilometer.

Fiets- en wandelroute door de Vallei van de Zwarte Beek

De Vallei van de Zwarte Beek is een prachtig natuurgebied in de buurt van Beringen en dat maakt het tot de ideale bestemming voor een combo route. Je begint met een fietstocht door het gebied en vervolgens kun je genieten van een wandeling langs de mooiste plekjes. De route heeft in totaal een lengte van 18 kilometer.

Of je nou meer van fietsen of wandelen houdt, de omgeving van Hechtel-Eksel heeft voor ieder wat wils. Met onze lijst van beste wandel- en fietsroutes kun je optimaal genieten van het prachtige landschap en de natuur. We hopen dat je veel plezier hebt tijdens het verkennen van deze mooie omgeving!

Veelgestelde vragen

1. Zijn de wandel- en fietsroutes geschikt voor kinderen?

Ja, veel van de wandel- en fietsroutes zijn geschikt voor kinderen. Houd er wel rekening mee dat sommige routes wat langer zijn dan anderen, dus kies een route die past bij de leeftijd van je kinderen.

2. Moet ik betalen om de wandel- en fietsroutes te gebruiken?

Nee, alle routes die we hebben aanbevolen zijn gratis te gebruiken.

3. Zijn honden toegestaan op de wandel- en fietsroutes?

Dat hangt af van de route en het gebied. Op sommige routes zijn honden toegestaan, maar op andere niet. Raadpleeg de informatie op de website van het Natuurpunt voor meer informatie.

4. Zijn er langs de routes horecagelegenheden beschikbaar?

Ja, langs veel van de routes zijn er horecagelegenheden beschikbaar waar je kunt stoppen voor een hapje en drankje.

5. Zijn er begeleide wandel- of fietstochten beschikbaar?

Ja, er zijn verschillende organisaties die begeleide wandel- en fietstochten aanbieden in de omgeving van Hechtel-Eksel. Neem contact op met de lokale VVV voor meer informatie.

Over ons

Informatie