De beste wandelroutes langs de Riviera d’Azur

De Franse Riviera is meer dan alleen stranden en luxe resorts. De regio heeft ook een overvloed aan prachtige wandelroutes die je langs de kust en door de bergen voeren. Hier zijn onze favoriete wandelroutes langs de Riviera d’Azur.

1. Sentier du Littoral

De Sentier du Littoral is een van de meest populaire wandelroutes langs de Franse Rivièra. De route loopt langs de kustlijn van Menton naar Nice en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. De route is ongeveer 20 kilometer lang en het duurt ongeveer 5 uur om het helemaal te lopen.

2. Chemin de Nietzsche

De Chemin de Nietzsche was een favoriete wandelroute van de beroemde filosoof Friedrich Nietzsche, die in de 19e eeuw enige tijd in de regio doorbracht. De route begint in Eze Village en loopt door het bos en de bergen naar de kust. De uitzichten op de Middellandse Zee zijn spectaculair, en de route duurt ongeveer 2,5 uur om te voltooien.

3. De Gorges du Loup

De Gorges du Loup is een indrukwekkende kloof en een populaire plek om te wandelen in de Var-regio. De wandelroute begint bij het dorpje Pont-du-Loup en loopt langs de rivier de Loup. Je zult langs prachtige watervallen en rotspartijen komen, en als je de hele route aflegt duurt het ongeveer 4 uur.

4. Cap d’Antibes

Cap d’Antibes is een landtong die uitsteekt in de Middellandse Zee en biedt een prachtig uitzicht op de kust. Er zijn verschillende wandelroutes om uit te kiezen op Cap d’Antibes, maar wij raden de Sentier du Littoral aan. De route loopt langs de zuidkust van de kaap en biedt een fantastisch uitzicht op de zee en de kliffen.

5. La Brague

De rivier de Brague stroomt door de heuvels van de Alpes-Maritimes en biedt een aantal mooie wandelroutes. De wandelroute begint bij Biot en loopt langs de rivier naar het middeleeuwse dorpje Valbonne. De route is ongeveer 10 kilometer lang en neemt ongeveer 3 uur in beslag.

6. Col de Vence

Col de Vence is een bergpas die op ongeveer 1.000 meter hoogte ligt en biedt een prachtig uitzicht op de kust en het binnenland. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar op Col de Vence, maar de bekendste is de Balcons de Vence. De route loopt langs de berghelling en biedt uitzicht op de omliggende bergen en de Middellandse Zee.

Het Massif de l’Esterel is een roodachtige bergketen aan de kust tussen Cannes en Saint-Raphael. Er zijn tientallen wandelroutes om uit te kiezen in het Massif de l’Esterel, waaronder de populaire Grand Canyon du Verdon. Deze route loopt door een spectaculaire kloof en duurt ongeveer 4 uur om te voltooien.

Mont Boron is een heuvel die uitkijkt over de baai van Nice. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar op Mont Boron, maar de meest populaire is de Sentier du Mont Boron. De route loopt door een dicht bos en biedt prachtige uitzichten op de kustlijn.

Haut de Cagnes is een middeleeuws dorpje dat op een heuveltop ligt met uitzicht op de Middellandse Zee. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar in de omgeving, maar wij raden de wandeling naar het Chateau Grimaldi aan. De route loopt langs de binnenstad van het dorpje en biedt een prachtig uitzicht op de kust.

Les Trois Corniches is een serie van drie kustwegen tussen Nice en Menton, die elk een andere hoogte hebben. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar op Les Trois Corniches, maar wij raden de Sentier des Douaniers aan. De route loopt langs de kustweg en biedt uitzicht op de Middellandse Zee.

Roquebrune-Cap-Martin is een prachtige stad aan de kust tussen Monaco en Menton. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar in de omgeving, maar wij raden de wandeling naar het middeleeuwse dorpje Roquebrune aan. De route loopt langs de kust en biedt prachtige uitzichten op de zee.

Saint-Jean-Cap-Ferrat is een klein schiereiland tussen Nice en Monaco. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar in de omgeving, maar wij raden de wandeling naar de Phare van Saint-Jean-Cap-Ferrat aan. De route loopt langs de kust en biedt prachtige uitzichten op de vuurtoren en de zee.

Mercantour National Park is een prachtig natuurgebied in de bergen van de Alpes-Maritimes. Er zijn tientallen wandelroutes beschikbaar in het park, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. De routes bieden uitzicht op gletsjers, meren en hoge toppen.

Saint-Paul-de-Vence is een charmant middeleeuws dorpje dat op een heuveltop ligt. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar in de omgeving, maar wij raden de wandeling aan die begint bij het Fondation Maeght-museum. De route loopt door een bos en biedt uitzicht op het dorp en de vallei.

De Îles de Lérins zijn twee eilanden in de Middellandse Zee, vlak bij Cannes. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar op de eilanden, maar wij raden de route aan die langs het Fort Royal en de abdij van Lérins loopt. De route biedt prachtige uitzichten op de zee en het landschap van de eilanden.

Conclusie:

De Franse Rivièra heeft een overvloed aan fantastische wandelroutes. Of je nu langs de kust wilt wandelen of door de bergen wilt trekken, er is voor elk wat wils. Deze routes bieden uitzicht op spectaculaire landschappen en bieden een unieke manier om de regio te ontdekken.

Veelgestelde vragen:

1. Zijn de wandelroutes in de Franse Rivièra geschikt voor beginners?
Ja, er zijn verschillende routes beschikbaar die geschikt zijn voor beginners. Zorg er wel voor dat je voorbereid bent en goede wandelschoenen draagt.

2. Moet ik een speciale vergunning hebben om in nationale parken te wandelen?
Nee, je hebt geen speciale vergunning nodig om in de nationale parken te wandelen. Zorg er wel voor dat je je aan de regels houdt en respectvol bent tegenover de natuur.

3. Moet ik een gids inhuren om te wandelen langs de Franse Rivièra?
Nee, je kunt deze routes gemakkelijk zelf doen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en dat je alle benodigde informatie hebt.

4. Wanneer is de beste tijd om te wandelen langs de Franse Rivièra?
De beste tijd om te wandelen is in het voorjaar of najaar, wanneer de temperatuur aangenaam is en er minder toeristen zijn.

5. Kan ik deze wandelroutes doen met kinderen?
Ja, er zijn verschillende routes beschikbaar die geschikt zijn voor kinderen. Zorg er wel voor dat je de juiste route kiest en dat je de kinderen goed voorbereidt.

Over ons

Informatie