De beste wijngaarden in de omgeving van Cisano Di Bardolino: proef de beroemde Bardolino-wijnen en ontdek de beste wijngaarden in de regio.

Als je van wijn houdt en op vakantie bent in Cisano Di Bardolino, dan moet je zeker een bezoek brengen aan enkele van de beste wijngaarden in de regio. Cisano Di Bardolino staat wereldwijd bekend om de productie van de beroemde Bardolino-wijnen. Deze wijnen worden gemaakt van de lokale Corvina- en Rondinella-druiven en zijn al meer dan 200 jaar een begrip in de regio. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de beste wijngaarden die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Cisano Di Bardolino.

1. Le Morette

Le Morette is een van de beste wijngaarden in de regio en ligt op slechts 10 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard heeft een geschiedenis van meer dan 60 jaar en produceert enkele van de beste Bardolino-wijnen van de regio. Naast rondleidingen door de wijngaard biedt Le Morette ook wijnproeverijen aan, waarbij je de kans krijgt om de verschillende wijnen te proberen en meer te weten te komen over de productie.

2. Az. Agr. Gorgo

Az. Agr. Gorgo is een biologische wijngaard die ligt op iets meer dan 20 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard produceert niet alleen enkele van de beste Bardolino-wijnen van de regio, maar biedt ook een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Tijdens een rondleiding door de wijngaard kom je meer te weten over de biologische landbouwtechnieken die worden gebruikt en kun je genieten van de verschillende wijnen tijdens de proeverij.

3. Azienda Agricola Villabella

Azienda Agricola Villabella is een familiebedrijf dat al meer dan drie generaties Bardolino-wijnen produceert. Deze wijngaard ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Cisano Di Bardolino en biedt verschillende wijnproeverijen aan, waarbij je de kans krijgt om hun verschillende wijnen te proeven en meer te weten te komen over de geschiedenis van het bedrijf.

4. Le Vigne di San Pietro

Le Vigne di San Pietro is een kleine wijngaard die ligt op iets meer dan 15 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard staat bekend om zijn hoge kwaliteit Bardolino-wijnen en biedt rondleidingen door de wijngaard, waarbij je meer kunt leren over de wijnproductie. Als afsluiting van de rondleiding kun je genieten van een wijnproeverij en enkele van de beste wijnen van de regio proberen.

5. Ca’ Vegar

Ca’ Vegar is een historische wijngaard die ligt op ongeveer 25 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard produceert enkele van de beste Bardolino-wijnen en biedt rondleidingen door de wijngaard aan, waarbij je meer kunt leren over de geschiedenis en de wijnproductie. Na de rondleiding kun je genieten van een wijnproeverij op het terrein.

6. Tenuta Preella Lamberti

Tenuta Preella Lamberti is een chique wijngaard die zich op ongeveer 25 minuten rijden van Cisano Di Bardolino bevindt. Deze wijngaard biedt verschillende wijnproeverijen aan, waarbij je enkele van de beste Bardolino-wijnen kunt proeven en meer over de wijnproductie kunt leren. Naast wijnproeverijen biedt deze wijngaard ook een restaurant waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

7. Azienda Agricola Punta Crabbia

Azienda Agricola Punta Crabbia is een bio-dynamische wijngaard die ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard produceert enkele van de beste Bardolino-wijnen en biedt rondleidingen door de wijngaard aan, waarbij je meer kunt leren over de biodynamische landbouwtechnieken die worden gebruikt. Naast rondleidingen biedt Punta Crabbia ook wijnproeverijen aan, waarbij je de verschillende wijnen kunt proberen en meer kunt leren over de verschillende productietechnieken.

8. Cantina Castellani

Cantina Castellani is een wijngaard die ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard biedt verschillende wijnproeverijen aan, waarbij je de kans krijgt om enkele van de beste Bardolino-wijnen te proeven en meer te leren over de productie. Naast wijnproeverijen biedt Cantina Castellani ook rondleidingen door de wijngaard aan, waarbij je meer kunt leren over de geschiedenis en de wijnproductie.

9. Zeni wines

Zeni wines is een van de grootste wijngaarden in de regio en bevindt zich op ongeveer 20 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard biedt een wijnmuseum en een restaurant waar je lokale gerechten kunt proeven, naast de wijnproeverijen die ze aanbieden. Tijdens een rondleiding door de wijngaard leer je meer over de geschiedenis van de regio en de productie van het brede scala aan wijnen dat ze produceren.

10. Valeri

Valeri is een kleine wijngaard die zich op ongeveer 15 minuten rijden van Cisano Di Bardolino bevindt. Deze wijngaard produceert enkele van de beste Bardolino-wijnen en biedt rondleidingen door de wijngaard aan, waarbij je meer kunt leren over de productie. Naast rondleidingen biedt Valeri ook wijnproeverijen aan, waarbij je de verschillende wijnen kunt proberen en meer kunt leren over de verschillende productietechnieken.

11. Domus Olivae

Domus Olivae is een biologisch landgoed dat niet alleen wijn produceert, maar ook olijfolie. Deze wijngaard ligt op ongeveer 25 minuten rijden van Cisano Di Bardolino en biedt rondleidingen door de wijngaard aan, waarbij je meer kunt leren over de biologische landbouwtechnieken die worden gebruikt. Naast rondleidingen biedt Domus Olivae ook wijnproeverijen aan, waarbij je de verschillende wijnen kunt proberen en de olijfolie kunt proeven.

12. Cantine Lenotti

Cantine Lenotti is een andere grote wijngaard in de regio en ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard biedt verschillende rondleidingen aan, waarbij je meer kunt leren over de geschiedenis van de regio en de productie van de Bardolino-wijnen. Naast rondleidingen biedt Cantine Lenotti ook wijnproeverijen aan, waarbij je de verschillende wijnen kunt proberen en meer kunt leren over de productiemethoden.

13. La Casetta

La Casetta is een kleine wijngaard die zich op ongeveer 15 minuten rijden van Cisano Di Bardolino bevindt. Deze wijngaard staat bekend om zijn hoge kwaliteit Bardolino-wijnen en biedt rondleidingen door de wijngaard aan, waarbij je meer kunt leren over de geschiedenis en de productie. Naast rondleidingen biedt La Casetta ook wijnproeverijen aan, waarbij je de verschillende wijnen kunt proberen en meer kunt leren over de verschillende productietechnieken.

14. Cantina Buglioni

Cantina Buglioni is een wijngaard die ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard biedt verschillende rondleidingen aan, waarbij je meer kunt leren over de geschiedenis en de productie van de Bardolino-wijnen. Naast rondleidingen biedt Cantina Buglioni ook wijnproeverijen aan, waarbij je de verschillende wijnen kunt proberen en meer kunt leren over de verschillende productietechnieken.

15. Azienda Agricola Rizzardi

Azienda Agricola Rizzardi is een historische wijngaard ligt op ongeveer 25 minuten rijden van Cisano Di Bardolino. Deze wijngaard produceert enkele van de beste Bardolino-wijnen van de regio en biedt verschillende rondleidingen en wijnproeverijen aan om je meer te leren over de geschiedenis en productie van de Bardolino wijnen.

Cisano Di Bardolino is de perfecte uitvalsbasis voor elke wijnliefhebber die de beste Bardolino-wijnen wil proeven en de beste wijngaarden in de regio wil bezoeken. Met deze lijst van de beste wijngaarden ben je klaar voor een smakelijke ontdekkingstocht in de omgeving. Ontdek de geheimen van de wijnproductie en geniet van de prachtige uitzichten terwijl je de beste Bardolino-wijnen proeft.

1. Wat zijn de Corvina- en Rondinella-druiven die worden gebruikt om Bardolino-wijnen te maken?
2. Hoe kan ik een rondleiding boeken bij een van de wijngaarden in de omgeving van Cisano Di Bardolino?
3. Wat is biodynamische landbouw en waarom wordt het gebruikt in sommige wijngaarden?
4. Waar kan ik lokale gerechten proeven tijdens mijn bezoek aan de wijngaarden in de regio?
5. Wat zijn enkele andere beroemde wijnen die worden geproduceerd in de regio rond Cisano Di Bardolino?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. De Corvina- en Rondinella-druiven zijn twee lokale druivensoorten die worden gebruikt om Bardolino-wijnen te maken. De Corvina-druif geeft de wijn zijn fruitige aroma’s en is verantwoordelijk voor de zachtheid van de wijn, terwijl de Rondinella-druif zorgt voor de kleur en smaak van de wijn.

2. De meeste wijngaarden bieden online reserveringen voor rondleidingen en proeverijen op hun websites. Je kunt ook contact opnemen met de wijngaard via e-mail of telefoon om een rondleiding te boeken.

3. Biodynamische landbouw is een landbouwmethode waarbij de focus ligt op het in balans brengen en verbeteren van de bodem. Het is gebaseerd op de principes van de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Biodynamische landbouw richt zich op de gehele boerderij als een levend organisme en streeft naar duurzaamheid en minimalisatie van externe inputs.

4. Veel wijngaarden in de regio bieden naast wijnproeverijen ook restaurants waar je lokale gerechten kunt proeven die perfect passen bij de wijnen. Je kunt ook lokale restaurants in de omgeving proberen om meer authentieke lokale gerechten te ontdekken.

5. Naast Bardolino-wijnen produceert de regio ook andere bekende wijnen, waaronder Valpolicella, Amarone en Soave. Deze wijnen worden ook geproduceerd met lokale druiven en hebben hun eigen unieke smaken en aroma’s.

Over ons

Informatie