De geheime stranden van Sardinië: een onontdekte kant van het eiland

Sardinië is een prachtig eiland met turquoise wateren en gouden stranden. Maar afgezien van de bekende stranden, zijn er nog talloze onontdekte stranden die wachten om ontdekt te worden. Hier zijn de geheime stranden van Sardinië.

Waarom de geheime stranden?

Hoewel Sardinië bekend staat om zijn prachtige stranden, kunnen de drukte en de drukte van toeristen het vermogen om te ontspannen verhinderen. De geheime stranden van Sardinië bieden een unieke kans om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van enkele van de mooiste stranden van het eiland zonder gestoord te worden.

Cala Mariolu

Cala Mariolu is een verborgen juweeltje dat alleen bereikbaar is met de boot. Dit strand is populair onder de lokale bevolking en biedt turquoise wateren, levendige kleuren en rotsachtige omgevingen. Het strand is genoemd naar de monniksrob, die hier nog steeds leeft.

Cala Goloritzé

Dit strand is verborgen in een baai gebied en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en kristalhelder water. Het is bereikbaar via een wandelpad en biedt een rustige en afgelegen omgeving. Cala Goloritzé heeft een primeval aura en is absoluut adembenemend.

Cala Luna

Cala Luna is een idyllisch natuurlijk strand met transparante blauwe en groene wateren, omgeven door een kalkstenen rotsachtige oever. Dit prachtige strand is bereikbaar via een wandelpad of per boot en is een geweldige plek om te zwemmen, te zonnen of te wandelen.

Spiaggia Tuerredda

Spiaggia Tuerredda is een van de meest schilderachtige stranden van Sardinië. Het is gelegen aan de zuidelijke kust en heeft perfect zacht zand, kristalhelder water en een fantastisch uitzicht. Dit afgelegen strand is bereikbaar per boot of te voet.

Spiaggia di Porto Giunco

Dit prachtige strand wordt vaak beschouwd als een van de meest fotogenieke van Sardinië. Gelegen in Villasimius, biedt Spiaggia di Porto Giunco prachtig wit zand, turquoise water en een zacht glooiend landschap. Dit strand is gemakkelijk bereikbaar en is goed voor familie-uitjes.

Spiaggia di Coccorrocci

Het strand van Coccorrocci is gelegen in een afgelegen gebied aan de oostkust van Sardinië. Het biedt ongewone zwarte en gouden zandstranden en hoge kliffen die het een natuurlijk beschermde baai maken. Het teruggewonnen landschap biedt een bijna onwerkelijke schoonheid.

Cala Brandinchi

Cala Brandinchi is een bijna perfect strand met fijn wit zand, kristalhelder water en een schilderachtig uitzicht. Het is gelegen op slechts enkele kilometers van San Teodoro en is omgeven door uitstekende duingebieden. Dit afgelegen strand is bereikbaar via een wandelpad, per boot of met de auto.

La Pelosa

La Pelosa is een van de beste stranden van Sardinië, maar het is vrijwel onbekend bij de meeste toeristen. Het is gelegen in de buurt van Stintino en biedt eindeloze poelen met sprankelend water, weelderige begroeiing en verbazingwekkende riffen. Dit strand biedt ontspanning en rust.

Andere geheime stranden

Naast deze stranden zijn er nog tal van andere geheime stranden die het ontdekken waard zijn, zoals Spiaggia del Principe, Spiaggia di Porto Ferro en Is Arutas. Spiaggia del Principe biedt een spectaculair zicht op de kleine eilandjes van de La Maddalena-archipel. Het strand van Porto Ferro ligt op slechts een paar minuten afstand van de Alghero luchthaven en biedt een rustige omgeving. Is Arutas is een van de meest unieke stranden van Sardinië en biedt een zacht en kleurrijk kwartszand.

Conclusie

Sardinië biedt niet alleen stranden die bekend zijn bij toeristen, maar ook onontdekte parels die wachten om ontdekt te worden. De geheime stranden zijn een unieke kans om te ontspannen in een prachtige omgeving zonder gestoord te worden door toeristen. Of je nu een rustige wandeling wilt maken, of wil zonnebaden of zwemmen in turquoise wateren, de geheime stranden van Sardinië zijn de perfecte bestemming.

Veelgestelde vragen

1. Zijn de geheime stranden van Sardinië veilig?
2. Hoe vind ik de geheime stranden van Sardinië?
3. Is het nodig om een ​​boot te huren om de geheime stranden te bereiken?
4. Zijn de geheime stranden van Sardinië geschikt voor gezinnen?
5. Kan ik de geheime stranden van Sardinië het hele jaar door bezoeken?

Zijn de geheime stranden van Sardinië veilig?

Ja, de geheime stranden van Sardinië zijn veilig. Net als alle stranden in Sardinië, bieden de geheime stranden hoge waarschuwingen voor zaken als zandvlooien of kleine haaien. Het strand management heeft rond elke touwen die de zwemmers veilig bij de oever houden.

Hoe vind ik de geheime stranden van Sardinië?

De geheime stranden van Sardinië zijn vaak te vinden langs de ongerepte kustlijn van het eiland, weg van de toeristische hotspots. Reisgidsen en letterlijke websites bieden een uitgebreide beschrijving van alle geheime stranden, zodat je gemakkelijk de weg kan vinden.

Is het nodig om een ​​boot te huren om de geheime stranden te bereiken?

Sommige van de geheime stranden van Sardinië zijn alleen toegankelijk per boot, de rest zijn te voet bereikbaar. Boten kunnen gemakkelijk worden gehuurd bij de havens van het eiland.

Zijn de geheime stranden van Sardinië geschikt voor gezinnen?

De geheime stranden van Sardinië zijn geschikt voor gezinnen. De meeste bieden voldoende ruimte voor kinderen om vrij te rennen en spelen, terwijl het kalme water voor veilig zwemmen zorgt.

Kan ik de geheime stranden van Sardinië het hele jaar door bezoeken?

Ja, de geheime stranden van Sardinië zijn het hele jaar door toegankelijk, alhoewel de beste periode is tussen mei en september wanneer het water warm genoeg is om te zwemmen. In de winter zijn sommige stranden echter minder toegankelijk, waardoor de benodigde uitrusting en transport maken moeilijker zijn.

Over ons

Informatie