De geschiedenis van Buitenplaats De Hildenberg: van buitenplaats tot vakantiepark

Buitenplaats De Hildenberg heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. In deze blogpost gaan we dieper in op de geschiedenis van De Hildenberg en hoe het is uitgegroeid van een buitenplaats tot een geliefd vakantiepark.

De oorsprong van De Hildenberg

De Hildenberg was oorspronkelijk een buitenplaats die eigendom was van verschillende rijke families uit Friesland. In de 17e eeuw ontstond de buitenplaats uit een boerderij met landerijen en werd het omgevormd tot een groot landgoed met een statige woning, tuinen en bossen.

Het landgoed in de 19e en 20e eeuw

In de 19e eeuw werd De Hildenberg eigendom van verschillende adellijke families, waaronder de familie Van Welderen Rengers. Zij lieten het landgoed verbouwen tot een imposante buitenplaats met een indrukwekkende oprijlaan en een prachtige formele tuin.

In de 20e eeuw werd De Hildenberg verkocht aan verschillende particuliere eigenaren, waaronder enkele bekende Nederlanders. Onder hun leiding werd de buitenplaats omgevormd tot een vakantieoord met sportmogelijkheden en een golfbaan.

De ontwikkeling tot vakantiepark

In 1995 werd De Hildenberg aangekocht door de huidige eigenaar, Parkvakanties. Onder hun leiding is De Hildenberg uitgegroeid tot een modern vakantiepark met diverse vakantiehuizen en faciliteiten voor jong en oud. De formele tuin is omgevormd tot een prachtig natuurlijk bos- en heidelandschap dat past bij de omgeving. De golfbaan is behouden gebleven en is uitgegroeid tot een populaire attractie voor golfers uit heel Nederland.

Het vakantiepark van nu

Tegenwoordig biedt De Hildenberg een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van luxueuze vakantiehuizen en villa’s tot gezellige chalets en bungalows. Daarnaast zijn er tal van faciliteiten beschikbaar op het park, waaronder een overdekt zwembad, een bowlingbaan en een restaurant.

Het park is een ideale bestemming voor gezinnen, golfers en natuurliefhebbers. De omgeving van het park biedt volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen, paardrijden en andere activiteiten in de natuur.

Conclusie

Buitenplaats De Hildenberg heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, toen het nog eigendom was van rijke families uit Friesland. In de loop van de eeuwen is het landgoed omgevormd tot een vakantiepark met moderne accommodaties en faciliteiten voor jong en oud. Het park is een ideale bestemming voor gezinnen, golfers en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust, ontspanning en avontuur in de prachtige omgeving van Friesland.

Veelgestelde vragen

Wat is Buitenplaats De Hildenberg?

Buitenplaats De Hildenberg is een vakantiepark in de provincie Friesland, dat is ontstaan uit een 17e-eeuwse buitenplaats. Het park biedt moderne accommodaties en faciliteiten voor jong en oud.

Wie zijn de eigenaars van De Hildenberg?

Buitenplaats De Hildenberg is eigendom van Parkvakanties.

Welke faciliteiten zijn beschikbaar op het park?

Op het park zijn onder andere een overdekt zwembad, een bowlingbaan en een restaurant beschikbaar.

Is De Hildenberg geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, De Hildenberg is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Het park biedt verschillende activiteiten en faciliteiten voor jong en oud.

Welke activiteiten zijn beschikbaar in de omgeving van De Hildenberg?

De omgeving van De Hildenberg biedt volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen, paardrijden en andere activiteiten in de natuur. Daarnaast zijn er verschillende attracties en bezienswaardigheden in de nabije omgeving, zoals het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Openluchtmuseum ‘t Fiskershúske.

Over ons

Informatie