De geschiedenis van Castell Montgri: een verhaal over hoe deze plek van een middeleeuws kasteel veranderde in een vakantiepark.

Castell Montgri is een iconisch vakantiepark in de Costa Brava, Spanje. Maar voordat het een vakantiepark was, was het een middeleeuws kasteel op een rotsachtige heuvel bij L’Estartit. In dit artikel nemen we je mee door de geschiedenis van deze plek en ontdek hoe het van een kasteel uit de 13e eeuw is veranderd in een populaire bestemming voor gezinsvakanties.

De oorsprong van Castell Montgri

Het kasteel van Montgri werd gebouwd in de 13e eeuw en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Catalonië. Het was onderdeel van een netwerk van kastelen en forten die langs de kustlijn werden gebouwd om de regio te verdedigen tegen indringers en piraten. Het kasteel van Montgri had een strategische ligging en was een belangrijk bolwerk voor de lokale heersers.

Veranderingen door de eeuwen heen

Door de eeuwen heen veranderde het kasteel van eigenaar en raakte het in verval. In de 19e eeuw was het kasteel gedeeltelijk verwoest en verlaten. In de jaren 60 werd de ruïne gekocht door de Catalaanse ondernemer Francisco Armengol, die plannen had om er een vakantiepark te bouwen.

Het begin van Castell Montgri als vakantiepark

In de jaren 70 werden de eerste bungalows op het terrein gebouwd. Het park was vooral gericht op kamperen en biedt vandaag de dag nog steeds tal van kampeerplekken aan. Het succes van het park zorgde voor verdere uitbreiding en er werden meer faciliteiten en accommodaties gebouwd om aan de groeiende vraag te voldoen.

Moderne upgrades en faciliteiten

In de afgelopen decennia heeft Castell Montgri een aantal upgrades ondergaan om aan de moderne behoeften van reizigers te voldoen. Het park beschikt nu over meerdere zwembaden, restaurants, sportfaciliteiten, een supermarkt en winkels, waardoor het een volledig geoutilleerd vakantieoord is geworden.

Het kasteel als historische bezienswaardigheid

Hoewel het kasteel van Montgri nu niet meer dan een ruïne is, blijft het een belangrijk stukje Catalaanse geschiedenis. Bezoekers van het vakantiepark kunnen nog steeds het kasteel beklimmen en genieten van het uitzicht op de zee en de Costa Brava. Het kasteel wordt ook gebruikt als decor voor openluchtconcerten en andere culturele evenementen.

De toekomst van Castell Montgri

Vandaag de dag is Castell Montgri een van de meest populaire vakantiebestemmingen aan de Costa Brava. Het park blijft groeien en innoveren, met nieuwe accommodaties en faciliteiten die aan de toenemende vraag naar vakantieplekken voldoen. Het vakantiepark ziet er dan ook veelbelovend uit voor een glansrijke toekomst.

Tips voor een bezoek aan Castell Montgri

Als je van plan bent om Castell Montgri te bezoeken, zijn hier een paar tips die je kunnen helpen bij het plannen van je vakantie:

– Reserveer van tevoren om teleurstelling te voorkomen, vooral in het vakantieseizoen.
– Boek een accommodatie die past bij jouw behoeften en budget. Er zijn verschillende soorten accommodaties beschikbaar, van kampeerplekken tot luxere bungalows en chalets.
– Vergeet niet om het kasteel te bezoeken en te genieten van het uitzicht.
– Maak gebruik van de faciliteiten en doe mee aan activiteiten, zoals sporten, zwemmen, en toneelvoorstellingen.
– Verken de omgeving van L’Estartit, waaronder de stranden, havens en historische bezienswaardigheden.

Veelgestelde vragen over Castell Montgri

1. Is Castell Montgri duur om te bezoeken?
– De prijs van een bezoek aan het park is afhankelijk van het seizoen, accommodatie en andere factoren. Het kan dus variëren. Het is echter niet overdreven duur en biedt goede waar voor je geld.
2. Zijn er veel activiteiten in Castell Montgri?
– Ja, er zijn tal van activiteiten en faciliteiten in het vakantiepark, waaronder sportfaciliteiten, restaurants, zwembaden en winkels.
3. Kan ik het kasteel van Montgri bezoeken?
– Ja, het kasteel is vrij toegankelijk voor bezoekers van het vakantiepark en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.
4. Moet ik van tevoren reserveren?
– Ja, het is aan te raden van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
5. Is Castell Montgri geschikt voor gezinnen met kinderen?
– Ja, het vakantiepark is ideaal voor gezinnen met kinderen en biedt tal van faciliteiten en activiteiten die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Conclusie
Castell Montgri is erin geslaagd zijn middeleeuwse erfgoed te combineren met moderne faciliteiten en accommodaties, waardoor het een populaire vakantiebestemming is geworden aan de Costa Brava. Het vakantiepark biedt bezoekers de kans om een opwindend stukje geschiedenis te ervaren terwijl ze genieten van alle voordelen en faciliteiten die een modern vakantieoord te bieden heeft. Van het beklimmen van het kasteel tot het genieten van het strand, Castell Montgri biedt iets voor iedereen die een ontspannende en leuke vakantie wil.

Over ons

Informatie