De geschiedenis van Domaine des Ormes

Inleiding

Domaine des Ormes is een prachtig vakantiepark gelegen in Bretagne, Frankrijk. Dit park is niet zomaar ontstaan, het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw.

Oorspronkelijke naam

Het park dankt zijn naam aan de orme, een boomsoort die vroeger veel voorkwam in dit gebied. De oorspronkelijke naam van het landgoed was dan ook ‘Le Domaine des Ormeaux’, wat zoveel betekent als ‘landgoed van de iepen’.

Eerste eigenaren

De eerste eigenaren van het landgoed waren de graven van Saint-Malo. Zij lieten er een kasteel bouwen dat diende als jachtslot. Het kasteel werd omringd door prachtige tuinen en vijvers.

Overname door de familie Bertrand

In de 19e eeuw werd het landgoed overgenomen door de adellijke familie Bertrand. Zij lieten het kasteel verbouwen en moderniseren. Er werden nieuwe vleugels aangebouwd en er kwamen diverse bijgebouwen zoals een kapel en een orangerie.

Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het landgoed bezet door Duitse troepen. Het kasteel werd gebruikt als hoofdkwartier en er werden ook gevangenen vastgehouden. Na de oorlog werd het kasteel en het landgoed weer teruggegeven aan de familie Bertrand.

Omvorming tot vakantiepark

In 1968 werd het landgoed gekocht door de familie Charles en omgebouwd tot een vakantiepark. De oude bijgebouwen werden omgetoverd tot vakantiewoningen en er werden op het terrein ook diverse sportfaciliteiten aangelegd.

Modernisering

In de jaren ’80 en ’90 werden er nieuwe faciliteiten toegevoegd aan het park, zoals een golfbaan en een groot zwemparadijs. Ook werden de vakantiewoningen gemoderniseerd en uitgerust met alle moderne gemakken.

Heden

Tegenwoordig is Domaine des Ormes een populair vakantiepark onder Nederlandse en Belgische vakantiegangers. Het park beschikt over luxe accommodaties, uitgebreide sportfaciliteiten en vele andere attracties. Daarnaast is het park ook nog steeds een prachtig landgoed met een rijke geschiedenis.

Domaine des Ormes is een vakantiepark met een bijzondere geschiedenis. Het landgoed heeft vele eigenaren gekend en heeft in de loop der jaren diverse transformaties ondergaan. Tegenwoordig is het park een modern vakantiepark met vele faciliteiten, maar de geschiedenis is nog altijd voelbaar op dit bijzondere landgoed.

1. Is Domaine des Ormes geschikt voor gezinnen?

Ja, Domaine des Ormes is zeer geschikt voor gezinnen. Het park beschikt over diverse sportfaciliteiten, een groot zwemparadijs en vele andere attracties die leuk zijn voor jong en oud.

2. Kan ik op Domaine des Ormes ook golfen?

Ja, op Domaine des Ormes is een prachtige 18-holes golfbaan aanwezig. Ook golfclinics en -lessen behoren tot de mogelijkheden.

3. Zijn er ook accommodaties beschikbaar voor grote groepen?

Ja, op Domaine des Ormes zijn diverse vakantiewoningen beschikbaar die geschikt zijn voor grote groepen. Er zijn vakantiewoningen voor 6 personen, maar ook voor groepen tot ruim 20 personen.

4. Is het park ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn?

Ja, het park is goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Er zijn diverse faciliteiten aanwezig die rekening houden met mindervaliden.

5. Kan ik huisdieren meenemen naar Domaine des Ormes?

Ja, op het park zijn huisdieren toegestaan in de daarvoor bestemde vakantiewoningen. Houd er wel rekening mee dat er wellicht extra kosten verbonden zijn aan het meenemen van een huisdier.

Over ons

Informatie