De interessantste festivals en evenementen in Parentis-en-Born die je niet mag missen.

Als je op zoek bent naar een Frans dorp waar je niet alleen kunt genieten van rust en natuur, maar ook van cultuur en feestelijke activiteiten, overweeg dan om naar Parentis-en-Born te gaan. Dit dorp is gelegen in het departement Landes, in het zuidwesten van Frankrijk. Hier zijn enkele van de interessantste festivals en evenementen die je niet mag missen.

Fête de la Saint-Jean

Elk jaar op 24 juni vindt het Festival van Saint John plaats in Parentis-en-Born. Dit festival wordt gevierd met een groot feest, waarbij de lokale bevolking de straten opgaat in de avond voor een optocht van brandende fakkels. Deze traditie dateert uit de middeleeuwen en dient om de zomerzonnewende te verwelkomen en het kwade te verdrijven. Na de optocht zijn er vuurwerk en muziek om het feest voort te zetten.

Fêtes de Parentis-en-Born

De Fêtes de Parentis-en-Born, die plaatsvinden in augustus, zijn een van de populairste evenementen van het dorp. Het feest begint met een optocht die wel twee uur kan duren, waarin de uitgebreide kostuums en populaire dansen van het gebied te zien zijn. Het is hier waar de grootste feesttent van het dorp te vinden is. Er is muziek, traditionele dans en lekker eten. Het feest wordt afgesloten met de traditionele stierengevechten.

Fête des Plantes

Voor de plantenliefhebbers is er in april de Fête des Plantes, waarbij de kwekers van het dorp hun mooiste bloemen en planten presenteren. Het is een evenement waarbij bezoekers kunnen genieten van workshops en er is een informatiekraam voor het geval dat je zelf een tuin wilt beginnen.

Vélo Vintage

Het fietsfestival Vélo Vintage is een terugkerend evenement in Parentis-en-Born en dit festival, dat elk jaar in juni gehouden wordt, is voor diegenen die van nostalgie en vintage fietsen houden. Het festival is nu ook een internationaal fietsevenement en biedt een race, modeshows en muziekfestivals.

Fête de La Chalosse

Tussen augustus en september is de Fête de La Chalosse in de stad te vinden, een evenement dat feestelijkheden combineert met culturele activiteiten. Het is een geweldige kans om te zien hoe de lokale bevolking hun eeuwenoude tradities en ambachten uitvoert en om te genieten van regionale gerechten en dranken.

Fête des Cèpes

De Fête des Cèpes is een herfstfeest dat in oktober in Parentis-en-Born wordt gehouden. Het is een festival dat de paddenstoelen in de herfst centraal stelt, inclusief de beroemde porcini, die in de omgeving groeien. Het feest trekt paddenstoelkwekers uit heel Frankrijk aan en er zijn workshops, proeverijen en andere feestelijkheden.

Fête de la Gastronomie

De Fête de la Gastronomie in Parentis-en-Born is een jaarlijks terugkerend culinair feest waarbij de lokale bevolking van hun heerlijke gerechten kan genieten. Het feest is een eerbetoon aan de lokale specialiteiten, zoals wildbraad, kazen en wijnen. Het is een geweldige manier om kennis te maken met de lokale gerechten van het dorp.

Andere interessante evenementen

Naast deze grote festivals en evenementen, zijn er ook andere geweldige activiteiten die je kunt genieten in Parentis-en-Born, zoals de kerstmarkt, concerten en dansvoorstellingen, markten door het hele jaar, een jaarlijkse braderie en nog veel meer.

Als je dus op zoek bent naar een dorp in het zuidwesten van Frankrijk waar je kunt genieten van de prachtige natuur en het feestelijke leven, dan is Parentis-en-Born de juiste plek om te zijn. Er zijn veel festivals en evenementen in dit dorp en het is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een authentieke Franse ervaring.

Wat is de Fête de la Saint-Jean?

De Festival van Saint John vindt elk jaar op 24 juni plaats in Parentis-en-Born. Het feest omvat een optocht van brandende fakkels om de zomerzonnewende te verwelkomen en het kwade te verdrijven. Het feest wordt voortgezet met vuurwerk en muziek.

Wat zijn de Fêtes de Parentis-en-Born?

De Fêtes de Parentis-en-Born, die elk jaar in augustus worden gehouden, zijn een van de populairste evenementen van het dorp. Dit feest omvat een optocht waarin de lokale bevolking de uitgebreide kostuums en populaire dansen van het gebied presenteert. Het feest wordt afgesloten met de traditionele stierengevechten.

Wanneer is het Vélo Vintage festival?

Het Vélo Vintage festival wordt elk jaar in juni gehouden in Parentis-en-Born. Dit festival is voor liefhebbers van nostalgie en vintage fietsen en bevat een race, modeshows en muziekfestivals.

Wanneer is de Fête des Cèpes?

De Fête des Cèpes vindt elk jaar in oktober plaats in Parentis-en-Born. Het is een festival dat de paddenstoelen in de herfst centraal stelt, inclusief de beroemde porcini, die in de omgeving groeien. Het feest trekt paddenstoelkwekers uit heel Frankrijk aan en er zijn workshops, proeverijen en andere feestelijkheden.

Wat is de Fête de la Gastronomie?

De Fête de la Gastronomie in Parentis-en-Born is een culinair feest dat jaarlijks wordt gehouden. Het feest is een eerbetoon aan de lokale specialiteiten, zoals wildbraad, kazen en wijnen. Het is een geweldige manier om kennis te maken met de lokale gerechten van het dorp.

Over ons

Informatie