De Kalverweide: een oase van rust in de drukke Randstad

Ben je toe aan wat rust en natuur tijdens je vakantie in de Randstad? Breng dan eens een bezoek aan De Kalverweide, een prachtig natuurgebied tussen Amstelveen en Uithoorn. In dit artikel lees je alles over deze oase van rust, inclusief praktische informatie en tips om je bezoek zo goed mogelijk te plannen.

Wat is De Kalverweide?

De Kalverweide is een natuurgebied van 23 hectare groot, dat eigendom is van Stichting Het Amsterdamse Bos. Het gebied ligt tussen Amstelveen en Uithoorn en bestaat uit weilanden, rietvelden, moeras en verschillende waterpartijen. De Kalverweide is onderdeel van de Groene AS, een ecologische verbindingszone tussen de Vinkeveense plassen en het Amsterdamse Bos.

Wat kun je er doen?

Als je op zoek bent naar rust en natuur, dan is De Kalverweide een perfecte plek om te ontspannen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen over de verschillende paden en bruggetjes. Er zijn diverse uitkijkpunten waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de weilanden en het water.

Planten en dieren

De Kalverweide is een belangrijk leefgebied voor diverse planten en dieren. Zo komen er onder andere veel watervogels, vlinders, libellen en amfibieën voor. In het natuurgebied groeien verschillende soorten planten, waaronder moerasbloemen, riet en wilde orchideeën.

Praktische informatie

De Kalverweide is het hele jaar door gratis toegankelijk voor publiek. Je kunt er parkeren op de parkeerplaats aan de Thamerweg in Uithoorn. Het gebied is goed bereikbaar met de fiets en er is een wandelroute uitgezet van ongeveer 3 kilometer lang.

Tips voor je bezoek

– Neem je verrekijker mee om vogels en andere dieren goed te kunnen spotten.
– Draag goede wandelschoenen, want sommige paden kunnen modderig zijn.
– Ga vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag, dan is het rustiger en heb je meer kans om dieren te zien.
– Neem een picknickmand mee en geniet van een lunch of borrel op een van de uitkijkplekken.

Conclusie

De Kalverweide is een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van natuur in de drukke Randstad. Met het natuurgebied tussen Amstelveen en Uithoorn biedt het gebied mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Het is het hele jaar door gratis te bezoeken en is goed bereikbaar met de fiets.

Veelgestelde vragen

1. Is De Kalverweide geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Er is genoeg ruimte om te rennen en te spelen en ze kunnen veel dieren spotten.

2. Mag je honden meenemen naar De Kalverweide?

Ja, honden zijn toegestaan, maar moeten wel aangelijnd blijven.

3. Kun je gratis parkeren bij De Kalverweide?

Ja, er is een gratis parkeerplaats aan de Thamerweg in Uithoorn.

4. Zijn er picknickplekken bij De Kalverweide?

Ja, er zijn diverse uitkijkplekken waar je kunt zitten en genieten van het uitzicht en je eigen picknick.

5. Hoe lang duurt de wandelroute in De Kalverweide?

De wandelroute is ongeveer 3 kilometer lang en duurt ongeveer een uur.

Over ons

Informatie