De kunstscene van Kijkduin: Galeries, ateliers en street art.

Kijkduin staat bij velen bekend om het mooie strand, de duinen en de leuke restaurants en cafés. Maar wist je dat er ook een bruisende kunstscene te vinden is? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van kunst in Kijkduin. We nemen een kijkje bij verschillende galeries, ateliers en bewonderen de street art die de stad verrijkt.

Galeries in Kijkduin

In Kijkduin zijn verschillende galeries te vinden die een platform bieden voor lokale en internationale kunstenaars. De galeries variëren van kleinere, onafhankelijke galeries tot grote, bekende namen. Een van de bekendere galeries is Galerie Ramakers, gelegen in hartje Kijkduin. Hier worden regelmatig exposities gehouden van gevestigde kunstenaars en jong talent. Naast Galerie Ramakers zijn er ook andere galeries zoals Galerie Maurits van de Laar en Galerie West.

Ateliers in Kijkduin

Naast galeries zijn er ook diverse ateliers te vinden in Kijkduin. Hier werken vaak lokale kunstenaars die er hun eigen ruimte hebben om te werken aan hun creaties. Een voorbeeld van een atelier in Kijkduin is Atelier Rien de Hen, waar kunstenaar Rien de Hen zijn beeldhouwwerken maakt. Het is vaak mogelijk om deze ateliers te bezoeken en in gesprek te gaan met de kunstenaar.

Street Art in Kijkduin

Kijkduin is tevens de ideale plek om street art te spotten. Zo zijn er in en rondom het centrum verschillende muurschilderingen te bewonderen. De bekendste street art in Kijkduin is de haaienmuur die te vinden is op het Hildebrandplein. Dit kunstwerk is maar liefst 130 meter lang en is gemaakt door een collectief van kunstenaars. Ook zijn er in het nabij gelegen Westduinpark verschillende prachtige street art werken te vinden.

Evenementen

Naast vaste tentoonstellingen en werken zijn er ook regelmatig evenementen te vinden in Kijkduin waarbij kunst centraal staat. Een voorbeeld hiervan is de jaarlijkse Kunst10daagse, waarbij verschillende galeries en ateliers hun deuren openen voor publiek. Ook zijn er andere evenementen zoals kunstmarkten en festivals, zoals het Schildersfestival.

Kunst kopen in Kijkduin

Wanneer je in Kijkduin op zoek bent naar een nieuw kunstwerk voor aan de muur ben je bij de galeries en ateliers aan het juiste adres. Veelal kun je bij de galeries en ateliers niet alleen kunst bekijken, maar ook kopen. Daarnaast is er regelmatig kunst te vinden op de lokale markten, zoals de wekelijkse markt en de kerstmarkt.

Workshops en lessen

Ook kun je in Kijkduin terecht voor diverse workshops en lessen op het gebied van kunst. Zo bieden verschillende kunstenaars in Kijkduin workshops en lessen aan op het gebied van schilderen, beeldhouwen, keramiek en meer. Een leuke manier om eens zelf de handen uit de mouwen te steken.

Kunst op straat

Naast de street art op muren en gebouwen zijn er ook diverse sculpturen en kunstwerken te vinden op straat in Kijkduin. Zo is er bijvoorbeeld het beeld van de beroemde Haagse Harry te vinden op het plein voor het Kurhaus hotel. Maar ook op andere locaties in Kijkduin zijn prachtige kunstwerken te bewonderen.

Kunst in de openbare ruimte

In Kijkduin vind je diverse kunstwerken in de openbare ruimte, zoals de opvallende evenementspiramide bij de ingang van het dorp en het kleurrijke kunstwerk op één van de rotondes. De kunstwerken in de openbare ruimte maken Kijkduin nog unieker en zijn het ontdekken waard.

Kunstwandeling

Wanneer je alle kunstwerken in Kijkduin wil ontdekken, kun je een speciale kunstwandeling maken. Tijdens deze wandeling door het dorp word je langs verschillende bekende en minder bekende kunstwerken geleid en kom je meer te weten over de kunstscene van Kijkduin.

Kunstzinnig overnachten

Ben je op zoek naar een bijzondere accommodatie in Kijkduin? Dan is het Art Nouveau Hotel zeker een aanrader. Het hotel is gevestigd in een prachtig art nouveau pand en beschikt over diverse kunstwerken en nostalgische elementen die het verblijf extra bijzonder maken.

Kunst op het strand

Ook op het strand van Kijkduin vind je regelmatig kunstwerken. Zo worden er in de zomer kunstwerken gemaakt van zand tijdens het strandbeeldenfestival en zijn er diverse beelden te vinden langs de boulevard.

Kunst en culinair genieten

In Kijkduin kun je niet alleen genieten van kunst, maar ook van culinaire hoogstandjes. Diverse restaurants, cafés en bars in het dorp bieden kunstig opgemaakte gerechten en dranken aan, waardoor je smaakpapillen net zo worden gestreeld als je ogen.

Kunst als cadeau

Op zoek naar een origineel cadeau voor een kunstliefhebber? In Kijkduin vind je diverse kleine galeries en ateliers waar je unieke en handgemaakte kunstwerken kunt kopen. Zo geef je iemand niet alleen een bijzonder cadeau, maar steun je ook lokale kunstenaars.

Conclusie

Kortom, Kijkduin is een unieke bestemming voor liefhebbers van kunst. Van galeries en ateliers tot street art en kunst op straat, in Kijkduin valt er genoeg te ontdekken. Ook kun je er terecht voor workshops, kunstzinnige overnachtingen en culinaire hoogstandjes. Kijkduin heeft alles in huis voor een kunstzinnige ervaring.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de Kunst10daagse van Kijkduin?
2. Wat is de Haagse Harry?
3. Waar vind ik informatie over workshops en lessen in Kijkduin?
4. Is het mogelijk om kunst te kopen in Kijkduin?
5. Welke kunstwerken zijn er te vinden op het strand van Kijkduin?

1. Wat is de Kunst10daagse van Kijkduin?

De Kunst10daagse is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij verschillende galeries en ateliers in Kijkduin hun deuren openen voor publiek. Tijdens deze dagen kun je diverse kunstwerken bewonderen en ontdekken wat de kunstscene van Kijkduin te bieden heeft.

2. Wat is de Haagse Harry?

De Haagse Harry is een bekend stripfiguur uit Den Haag, bedacht door tekenaar Marnix Rueb. Het personage is te vinden op verschillende plekken in de stad, waaronder op het plein voor het Kurhaus hotel in Kijkduin.

3. Waar vind ik informatie over workshops en lessen in Kijkduin?

Informatie over workshops en lessen in Kijkduin is te vinden bij verschillende galeries en ateliers. Ook kun je informatie inwinnen bij het VVV-kantoor in Kijkduin.

4. Is het mogelijk om kunst te kopen in Kijkduin?

Ja, bij diverse galeries en ateliers in Kijkduin is het mogelijk om kunst te kopen. Ook kun je kunstwerken vinden op lokale markten en evenementen.

5. Welke kunstwerken zijn er te vinden op het strand van Kijkduin?

Op het strand van Kijkduin vind je regelmatig kunstwerken, zoals zandsculpturen tijdens het strandbeeldenfestival. Ook zijn er diverse beelden te vinden langs de boulevard.

Over ons

Informatie