De leukste activiteiten voor kinderen in Callantsoog: van speeltuinen tot minigolf

De leukste activiteiten voor kinderen in Callantsoog: van speeltuinen tot minigolf

Inleiding

Callantsoog is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Naast de prachtige stranden heeft Callantsoog ook veel leuke activiteiten voor kinderen. In dit artikel behandelen we de beste activiteiten voor kinderen in Callantsoog.

1. Speeltuin De Goudvis

Speeltuin De Goudvis is een perfecte plek om met kinderen naartoe te gaan. De speeltuin heeft veel verschillende speeltoestellen, waaronder glijbanen, schommels en klimrekken. Er is ook een kinderboerderij en een binnenspeeltuin.

2. Zwemmen in Zwembad Den Krieck

Als het strand te koud is, is zwembad Den Krieck een geweldig alternatief. Het zwembad heeft een peuterbad, een recreatiebad en een groot wedstrijdbad met duikplanken.

3. Wandelen in het Zwanenwater Natuurreservaat

Het Zwanenwater Natuurreservaat is een afwisselend landschap met bossen, duinen, wadden en meren. Het gebied is uitermate geschikt om met kinderen te wandelen en te ontdekken.

4. Boottocht op het Amstelmeer

Het Amstelmeer is een groot zoetwatermeer waarop je kunt zeilen, windsurfen en varen. Een boottocht op het Amstelmeer is een geweldige manier om met het hele gezin van het uitzicht te genieten.

5. Minigolf bij De Goudvis

Naast de speeltuin heeft De Goudvis ook een 18-holes minigolfbaan die leuk is voor het hele gezin. De baan is ontworpen als een heus avontuur met watervallen, bruggen en tunnels.

6. Paardrijden bij Manege Noot

Manege Noot biedt paardrijlessen aan voor beginners en gevorderden. Er zijn ook pony’s te huur voor kinderen om samen het strand op te gaan.

7. Het Huis van Hilde

Het Huis van Hilde is een archeologisch museum met een speciale kinderafdeling. Hier kunnen kinderen op een leuke manier kennismaken met archeologie en geschiedenis.

8. Bezoek de Zeeaquarium & Museum van Callantsoog

Het Zeeaquarium & Museum van Callantsoog is een geweldige plek om van dichtbij te zien wat er zich in de Noordzee bevindt. Er zijn veel verschillende soorten vissen, kreeften, krabben en zeedieren te zien.

9. Kunstenaarsdorp Bergen

Het nabijgelegen kunstenaarsdorp Bergen is een prachtige plek om te bezoeken met kinderen. Er zijn veel galeries en musea, maar ook speciale kinderactiviteiten zoals workshops en theatervoorstellingen.

10. Klimmen en klauteren bij FunFestijn

Bij FunFestijn kunnen kinderen klimmen en klauteren op een indoor klimwand, trampolinespringen of sumoworstelen. Er is ook een buitenterras en een horecagedeelte om lekker wat te drinken en te eten.

11. Strandzeilen bij Beware Beach

Strandzeilen is een sport waarbij je met een speciale buggy over het strand scheert. Bij Beware Beach kun je als gezin lessen nemen en zelf de wind trotseren.

12. Skaten op het skatepark

Naast de speeltuin beschikt De Goudvis ook over een skatepark waar kinderen naar hartenlust kunnen skeeleren.

13. Fietsen langs de kust

Er zijn in Callantsoog veel fietspaden die langs de kust lopen. Het is dus de perfecte plek om mooie fietstochten te maken met het hele gezin.

14. Steppen bij de verhuur

Op meerdere plekken in Callantsoog kun je steppen huren. Het is een leuke en actieve manier om de omgeving te verkennen.

15. Speurtocht door het dorp

Het VVV in Callantsoog heeft een leuke speurtocht uitgezet door het dorp. Kinderen kunnen hiermee op hun eigen tempo het dorp verkennen.

Conclusie

Callantsoog is een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn veel verschillende activiteiten te doen, van het strand tot minigolf, van paardrijden tot musea. Er is dus voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen
1. Zijn de activiteiten voor kinderen in Callantsoog allemaal geschikt voor jonge kinderen?
Ja, er zijn veel activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden.

2. Moet ik vooraf kaartjes kopen voor de activiteiten?
Voor sommige activiteiten is het verstandig om vooraf te reserveren. Check de websites van de aanbieders voor meer informatie.

3. Kan ik ook met onervaren kinderen op het strandzeilen?
Bij Beware Beach kun je als gezin lessen nemen en zelf de wind trotseren. Ze geven ook les aan kinderen.

4. Waar kan ik het beste een fiets huren in Callantsoog?
Er zijn meerdere fietsverhuurders in Callantsoog. Vraag bij de VVV naar de dichtstbijzijnde verhuurder.

5. Zijn er ook activiteiten te doen binnen als het slecht weer is?
Jazeker, er zijn binnenactiviteiten zoals De Goudvis speeltuin en Zwembad Den Krieck.

Over ons

Informatie