De leukste evenementen en festivals die plaatsvinden in Arnemuiden gedurende het jaar

Arnemuiden is een klein, historisch dorp in Zeeland, waar elk jaar diverse evenementen en festivals worden georganiseerd. In dit artikel nemen we je mee op een reis door het jaar, waarbij we de leukste evenementen en festivals van Arnemuiden uitlichten. Lees verder en ontdek welke evenementen jij absoluut niet mag missen!

Voorjaar

Opening Watersportseizoen (april)

Het watersportseizoen van Arnemuiden wordt elk jaar geopend met een feestelijke bijeenkomst in de jachthaven. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd, zoals zeilwedstrijden, rondvaarten en demonstraties van watersportartikelen.

Paasmarkt (april)

Op Tweede Paasdag wordt er elk jaar een grote markt gehouden in hartje Arnemuiden. Naast allerlei kraampjes met bijvoorbeeld handgemaakte producten en streekproducten, zijn er ook activiteiten en een rommelmarkt.

Stadsgehoorzaal Festival (mei)

Het Stadsgehoorzaal Festival is een jaarlijks terugkerend muziekfestival in de Stadsgehoorzaal van Arnemuiden. Er treden diverse lokale en nationale artiesten op in verschillende genres, zoals pop, rock, jazz en klassiek.

Zomer

Mosselfeesten (juli/augustus)

In de zomermaanden worden de beroemde Mosselfeesten gehouden in Arnemuiden. Dit is hét evenement waarbij de Zeeuwse mosselen centraal staan. Naast het eten van mosselen, zijn er ook optredens van lokale artiesten en allerlei activiteiten voor jong en oud.

Zeilwedstrijden (augustus)

Arnemuiden staat bekend om zijn prachtige jachthaven en de vele zeilwedstrijden die hier worden gehouden. In augustus zijn er diverse wedstrijden waarbij zeilboten van verschillende klassen het tegen elkaar opnemen.

Avondvierdaagse (augustus)

In augustus wordt ook de Avondvierdaagse georganiseerd in Arnemuiden. Dit is een sportief evenement waarbij wandelaars vier avonden lang verschillende routes lopen van 5 of 10 kilometer.

Herfst

Bokbierfestival (oktober)

Bokbier is een typisch Nederlands bier dat traditioneel in de herfst wordt gebrouwen en gedronken. In oktober wordt in Arnemuiden het Bokbierfestival gehouden, waarbij je kunt genieten van diverse bokbieren van lokale en nationale brouwerijen.

Havendagen (oktober)

Tijdens de Havendagen staat de jachthaven van Arnemuiden centraal. Er zijn rondvaarten, zeilwedstrijden en optredens van lokale artiesten. Ook kun je een kijkje nemen op de boten die aangemeerd liggen in de haven.

Halloweenfeest (oktober)

Op Halloween wordt er in Arnemuiden een groot feest georganiseerd voor jong en oud. Er zijn spooktochten, een griezelige optocht en allerlei activiteiten in het teken van het thema Halloween.

Winter

Sinterklaasintocht (november)

Op de zaterdag voor Sinterklaas komt de goedheiligman traditiegetrouw aan in Arnemuiden. Dit is een groot feest voor jong en oud, waarbij je Sinterklaas en zijn pieten kunt ontmoeten.

Kerstmarkt (december)

De kerstmarkt in Arnemuiden is traditiegetrouw een gezellige markt met allerlei kraampjes vol kerstproducten, lekkernijen en cadeau-artikelen. Ook zijn er tal van activiteiten, zoals optredens van koren en demonstraties van bijvoorbeeld kerststukjes maken.

Oliebollenloop (december)

Op Tweede Kerstdag wordt in Arnemuiden de Oliebollenloop georganiseerd. Dit is een hardloopwedstrijd over 10 km langs de mooiste plekjes van het dorp. Na afloop kun je genieten van een welverdiende oliebol!

Arnemuiden is een dorp waar het hele jaar door veel te beleven valt. Of je nu van muziek, sport, eten of cultuur houdt, er is voor ieder wat wils. Plan dus een bezoek aan Arnemuiden en ontdek zelf welk evenement of festival jou het meeste aanspreekt!

1. Waar kan ik meer informatie vinden over de evenementen in Arnemuiden?
2. Moet ik voor de evenementen in Arnemuiden entree betalen?
3. Is het mogelijk om met de boot naar Arnemuiden te komen tijdens de Mosselfeesten?
4. Hoe lang duurt de Avondvierdaagse in Arnemuiden?
5. Waar kan ik mij inschrijven voor de Oliebollenloop in Arnemuiden?

Antwoorden

1. Meer informatie over de evenementen in Arnemuiden kun je vinden op de website van het VVV-kantoor in Zeeland.
2. Voor de meeste evenementen in Arnemuiden hoeft geen entree betaald te worden. Voor sommige activiteiten, zoals rondvaarten of concerten, kan een kleine vergoeding gevraagd worden.
3. Ja, tijdens de Mosselfeesten is het mogelijk om met de boot naar Arnemuiden te komen. De jachthaven van Arnemuiden is een prachtige plek om aan te meren.
4. De Avondvierdaagse in Arnemuiden duurt vier avonden lang. Elke avond wordt er een andere route gelopen van 5 of 10 kilometer.
5. Inschrijven voor de Oliebollenloop in Arnemuiden kan via de website van de organiserende instantie of op de dag zelf bij de start van de wedstrijd.

Over ons

Informatie