De leukste festivals en evenementen in Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk-Holstein is een noordelijke regio van Duitsland die bekend staat om zijn prachtige landschappen, schilderachtige kustlijnen en bruisende steden. Maar wist je dat deze regio ook de thuisbasis is van enkele van de meest opwindende festivals en evenementen van het hele land? In dit artikel zullen we enkele van de leukste evenementen delen die je niet mag missen als je in Sleeswijk-Holstein bent.

Hamburger DOM

De Hamburger DOM is het grootste volksfeest van Noord-Duitsland, dat driemaal per jaar plaatsvindt in Hamburg. Elk evenement trekt miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het festival biedt tientallen attracties, zoals achtbanen, schommels, schietkramen en marktkramen. Het hoogtepunt is de lichtshow, die het hele festivalterrein omtovert tot een spectaculaire licht- en geluidsshow.

Kieler Woche

Kieler Woche is het grootste zeilevenement ter wereld, dat jaarlijks in juni plaatsvindt en waarbij duizenden boten uit alle delen van de wereld naar de havenstad Kiel trekken. Naast zeilen biedt het festival ook tientallen muzikale optredens, feesten, tentoonstellingen, culinaire hoogstandjes en nog veel meer.

Schleswig-Holstein Musik Festival

Het Schleswig-Holstein Musik Festival loopt van juli tot augustus en is een van de belangrijkste festivals voor klassieke muziek in Europa. Het festival vindt plaats in verschillende historische locaties in Sleeswijk-Holstein, zoals kastelen, kerken en theaters. Het biedt een gevarieerd programma van kamermuziek, symfonische concerten en operavoorstellingen.

Husumer Krabbentage

De Husumer Krabbentage is een twee weken lang durend festival dat elk jaar in september plaatsvindt in de haven van Husum. Het festival viert de rijke cultuur van de garnalenvangst in Noord-Duitsland en biedt bezoekers een uitgebreid programma met garnalenhapjes, vismarkten, optredens van volksdansgroepen en nog veel meer.

Schleswig-Holstein Gourmet Festival

Het Schleswig-Holstein Gourmet Festival is een jaarlijks evenement dat zich richt op culinaire hoogstandjes. Het festival vindt plaats in november en biedt bezoekers de kans om te genieten van de beste regionale gerechten en wijnen. Het festival trekt lokale en internationale chef-koks en fijnproevers aan die samenkomen om te genieten van de heerlijke gerechten.

Internationaal Militair Tattoo

Het Internationaal Militair Tattoo is een jaarlijks evenement dat in Kiel wordt gehouden. Het is het grootste militaire muziekevenement ter wereld en biedt bezoekers de kans om militaire bands van over de hele wereld te zien optreden. Het hoogtepunt van het evenement is de massamars waarbij honderden musici tegelijk spelen.

NordArt

NordArt is een van de meest opvallende evenementen in Sleeswijk-Holstein en is een toonaangevende tentoonstelling voor hedendaagse kunst in Europa. Het vindt plaats in juli en biedt bezoekers de kans om werken te zien van enkele van de meest getalenteerde kunstenaars ter wereld. De tentoonstelling stelt meer dan 200 kunstwerken tentoon vanuit alle delen van de wereld.

Weihnachtsmärkte

Weihnachtsmärkte zijn kerstmarkten die elke november en december in veel steden en dorpen in Sleeswijk-Holstein worden georganiseerd. Het biedt bezoekers de kans om te genieten van klassieke kersttradities, zoals glühwein, Duitse snacks en handgemaakte ambachten. De markten worden versierd met kerstverlichting, kerstbomen en andere feestelijke decoraties.

Ostseefestival

Het Ostseefestival is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt op verschillende stranden in Sleeswijk-Holstein. Het biedt bezoekers de kans om te genieten van concerten, theatervoorstellingen, fitnessevenementen en verschillende activiteiten in de open lucht. Het hoogtepunt van het festival is het vuurwerk dat elke avond op de stranden wordt afgeschoten.

Molten Jazz Festival

Het Molten Jazz Festival is een internationaal jazzfestival dat elk jaar in oktober wordt gehouden in Lubeck. Het biedt jazzliefhebbers de kans om te genieten van enkele van de beste jazzartiesten ter wereld en is grotendeels gratis toegankelijk voor het publiek.

Flensburger Hofkultur

Flensburger Hofkultur is een jaarlijks muziek- en comedyfestival dat plaatsvindt in de binnenplaatsen van de stad Flensburg. Het festival trekt cabaretiers, muzikanten, stand-up comedians en andere artiesten aan van over de hele wereld voor een uitgebreid programma dat garant staat voor veel plezier.

Verdict

Sleeswijk-Holstein biedt enkele van de meest opwindende festivals en evenementen in heel Duitsland. Of je nu in de stemming bent voor muziek, cultuur, eten of drinken, er is hier voor elk wat wils. Mis deze evenementen niet en plan je reis vandaag nog!

Unieke veelgestelde vragen

1. Wanneer is Kieler Woche?
2. Waar kan ik garnalenvangst zien tijdens de Husumer Krabbentage?
3. Kan ik kaartjes voor het Schleswig-Holstein Musik Festival van tevoren kopen?
4. Welke stranden zijn betrokken bij het Ostseefestival?
5. Zijn er internationale artiesten op het Flensburger Hofkultur-festival?

Over ons

Informatie