De mooiste fotospots in en rond het kasteel van de Graaf van Egmont

Het kasteel van de Graaf van Egmont, gelegen in het pittoreske stadje Zottegem, is een prachtige locatie om te fotograferen. Dit imposante kasteel staat al eeuwenlang in het hart van de stad en trekt bezoekers van over de hele wereld. Het is een van de meest historische locaties in België en biedt tal van prachtige plekken om te fotograferen. Hier zijn enkele van de mooiste fotospots in en rond het kasteel van de Graaf van Egmont.

1. De toren

De toren van het kasteel van de Graaf van Egmont is een indrukwekkend bouwwerk dat dateert uit de 16e eeuw. De toren biedt een panoramisch uitzicht op de stad Zottegem en de omliggende gebieden. Het uitzicht vanuit de toren is absoluut adembenemend en biedt een geweldige achtergrond voor elke foto.

2. De binnenplaats

De binnenplaats van het kasteel is een prachtig decor voor liefhebbers van fotografie. Het is gemakkelijk om te verdwalen in de zee van kleuren en texturen in deze binnenplaats. De historische architectuur en de charmante omgeving creëren een prachtige achtergrond voor elke foto.

3. De grachten

De grachten rondom het kasteel bieden een prachtig decor voor foto’s. De reflectie van het kasteel in het water en de mooie stenen bruggen zijn enkele van de blikvangers. Als je graag landschapsfoto’s maakt is dit dé plek voor jou.

4. Het park

Het kasteelpark is een van de mooiste plekjes van het kasteel. Hier kan je genieten van prachtige bloemen, bomen, fonteinen en prachtige beeldhouwwerken. Hier kan je ook prachtige architectuur vinden die perfect is voor een fotosessie in de zon.

5. De kapel

De kapel in het kasteel van de Graaf van Egmont is een van de oudste kapellen van België. Deze kapel biedt een prachtige omgeving voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis. De hoge plafonds, prachtige glas-in-loodramen en oude muren zijn enkele van de blikvangers.

6. De bibliotheek

De bibliotheek van het kasteel is een oude bibliotheek die dateert uit de 17e eeuw. De bibliotheek heeft een indrukwekkende collectie boeken en andere materialen. De donkere houten planken en andere historische elementen zorgen voor een prachtige, rustieke achtergrond voor elke foto.

7. Het museum

Het museum in het kasteel is een must-see voor elke geschiedenis- of kunstliefhebber. Het museum is gevuld met prachtige kunstwerken en artefacten, van oude schilderijen tot antieke meubels. Het museum biedt tal van unieke fotomogelijkheden.

8. Het theater

Het theater in het kasteel is een prachtige locatie voor foto’s. Het theater is sinds de jaren negentig gerestaureerd tot originele staat en is misschien wel de beste historische locatie in het kasteel. Het theater heeft een prachtig podium en mooie banken.

9. De muurschilderingen

De muurschilderingen in het kasteel zijn ongelooflijk indrukwekkend. Ze worden overal gevonden, van de bibliotheek tot de kelder. De muurschilderingen zijn vaak historisch en artistiek belangrijk, en ze voegen een uniek en rustiek element toe aan eventuele foto’s die hier worden genomen.

10. De trappen

De trappen in het kasteel van de Graaf van Egmont zijn stijlvol en elegant. Ze zijn gemaakt van marmer en vormen een mooie achtergrond voor elke foto die hier wordt gemaakt. Of het nu gaat om portretten of foto’s van de architectuur, de trappen in het kasteel zijn een prachtige locatie om te fotograferen.

11. De gebedsruimte

De gebedsruimte in het kasteel van de Graaf van Egmont is een serene en prachtige plek om te fotograferen. De gebedsruimte biedt een prachtige sfeer van rust en sereniteit. Het is een perfecte plek om prachtige en betekenisvolle foto’s te maken.

12. De vaas van Tuymans

In de tuin staat de achttiende-eeuwse Tuymansvaas. De vaas is een gigantisch ornamenteel element dat je zeker gezien wil hebben. Perfect te fotograferen als achtergrond voor een familiefoto.

13. Het koetshuis

Het koetshuis, gelegen nabij de stallen van het kasteel, was vroeger een belangrijke locatie om rijtuigen te stallen. Nu is het koetshuis een prachtige locatie om te fotograferen. De prachtige houten balken en paleizen zorgen voor de perfecte achtergrond voor elke foto.

14. De wijnkelder

De wijnkelder in het kasteel is een prachtige en donkere plek om te fotograferen. De oude flessen en wijnrekken bieden een uniek decor voor elke foto. De kelder is niet alleen geweldig om te fotograferen, maar het is ook een interessante historische locatie.

15. Het uitzicht vanuit het kasteel

Het uitzicht vanaf het kasteel van de Graaf van Egmont is simpelweg adembenemend. Het uitzicht strekt zich uit over de stad Zottegem en de omliggende gebieden. Er zijn hier tal van plekken om te fotograferen, waaronder de toren en de grachten.

Het kasteel van de Graaf van Egmont biedt tal van unieke fotomogelijkheden voor elke fotograaf. Of je nu een liefhebber van architectuur, geschiedenis of landschap bent, deze locatie biedt prachtige mogelijkheden. Het is een locatie die je niet mag missen.

Veelgestelde vragen

1. Hoeveel tijd moet ik voorzien om het kasteel te bezoeken?
Het duurt ongeveer 1-2 uur om het kasteel te bezoeken, maar het hangt af van hoe lang je wilt blijven en om welke delen je het graag bezoekt.

2. Zijn er rondleidingen?
Ja, er zijn meertalige rondleidingen beschikbaar.

3. Moet ik een ticket kopen voor toegang tot het kasteel?
Ja, tickets voor het kasteel kunnen online worden gekocht of bij de ingang van het kasteel.

4. Mag ik mijn statief meenemen om te fotograferen?
Ja, je mag je statief meenemen.

5. Wanneer is de beste tijd om te fotograferen?
De beste tijd om te fotograferen is tijdens het gouden uur, net na zonsopgang of net voor zonsondergang.

Over ons

Informatie