De mooiste plekjes om te fotograferen in Noordwijk: van bloemenvelden tot duinen.

Noordwijk, een prachtige badplaats gelegen in de provincie Zuid-Holland, is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden, maar ook om zijn adembenemende landschappen. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon een amateur, Noordwijk biedt talloze mogelijkheden om spectaculaire foto’s te maken. Hier zijn enkele van de mooiste plekjes om te fotograferen in Noordwijk.

Bloemenvelden

Noordwijk staat bekend om zijn kleurrijke en uitgestrekte bloemenvelden. In het voorjaar, wanneer de tulpen in bloei staan, is het een spektakel om te aanschouwen. Het beste moment om deze velden te fotograferen is vroeg in de ochtend of tijdens zonsopgang of zonsondergang wanneer het licht het mooist is. Enkele van de beste plekken om de bloemenvelden te fotograferen zijn rondom de Keukenhof, de grootste bloementuin ter wereld, en in de omgeving van de bollenvelden bij de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Duinen

Noordwijk heeft een uitgestrekt duingebied met prachtige zandduinen die fantastische fotomogelijkheden bieden. Vanuit de duinen heb je geweldige panorama’s over de omgeving en de kustlijn. Het beste moment om de duinen te fotograferen is tijdens het gouden uur, vlak voor zonsopgang of zonsondergang. Door het warme licht van de zon krijgen de duinen een warme gloed en creëer je sfeervolle foto’s. Populaire plekken om de duinen te fotograferen zijn onder andere het Noordwijkse strand en de Zilkse Duinen.

Kasteelruïne van Teylingen

De kasteelruïne van Teylingen, gelegen aan de rand van Noordwijk, biedt een prachtig historisch decor voor je foto’s. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en is nu een ruïne met prachtige overblijfselen. Fotografeer deze plek op een bewolkte dag om de sfeer en het mystieke gevoel van de ruïnes te benadrukken.

Het strand van Noordwijk

De stranden van Noordwijk zijn een must-visit locatie! Naast zonnebaden en zwemmen, bieden de stranden een prachtige achtergrond voor je foto’s, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang. Experimenteer met verschillende hoeken en perspectieven om unieke opnames te maken.

De Vuurtoren van Noordwijk

De vuurtoren van Noordwijk is een iconisch gebouw dat al jarenlang dienst doet als baken voor boten die langs de Nederlandse kust varen. De vuurtoren biedt talloze geweldige fotomogelijkheden, vooral vanaf het strand bij zonsondergang.

De Oude Jeroenskerk

De Oude Jeroenskerk is een andere historische parel van Noordwijk. Deze middeleeuwse kerk dateert uit de 11e eeuw en biedt een prachtige architectonische achtergrond voor je foto’s. Bovendien is de kerk omgeven door weelderige groene landschappen die voor een prachtig contrast zorgen.

De Noordwijkerhoutse Duinen

De Noordwijkerhoutse Duinen zijn een uniek en gevarieerd natuurgebied dat prachtige fotomogelijkheden biedt. Van zandduinen tot bossen, dit gebied heeft het allemaal. De beste tijd om de Noordwijkerhoutse Duinen te fotograferen is tijdens het gouden uur, wanneer het zonlicht de zandduinen en bossen bedekt en voor een magisch gevoel zorgt.

Space Expo

Als je op zoek bent naar iets unieks om te fotograferen, dan is Space Expo de perfecte plek. Dit is het officiële bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie en biedt ongelooflijke technologieën die de ruimte verkennen. Er is genoeg fotografie-materiaal, van raketten tot astronautenpakken.

Het Oude dorp

Het oude dorp van Noordwijk is een prachtige plek om te fotograferen vanwege de smalle straatjes, de mooie huizen en de kronkelende grachten. Het beste moment om foto’s te maken in het oude dorp is in de avond, wanneer de lantaarns worden ontstoken en de straatjes een warme sfeer krijgen.

Het Hofje van Nieuwkoop

Het Hofje van Nieuwkoop is een andere historische parel van Noordwijk. Dit hofje werd gebouwd in 1650 en is nog steeds in gebruik als huisvesting voor ouderen. De mooie tuin en het schilderachtige gebouw zijn perfecte elementen die je kunt gebruiken in jouw foto’s.

Space Business Park

Het Space Business Park biedt vele interessante fotomomenten. Dit is een park, ontworpen door experimentele kunstenaar Henk Hofstra, dat een gigantische afbeelding van een astronaut bevat die in de ruimte zweeft! Dit enorme kunstwerk is zeker de moeite waard om te fotograferen.

Landgoed Calorama

Dicht bij het duinlandschap van Noordwijk ligt het landgoed Calorama, dat soortgelijke landschappen biedt maar met meer oude bomen en een stenen poort. Ervaar het kleurrijke park dat volledig omringd is door bos waardoor het een prachtige locatie is voor fotografie.

De Klinkenbergerplas

De Klinkenbergerplas is een prachtige waterpartij op steenworp afstand van het centrum van Noordwijk. Een geweldige plek voor natuurfotografen, die het prachtige licht op de plas en de omliggende natuur kan vastleggen.

De Nieuwenoordseweg

De Nieuwenoordseweg is een lange strandweg met aan de linkerkant en rechterkant prachtige duinen en begroeiing. De veelzijdige omgeving maakt dit een van de leukste plekjes in Noordwijk om te fotograferen.

Dit zijn slechts enkele van de geweldige plekken om te fotograferen in Noordwijk. Er zijn nog tal van andere fotogenieke hotspots die de moeite waard zijn om te bezoeken. Vergeet niet om een stevige wandelschoen en een camera mee te nemen en de omgeving te verkennen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Conclusie

Noordwijk is een mooie badplaats die veel te bieden heeft aan fotografen. Tussen de bloemenvelden, de duinen, de Kasteelruïne van Teylingen, en de stranden, is het gemakkelijk om te verdwalen in de schoonheid van de regio. Bovendien heeft het oude dorp enkele verborgen parels, met onder meer de Oude Jeroenskerk, Het Hofje van Nieuwkoop en Space Business Park. Maak gebruik van de verschillende lichtomstandigheden gedurende de dag om unieke en persoonlijke foto’s te maken die jouw eigen stijl weerspiegelen.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik betalen voor toegang tot de ruïnes van Teylingen?

Nee, er zijn geen kosten voor de toegang tot de ruïnes van Teylingen. Het gebied is vrij toegankelijk en biedt geweldige fotomogelijkheden.

2. Is Noordwijk geschikt voor natuurfotografie?

Ja, Noordwijk biedt talloze mogelijkheden om prachtige natuur foto’s te maken. Denk aan de bloemenvelden, de duinen en de Klinkenbergerplas.

3. Moet ik extra apparatuur meenemen om de foto’s te maken?

Het hangt ervan af wat voor type foto’s je wilt maken. Om de volledige mogelijkheden te benutten, is het raadzaam om een ​​zoomlens en statief mee te nemen.

4. Waar kan ik mijn foto’s delen?

Het is aan te raden om je foto’s te delen op sociale media zoals Instagram, Flickr en 500px om feedback en inspiratie op te doen.

5. Wanneer is het beste tijdstip om te fotograferen op het Noordwijkse strand?

Het beste moment om het strand te fotograferen is tijdens een zonsondergang- of zonsopgangsessie, wanneer het licht het mooist is.

Over ons

Informatie