De mooiste stranden van Aglientu

Ben jij op zoek naar de perfecte vakantiebestemming in Italië met prachtige strandervaringen? Zoek dan niet verder dan Aglientu, een prachtig dorp op Sardinië met adembenemende stranden, kristalhelder water en luxe voorzieningen. Hier zijn de top strandervaringen die je niet wil missen op je volgende reis naar Aglientu.

1. Vignola Mare Beach

Vignola Mare Beach is het perfecte strand voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige, ontspannen sfeer. De watertemperatuur is hier aangenaam, het zand is zacht en de zee is kalm. Deze baai is omringd door rotsen wat een prachtig natuurlijk decor biedt.

2. Rena Majore Beach

Rena Majore Beach biedt puur wit zand en een kristalheldere zee. Dit strand wordt omringd door dichte dennenbossen en biedt ook een prachtig uitzicht op de Tavolara. Het water is ondiep aan de kust, wat ideaal is voor kinderen om in te zwemmen.

3. Baia delle Mimose

Baia delle Mimose biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder strandvoetbal, beachvolleybal en windsurfen. Het is ook een populaire bestemming voor gezinnen omdat het strand langzaam afloopt in de zee. Naast de aangeboden activiteiten zijn er op het strand parasols, strandstoelen en een bar.

4. Lu Litarroni Beach

Lu Litarroni Beach is een afgelegen strand met ongerepte schoonheid. Het wordt omringd door groen en biedt helder water en een prachtig uitzicht op de kust. Doordat het een afgelegen strand is, is het minder druk bezocht en daarom perfect voor wie op zoek is naar privacy en rust.

5. Cala Tinnari Beach

Cala Tinnari Beach biedt een prachtig uitzicht op ongerepte, witte zandstranden en kristalhelder water. Het strand is te bereiken via een rotsachtig pad vanaf de parkeerplaats, wat het een extra avontuurlijke ervaring geeft. Dit strand is nog steeds onontdekt door veel bezoekers, wat betekent dat het nog steeds een verborgen parel is.

6. Spiaggia San Pietro

Spiaggia San Pietro is een ongerept strand omringd door overvloedige dennenbomen. De locatie is relatief afgelegen en daarom biedt het serene rust en kalmte. Het water is kristalhelder en biedt een perfecte omgeving om te snorkelen en duiken.

7. Cala Coticcio

Cala Coticcio is een populair strand om te snorkelen. Het kristalheldere water biedt een perfect beeld van de prachtige wereld onder water. Je kan kleine vissen zien zwemmen, en soms zelfs walvissen.

8. Spiaggia Li Cossi

Spiaggia Li Cossi is een klein strand dat bereikbaar is via een wandelpad. Het biedt spectaculaire uitzichten en is daarom een perfecte locatie voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke, rustige ervaring.

9. Spiaggia Liscia

Spiaggia Liscia is een van de breedste stranden in Aglientu. Het biedt een perfecte omgeving om te ontspannen onder de parasol of te wandelen langs de uitgestrekte kustlijn. Het strand trekt veel bezoekers aan die komen om te genieten van de zon en de prachtige omgeving.

10. Cala Sarraina

Cala Sarraina is een afgezonderd strand dat alleen bereikbaar is via een pad aan de rechterkant van het dorp. Het water is kristalhelder en het is de perfecte locatie om te ontspannen in complete rust en privacy.

11. Cala dell’Acqua

Cala dell’Acqua is een privéstrand dat alleen bereikbaar is via een rotsachtig pad. Het is omringd door weelderige en prachtige landschappen en kristalhelder water. Het strand heeft een rustieke sfeer en is daarom perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke strandervaring.

12. La Marinedda Beach

La Marinedda Beach is een breed wit zandstrand met kristalhelder water. Het strand is ideaal om te windsurfen en andere watersportactiviteiten. Het biedt ook parasols, strandstoelen en kleedruimtes.

13. Spiaggia di Monti Russu

Spiaggia di Monti Russu is een afgelegen strand in Aglientu. Het turquoise water gecombineerd met de rotsachtige omgeving creëert een prachtig landschap. Het strand biedt ideale omstandigheden om te zwemmen, snorkelen en duiken.

14. Li Feruli Beach

Li Feruli Beach biedt uitzicht op de indrukwekkende Tavolara-eiland, en is ideaal voor diegenen die willen zwemmen in het heldere water of willen genieten van de zon. Het strand is niet te druk, waardoor het een perfecte locatie is voor rust en privacy.

15. Cala Liscia Ruja

Cala Liscia Ruja is het grootste strand van allemaal, en biedt zowel rotsen als zand. Dit strand biedt parkeergelegenheid, kleedruimtes, strandstoelen en parasols. Perfect om te ontspannen in de zon en het avontuurlijke karakter van Sardinië te beleven.

Aglientu is de perfecte vakantiebestemming voor strandliefhebbers. Met zoveel stranden om uit te kiezen, kunnen bezoekers genieten van de adembenemende schoonheid van de kustlijn van Sardinië die ze ten volle kunnen beleven. Ga op avontuur en ontdek ongerepte schoonheid, onvergetelijke ervaringen en onuitwisbare pracht.

1. Waarom zijn er zo veel stranden in Aglientu?
2. Is het duur om een ​​strand dag door te brengen in Aglientu?
3. Zijn er veel resorts in Aglientu?
4. Wat zijn enkele van de beste activiteiten die je kunt doen op de stranden van Aglientu?
5. Hoe kan je het beste reizen naar Aglientu?

Over ons

Informatie