De mooiste stranden van Calogne die je moet bezoeken

Calonge is een prachtig stadje aan de Costa Brava in Catalonië, Spanje. Het staat bekend om zijn schilderachtige dorpjes, prachtige stranden en kristalheldere wateren. Als je op zoek bent naar de perfecte plek om te ontspannen en van de zon te genieten, dan is Calonge de ideale bestemming. Hier zijn de mooiste stranden van Calonge die je moet bezoeken.

1. Playa de Castell

Playa de Castell is een ongerept strand, omringd door pijnbomen en duinen. Het heeft een rustieke charme en is een van de meest afgelegen stranden in de regio. Het is ook populair bij surfers vanwege de hoge golven, maar ook zwemmers kunnen hier genieten van de kalme wateren.

2. Cala del Pi

Cala del Pi is een spectaculair strand met kristalhelder water en omringd door pijnbomen. Het is een afgelegen strand dat alleen bereikbaar is via een pad, maar de inspanning is de moeite waard. Het heldere water is perfect om te zwemmen en de natuurlijke omgeving is werkelijk adembenemend.

3. Platja d’Aro

Platja d’Aro is een prachtig strand met een lange boulevard die volledig is gerenoveerd. Het heeft ook een breed scala aan restaurants en winkels, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen. Het strand is ook zeer geschikt voor gezinnen vanwege de kalme wateren.

4. Sa Conca

Sa Conca is een pittoresk strand, omgeven door kliffen. Het heldere water van de Middellandse Zee biedt de perfecte omgeving om te zwemmen en te snorkelen. Het is ook een populaire bestemming voor boten en jachten vanwege de beschutte baai.

5. Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de mooie boulevard en het lange zandstrand. Het strand is ook populair bij surfers vanwege de hoge golven. Er zijn tal van restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om de dag door te brengen en te ontspannen.

6. Cala Rovira

Cala Rovira is een rustiek strand met een mooie baai en kristalhelder water. Het heeft ook een pad dat rond de kliffen loopt voor een spectaculair uitzicht op de kust. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving.

7. Playa de Sant Pol

Playa de Sant Pol is een populair strand met een lange boulevard die volledig gerenoveerd is. Het heeft ook tal van restaurants en bars in de buurt, waardoor het een ideale plek is om de dag door te brengen. Het heldere water biedt de perfecte omgeving om te zwemmen en te genieten van de zon.

8. Cala Gogo

Cala Gogo is een klein, afgelegen strand dat alleen bereikbaar is via een pad. Het heeft een prachtig uitzicht op de omliggende kliffen en biedt de perfecte omgeving om te zwemmen en te snorkelen. Het is een geweldig strand voor mensen die op zoek zijn naar een rustige omgeving om te ontspannen en tot rust te komen.

9. La Fosca

La Fosca is een groot strand dat zeer geschikt is voor gezinnen. Het biedt tal van faciliteiten, waaronder douches, toiletten en kleedkamers. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om de dag door te brengen.

10. Cala Cap Roig

Cala Cap Roig is een klein, afgelegen strand dat alleen bereikbaar is via een pad. Het is omgeven door pijnbomen en biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving.

11. Playa de Torre Valentina

Playa de Torre Valentina is een populair strand voor gezinnen vanwege de kalme wateren. Het heeft ook tal van faciliteiten, waaronder douches, toiletten en kleedkamers. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om de dag door te brengen.

12. Cala Belladonna

Cala Belladonna is een ongerept strand dat alleen bereikbaar is via een pad. Het heeft een prachtig uitzicht op de omliggende kliffen en biedt de perfecte omgeving om te zwemmen en te snorkelen. Het is een geweldige plek voor mensen die op zoek zijn naar een rustige omgeving om te ontspannen.

13. Platja de Can Cristus

Platja de Can Cristus is een rustig strand dat zich diep in een baai bevindt. Het heeft helder water en biedt de perfecte omgeving om te zwemmen en te ontspannen. Het is een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een afgelegen strand.

14. Cala Roques Planes

Cala Roques Planes is een spectaculair strand dat zich in de buurt van de kliffen bevindt. Het heeft een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en biedt de perfecte omgeving om te zwemmen en te snorkelen. Het is een populair strand bij duikers vanwege de overvloed aan zeeleven.

15. Platja del Racó dels Homes

Platja del Racó dels Homes is een klein, afgelegen strand dat alleen bereikbaar is via een pad. Het heeft kristalhelder water en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende kliffen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving.

Conclusie:

Calonge heeft een overvloed aan prachtige stranden om uit te kiezen. Elk strand biedt een andere omgeving en ervaring, waardoor het de ideale vakantiebestemming is. Of je nu op zoek bent naar een afgelegen strand of een strand met tal van faciliteiten, Calonge heeft voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen:

1. Wat zijn de mooiste stranden van Calonge?
2. Welk strand is geschikt voor gezinnen?
3. Welk strand is het meest afgelegen?
4. Welk strand is geschikt voor surfen?
5. Zijn er faciliteiten op de stranden van Calonge?

Antwoorden:
1. De mooiste stranden van Calonge zijn Playa de Castell, Cala del Pi, Platja d’Aro, Sa Conca, Sant Antoni de Calonge, Cala Rovira, Playa de Sant Pol, Cala Gogo, La Fosca, Cala Cap Roig, Playa de Torre Valentina, Cala Belladonna, Cala Roques Planes, en Platja del Racó dels Homes.
2. La Fosca is een geschikt strand voor gezinnen vanwege de talrijke faciliteiten.
3. Playa de Castell is het meest afgelegen strand van Calonge.
4. Playa de Castell en Sant Antoni de Calonge zijn geschikt voor surfers vanwege de hoge golven.
5. Ja, er zijn tal van faciliteiten, waaronder douches, toiletten en kleedkamers, op de stranden van Calonge.

Over ons

Informatie