De mooiste tuinen van Normandië: Bezoek de prachtige tuinen in bloei tijdens het voorjaar en de zomer.

Je hoeft niet naar de tropen te reizen om te genieten van prachtige tuinen. In Normandië, een regio in het noorden van Frankrijk, zijn er vele tuinen die je het hele jaar door kunt bezoeken. Maar als je van bloemen en kleuren houdt, plan je bezoek dan in het voorjaar of de zomer. Hieronder vind je een lijst met de mooiste tuinen in Normandië.

Jardin Plume – Sainte-Opportune-du-Bosc

Jardin Plume is een van de meest bekende tuinen in Normandië. De tuin heeft een oppervlakte van 4 hectare en in het voorjaar kun je genieten van de vele tulpensoorten die er groeien. In de zomer bloeien de vele vaste planten en siergrassen. De tuin is ontworpen in de Engelse landschapsstijl en er is ook een moestuin te vinden.

Les Jardins du Pays d’Auge – Cambremer

Deze tuin is gelegen in het hart van Normandië, tussen Caen en Lisieux. Het is een openluchtmuseum van de Franse tuin. Het park heeft een oppervlakte van 14 ha en bestaat uit tuinen in de Franse stijl uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Er zijn verschillende tuinen om te bezoeken, zoals de romantische kruidentuin en de tuin van de smaken.

Jardin des Ifs – Varengeville-sur-Mer

Deze tuin is gelegen aan de kust van Normandië en heeft een grote collectie aan taxussen. De tuin is ontworpen in de Franse stijl en heeft ook een Engelse rotstuin. In het voorjaar bloeien hier verschillende soorten stinzenplanten en in de zomer vind je hier de ‘Grote Helleborine’, een orchidee. Vanaf de tuin heb je uitzicht op de zee.

Parc et Jardins du Château de Canon – Mezidon-Canon

Het park en de tuin zijn gelegen op het terrein van het 18e-eeuwse kasteel van Canon en hebben een oppervlakte van 18 hectare. Het park in Engelse stijl bestaat uit bomen, struiken en gazons en er zijn verschillende meertjes te vinden. De tuin is een formele Franse tuin in 17e-eeuwse stijl, met symmetrische bloemperken en fonteinen.

Jardin de Castillon – Cricqueville-en-Auge

Deze tuin is gemaakt door Australische tuinarchitecte Madeleine Castillon. Het is een romantische tuin in Engelse stijl met een oppervlakte van 2,5 hectare. In de tuin vind je vele paden, prieeltjes, vijvers en een wit gepleisterde oude boerderij. Er bloeien vele soorten rozen in deze tuin.

Les Jardins du Château de Vendeuvre – Vendeuvre

Deze tuin is gelegen op het terrein van het 18e-eeuwse kasteel van Vendeuvre en heeft een oppervlakte van 12 hectare. Er zijn verschillende soorten tuinen om te bezoeken, zoals de moestuin, de Engelse tuinen en de Japanse tuin. In de zomer is er een kleurrijke bloemenzee te vinden en ook zijn er vele waterelementen in deze tuinen.

Jardin de Valérianes – Varengeville-sur-Mer

Dit is een rustige en romantische tuin in de Engelse cottagestijl. Er zijn verschillende tuinkamers te vinden, zoals de rozentuin, border met vaste planten, siergrassen en een moestuin. Er is ook een Orangerie, waar je thee kunt drinken.

Les Jardins de Castillon – Notre-Dame-de-Livaye

Deze tuin is ontworpen door de eigenaar van de tuin en bestaat uit diverse thematuinen. Zo is er een Japanse tuin, een Mediterrane tuin, een moestuin en zelfs een Bamboebos. De tuin heeft een rustige sfeer en er zijn diverse zitjes om te genieten van alle bloemen en planten.

Parc et Jardins du Château de Chantilly – Chantilly

Hoewel Chantilly niet in Normandië ligt, is deze tuin zeker een bezoek waard. De tuin is ontworpen door André Le Nôtre, de tuinarchitect van Versailles. Het 115 hectare grote park bestaat uit een kanaal, bossen, gazons en een watertuin. De Franse tuin bij het kasteel heeft een geometrisch patroon met veel bloemperken.

Jardin Du Mont Des Récollets – Rouen

Deze plek is gelegen op een heuvel, met uitzicht over de rivier de Seine. De tuin heeft een oppervlakte van 3 hectare en is gelegen rondom een kapucijnenklooster uit de 16e eeuw. Je kunt hier vele soorten bloemen en planten bewonderen, waaronder verschillende soorten pioenrozen.

Jardin Botanique de Caen – Caen

Deze botanische tuin in Caen heeft een oppervlakte van 5,5 hectare en heeft een grote collectie aan bomen, struiken, vaste planten en een vijver. Er zijn verschillende soorten tuinen te vinden, zoals de rozentuin, de grassentuin en een tuin met mediterrane planten.

Jardin d’Agapanthe – Grigneuseville

Deze tuin is ontworpen door tuinarchitect Alexandre Thomas. Het is een romantische tuin van 4 hectare groot vol met vaste planten, bloemen en grassen. Er zijn verschillende tuinen te bewonderen, zoals de Lavendeltuin, de Rosentuin en de moderne tuin.

Les Jardins du Montmarin – Pleurtuit

Deze tuin is gelegen in een prachtig park van 3 hectare groot en heeft een uitzicht over de baai van de Mont Saint-Michel. Er zijn vele soorten bomen en struiken te vinden en in de zomer is deze tuin een zee van bloemen. Er is zelfs een grote collectie aan palmbomen te bewonderen.

Les Jardins du Hauts du Val – Planquery

Deze tuin is gelegen op het terrein van een voormalig klooster en heeft een oppervlakte van 3 hectare. De tuin is ontworpen in de Franse stijl en heeft symmetrische bloemperken, fonteinen en waterpartijen. Er is ook een rozentuin en een moestuin.

Hopelijk hebben we je kunnen overtuigen om Normandië te bezoeken in het voorjaar of de zomer om te genieten van de vele prachtige tuinen!

Over ons

Informatie