De mooiste uitzichtpunten van Perros-Guirec: ontdek de mooiste plekjes om van het uitzicht te genieten

Perros-Guirec is een mooie badplaats gelegen aan de noordkust van Bretagne. Het is bekend vanwege zijn prachtige roze granieten kustlijn en de twee mooie stranden, Trestraou en Trestrignel. Een populaire activiteit in Perros-Guirec is genieten van het uitzicht vanaf de vele uitzichtpunten langs de kust. Hieronder volgt een overzicht van de mooiste uitzichtpunten van Perros-Guirec.

Sentier des Douaniers

Het Sentier des Douaniers, ook wel bekend als de kustpromenade, is een wandelpad langs de kustlijn van Perros-Guirec. Het pad biedt een adembenemend uitzicht op de roze granieten kustlijn en de oceaan. Het begint bij de vuurtoren van Ploumanac’h en loopt helemaal door tot aan het strand van Trestraou.

Le Phare de Ploumanac’h

De vuurtoren van Ploumanac’h is een 32 meter hoge toren gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Het biedt een panoramisch uitzicht over de kustlijn van Perros-Guirec en de omliggende eilanden. Het is een populaire plek voor toeristen om foto’s te maken.

Le Chemin des Falaises

Le Chemin des Falaises is een 11 kilometer lang pad dat begint bij het strand van Trestraou en doorloopt tot aan Ploumanac’h. Het pad biedt een prachtig uitzicht op de zee en de kustlijn.

Pointe de l’Arcouest

De Pointe de l’Arcouest is een schiereiland in het noorden van Perros-Guirec. Het biedt een fantastisch uitzicht op de roze granieten kustlijn en de omliggende eilanden. Vanaf hier kun je ook de boot nemen naar het nabijgelegen eiland Brehat.

Jardin du Guer

Jardin du Guer is een bekende tuin in Perros-Guirec. Het biedt niet alleen een prachtige flora, maar ook een weids uitzicht op de zee en de bergen.

Anse de Saint-Guirec

De Anse de Saint-Guirec is een schilderachtige haven met een prachtig uitzicht op de zee en de rotsen. Er zijn tal van cafés en restaurants waar je kunt genieten van het uitzicht terwijl je geniet van een hapje of een drankje.

Le Sémaphore de Ploumanac’h

Le Sémaphore de Ploumanac’h is een voormalige militaire uitkijkpost die is omgebouwd tot een uitzichtpunt. Het biedt een adembenemend uitzicht op de kustlijn en de oceaan. Er is een klein café waar je iets kunt eten of drinken terwijl je van het uitzicht geniet.

Chapelle Saint-Guirec

De Chapelle Saint-Guirec is een kleine kapel gelegen aan het strand van Ploumanac’h. Het biedt een prachtig uitzicht op de zee en de kustlijn. Het is ook een populaire trouwlocatie vanwege het romantische uitzicht.

Plage de Trestraou

Plage de Trestraou is een prachtig zandstrand in Perros-Guirec. Het biedt een mooi uitzicht op de zee en de kustlijn. Er zijn tal van cafés en restaurants waar je kunt genieten van het uitzicht terwijl je geniet van een hapje of een drankje.

Plage de Trestrignel

Plage de Trestrignel is een ander prachtig zandstrand in Perros-Guirec. Het biedt een prachtig uitzicht op de zee en de kustlijn. Er zijn tal van cafés en restaurants waar je kunt genieten van het uitzicht terwijl je geniet van een hapje of een drankje.

Archipel de Sept-Îles

De Archipel de Sept-Îles is een groep van zeven kleine eilanden voor de kust van Perros-Guirec. Het uitzicht op deze eilanden is adembenemend. De eilanden zijn ook de thuisbasis van vele zeevogels en zeehonden.

Le Marais de Quellen

Le Marais de Quellen is een natuurgebied aan de rand van Perros-Guirec. Het biedt een prachtig uitzicht op de zee en de kustlijn. Er zijn wandelroutes beschikbaar waar je kunt genieten van het uitzicht terwijl je door het natuurgebied wandelt.

Île Grande

Île Grande is een eiland voor de kust van Perros-Guirec. Het biedt een fantastisch uitzicht op de zee en de roze granieten kustlijn. Vanaf het eiland kun je ook boottochten maken naar andere nabijgelegen eilanden.

Pointe du Château

De Pointe du Château is een kaap gelegen aan de rand van Perros-Guirec. Het biedt een fantastisch uitzicht op de zee en de kustlijn. Er zijn wandelroutes beschikbaar waar je kunt genieten van het uitzicht terwijl je langs de kust wandelt.

La Redoute

La Redoute is een voormalig militair fort dat is omgebouwd tot een uitzichtpunt. Het biedt een prachtig uitzicht op de zee en de kustlijn. Er is een klein café waar je kunt genieten van een drankje terwijl je van het uitzicht geniet.

Perros-Guirec biedt tal van prachtige uitzichtpunten langs zijn kustlijn. Of je nu op zoek bent naar een panoramisch uitzicht op de zee of de roze granieten kustlijn, er is voor elk wat wils. Van de vuurtoren van Ploumanac’h tot het Sentier des Douaniers, er zijn tal van plekken om van het uitzicht te genieten.

Wat is de beste tijd van het jaar om Perros-Guirec te bezoeken?

De beste tijd om Perros-Guirec te bezoeken is in de zomer, wanneer het weer het meest aangenaam is en alle toeristische attracties open zijn.

Hoe kan ik de mooiste uitzichtpunten van Perros-Guirec bereiken?

De meeste uitzichtpunten in Perros-Guirec zijn bereikbaar met de auto of te voet. Er zijn ook enkele plekken die bereikbaar zijn met de boot.

Is Perros-Guirec geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, Perros-Guirec is geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn tal van activiteiten voor kinderen, waaronder zwemmen, zandkastelen bouwen en boottochten maken.

Kun je surfen in Perros-Guirec?

Ja, er zijn enkele plekken in Perros-Guirec waar je kunt surfen. Het strand van Trestraou is een populaire plek voor surfers.

Wat zijn enkele andere attracties in Perros-Guirec?

Naast de uitzichtpunten zijn er ook enkele andere attracties in Perros-Guirec, zoals het aquarium en de botanische tuin. Daarnaast zijn er tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van de lokale gerechten.

Over ons

Informatie