De mooiste wandelroutes in en rondom Calella de Palafrugell, inclusief waar te wandelen en wat te zien

Calella de Palafrugell is een prachtige badplaats in de Costa Brava, met een rijke geschiedenis, spectaculaire uitzichten en een aantal van de mooiste wandelroutes van heel Spanje. Of je nu op zoek bent naar een wandeling langs de zee, door de bergen of door pittoreske dorpjes, er is voor elk wat wils. In dit artikel bespreken we de mooiste wandelroutes in en rondom Calella de Palafrugell en wat je kunt verwachten.

Wandelen langs de Cami de Ronda

Waarschijnlijk de meest beroemde wandelroute in de Costa Brava, Cami de Ronda is een 190 kilometer lange wandelroute langs de kustlijn van Blanes tot Portbou. Het gedeelte dat Calella de Palafrugell overspant, is adembenemend mooi en biedt een unieke kijk op de charme van de Middellandse Zee.

Wandelen door de Cala Estreta

Cala Estreta is een ongerept strand dat alleen te voet bereikbaar is. Het biedt een van de meest spectaculaire uitzichten langs de kust van Calella de Palafrugell. De wandeling naar Cala Estreta is zowel uitdagend als lonend, met schilderachtige dorpjes en historische ruïnes onderweg.

Wandelen naar Cap Roig

Cap Roig is een prachtig park met uitzicht op zee en pittoreske tuinen vol met planten uit de Middellandse Zee. Het park biedt ook een verscheidenheid aan wandelroutes met een scala aan moeilijkheidsgraden. Of je nu langs de kust wilt lopen of liever door de tuinen wandelt, er is voor elk wat wils.

Wandelen door de Gavarres-bergen

De Gavarres-bergen bieden een indrukwekkend uitzicht op Calella de Palafrugell en de omliggende gebieden. Het gebied heeft een aantal van de beste wandelroutes in de Costa Brava, waaronder de route naar Els Angels of Montnegre. De wandelroutes zijn uitdagend, maar de uitzichten zijn het zeker waard.

Wandelen naar El Golfet

El Golfet is een klein strand dat zich tussen de kliffen verbergt. De wandelroute naar El Golfet is uitdagend, maar biedt prachtige uitzichten op de kustlijn van Calella de Palafrugell. Het strand zelf is een van de meest prachtige locaties in de Costa Brava en biedt de perfecte plek om te ontspannen na een lange wandeling.

Wandelen door de Jardins de Cap Roig

De Jardins de Cap Roig zijn misschien wel de belangrijkste trekpleister van Calella de Palafrugell. Het park biedt een verscheidenheid aan wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot uitdagend. De tuinen geven een prachtig beeld van de Middellandse Zee, met uitzicht op zowel het landschap als de zee.

Wandelen door het middeleeuwse dorpje Pals

Pals is een prachtig middeleeuws dorpje in de buurt van Calella de Palafrugell. Het dorpje is bezaaid met smalle, kiezelgeplaveide straatjes en schilderachtige plekjes. De wandelroute door Pals biedt een prachtig beeld van de geschiedenis en cultuur van Catalonië.

Wandelen door de bergen van Montgrí

Montgrí biedt een indrukwekkend uitzicht op de kust en de Middellandse Zee. De bergen van Montgrí bieden een aantal prachtige wandelroutes, waaronder de route naar het kasteel van Montgrí, die niet alleen een spectaculair uitzicht biedt, maar ook inzicht geeft in de geschiedenis van het gebied.

Wandelen door de Baix Empordà

Baix Empordà is een heuvellandschap langs de kust van Calella. Het gebied heeft een aantal prachtige wandelroutes, waarbij wandelaars kunnen genieten van de ontzagwekkende uitzichten op de Middellandse Zee en de rustige, landelijke omgeving.

Wandelen door het oude centrum van Begur

Het oude centrum van Begur biedt een wandelroute die je meeneemt door de smalle straatjes en steegjes van dit pittoreske stadje. De route gaat langs traditionele huizen die zijn opgeknapt en biedt een prachtig uitzicht over de Costa Brava.

Wandelen naar de vuurtoren van San Sebastian

De vuurtoren van San Sebastian ligt op een heuvel boven Calella de Palafrugell en biedt een panoramisch uitzicht over de kustlijn. De wandelroute naar de vuurtoren is uitdagend, maar de uitzichten zijn spectaculair en er zijn verschillende picknickplaatsen onderweg.

Wandelen door de wijngaarden van Palafrugell

Palafrugell is beroemd om zijn wijngaarden en biedt verschillende prachtige wandelroutes door het platteland. Hier kan je wandelen door de schilderachtige wijngaarden, genieten van de uitzichten op de Middellandse Zee en leren over de lokale wijn van de Costa Brava.

Wandelen naar de ongerepte baai van Cala Castell

Cala Castell is een ongerept strand omringd door rotsen en het is alleen te voet bereikbaar. De wandelroute naar Cala Castell biedt een prachtig uitzicht op het landschap van de Costa Brava en is een must voor natuurliefhebbers.

Wandelen door het bergdorpje Tamariu

Tamariu is een prachtig bergdorpje met kleine straatjes, witte huizen en kristalhelder water. Het dorpje is uniek vanwege de rustieke charme en de uitstekende visgerechten. De wandeling naar Tamariu is gemakkelijk en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en het dorpje zelf.

Wandelen door de Olijfboomgaarden van Pals

Pals heeft ook schaduwrijke wandelroutes door de olijfboomgaarden in de buurt van het middeleeuwse dorpje. Deze rustige wandelingen bieden een prachtig uitzicht op de Costa Brava en de omliggende heuvels en bergen.

Calella de Palafrugell is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het gebied biedt een verscheidenheid aan wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot uitdagend, met prachtige uitzichten op de Middellandse Zee, historische ruïnes en zeldzame flora en fauna. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling langs het strand of een uitdagende bergwandeling, er is voor elk wat wils in Calella de Palafrugell.

1. Zijn de wandelingen geschikt voor kinderen?
Ja, er zijn wandelingen voor alle leeftijden en niveaus in Calella de Palafrugell.

2. Is het veilig om alleen te wandelen?
Ja, alle wandelroutes zijn veilig en er zijn meestal andere wandelaars onderweg.

3. Moet ik wandelschoenen dragen tijdens de wandelingen?
Ja, het dragen van wandelschoenen wordt aanbevolen vanwege de oneffenheden op de wandelroutes.

4. Moet ik iets meenemen tijdens de wandelingen?
Het wordt aanbevolen om voldoende water, een zonnehoed en zonnebrandcrème mee te nemen tijdens de wandelingen.

5. Moet ik betalen voor de wandelroutes?
Nee, alle wandelroutes in en rondom Calella de Palafrugell zijn gratis te gebruiken.

Over ons

Informatie