De mooiste wandelroutes in Tar en omgeving

Tar is een prachtige plek om te wandelen. De omgeving is adembenemend en er zijn talloze routes waar je uit kunt kiezen. Hieronder hebben we de mooiste wandelroutes in Tar en omgeving voor je op een rijtje gezet.

Route 1: De Kustlijn wandelroute

De kustlijn wandelroute in Tar is een geweldige manier om de natuurschoonheid van de Adriatische kust te ervaren. Het start vanuit het stadje Tar en loopt langs de kust tot aan het schilderachtige dorpje Novigrad. Tijdens deze route zul je vele prachtige blikken over de zee hebben en zul je versteld staan van het ongekende natuurschoon.

Route 2: Wandelroute door de Olijfboomgaard

De olijfboomgaard is een van de meest schilderachtige plekken om te wandelen in Tar. Het is een relatief korte wandelroute, die begint bij de kerk van de stad. Je wandelt door het hart van de olijfboomgaard, met prachtige uitzichten over de omliggende heuvels, en komt terug naar de kerk van Tar.

Route 3: De Koningsgem Palace wandelroute

De Koningsgem Palace wandelroute is een perfecte manier om het mooie oude paleis van Svetivinčenat te ervaren. De route begint bij de kerk van Tar en loopt langs prachtige uitzichten op de olijfboomgaard en de wijngaard. Je wordt getrakteerd op het betoverende paleis, met zijn prachtige architectuur en geschiedenis.

Route 4: De Forest Trail

Als je op zoek bent naar een rustige wandelroute door de natuur, dan is de Forest Trail de perfecte keuze. Het begint bij de kerk van Tar en loopt langs de rand van de stad. Deze route neemt je mee door het hart van het bosgebied en langs enkele prachtige uitzichtpunten op de omliggende natuur.

Route 5: Montona wandelroute

De Montona wandelroute begint bij de kerk van Tar en eindigt in het nabijgelegen stadje Montona. Het is een prachtige wandeling met veel verschillende uitzichten en bezienswaardigheden. Je passeert wijngaarden, olijfbomen en schilderachtige straatjes. Montona is een must-see bestemming om te bezoeken tijdens je wandeltocht.

Route 6: Cicarija Ridge wandelroute

De Cicarija Ridge wandelroute is een uitdagende wandeling door de bergen met adembenemende uitzichten. Het begint bij de kerk van Tar en eindigt in het nabijgelegen dorp Buzet. Je passeert kleine dorpjes, groene valleien en prachtige bergtoppen. Het is een lange tocht van ongeveer 9 uur lopen, dus zorg voor voldoende water en snacks.

Route 7: De Parenzana Trail

De Parenzana trail is een unieke wandelroute die begint bij de kerk van Tar en langs de oude treinroute naar Poreč loopt. Het is een vlakke wandeling met een prachtig uitzicht op de natuur. Deze wandelroute is vooral geweldig voor geschiedenisliefhebbers die de oude spoorlijn willen verkennen.

Route 8: Groznjan wandelroute

Groznjan is een charmant middeleeuws stadje, gelegen op een heuveltop nabij Tar. De wandelroute begint bij de kerk van Tar en gaat door het prachtige landschap om uiteindelijk aan te komen bij Groznjan. Onderweg kom je langs olijfgaarden, wijngaarden en het prachtige uitzicht op de omliggende bergen.

Route 9: De Trail of Health en Longevity

De Trail of Health en Longevity is een wandelroute die begint bij de kerk van Tar en eindigt in het schilderachtige dorpje Bratuje. Het is een relatief vlakke en gemakkelijke wandeling door prachtige natuur. De wandelroute is bekend om zijn helende werking en de adembenemende uitzichten op de oceaan.

Route 10: Aquapark Istralandia wandelroute

Aquapark Istralandia is een van de grootste waterparken in Kroatië. Het park ligt nabij Tar en is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Het park beschikt over een groot aantal wandelpaden die door het groen leiden tot aan de waterglijbanen en zwembaden.

Route 11: De Golf wandelroute

De Golf wandelroute is een mooie en rustige wandeling langs de kustlijn richting het nabijgelegen Kempinski Hotel. De wandelroute start bij de kerk van Tar en gaat door de mooie wijngaarden en olijfgaarden, totdat je het prachtige hotel aan de kust bereikt. De wandelroute biedt prachtige uitzichten over de Adriatische zee en het charmante stadje Tar.

Route 12: Poreč wandelroute

Poreč is een van de meest populaire badplaatsen in Kroatië en biedt een breed scala aan wandelroutes door de prachtige natuurlijke omgeving. De wandelroute begint bij de kerk van Tar en gaat door het adembenemende landschap van Istrië en langs talloze pittoreske dorpjes. De wandelroute komt uit bij de kustlijn in Poreč, waar je kunt genieten van de zon, de zee en het strand.

Route 13: Lim Channel wandelroute

De Lim Channel wandelroute is een prachtige wandeling door het kanaal en langs de prachtige bossen. De wandelroute begint bij de kerk van Tar en gaat langs de kust, door de bossen, en over de heuvels. De wandelroute biedt prachtige uitzichten op de oceaan en de natuur rondom het kanaal.

Route 14: De Euphrasius Basiliek wandelroute

De Euphrasius Basiliek is één van de belangrijkste monumenten in Poreč en is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De wandelroute begint bij de kerk van Tar en gaat langs de prachtige kust, door prachtige natuur en langs pittoreske dorpjes. Uiteindelijk kom je aan bij de basiliek, waar je kunt genieten van de adembenemende architectuur en geschiedenis.

Route 15: De Zelena Laguna wandelroute

De Zelena Laguna wandelroute is een korte wandeling vanuit Tar langs de prachtige kustlijn. Het is een perfecte wandeling om te genieten van de zon en de zee. Het pad biedt prachtige uitzichten over de Adriatische zee en het charmante stadje Tar.

Conclusie

Tar en de omliggende gebieden zijn een prachtige bestemming om te wandelen en te genieten van de natuurlijke omgeving. De hierboven genoemde wandelroutes zijn enkele van de meest populaire en schilderachtige wandelingen in en rond Tar. Het is een wandelparadijs voor mensen die willen genieten van het buitenleven en de adembenemende natuurlijke schoonheid van Kroatië.

Veelgestelde Vragen

1. Zijn deze wandelroutes geschikt voor gezinnen met kinderen?
Ja, er zijn wandelroutes die geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Raadpleeg de specifieke details van elke route voordat u het plan op maat maakt.
2. Zijn er kaarten beschikbaar voor deze wandelroutes?
U kunt gedetailleerde wandelkaarten vinden bij de lokale toeristische informatiecentra.
3. Moet ik een gids inhuren om deze wandelroutes te verkennen?
Het is niet nodig om een gids in te huren om deze wandelroutes te verkennen, maar als u een gids wilt inschakelen, kunt u deze boeken in de lokale toeristische informatiecentra.
4. Wat is de beste tijd om naar Tar te gaan voor deze wandelroutes?
De lente en de vroege herfst zijn de beste tijd om Tar en de omliggende gebieden te verkennen. Vermijd de hete zomermaanden als u heuvelige landen ziet zoals Cicarija Ridge.
5. Zijn er faciliteiten onderweg te vinden op deze wandelroutes?
De meeste wandelroutes hebben sporadische faciliteiten zoals drinkwater, toiletten en op sommige locaties zelfs restaurants. We raden aan om zelf eten en drinken mee te nemen om geheel op voorbereid te zijn.

Over ons

Informatie