De prachtige natuur rondom Bungalowpark De Riethorst biedt vele wandel- en fietsroutes

Bungalowpark De Riethorst is gelegen in een prachtige omgeving omringd door natuur. Bij het park zijn er vele wandel- en fietsroutes te vinden, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers en sportievelingen. In dit artikel worden de vele mogelijkheden voor wandelen en fietsen rondom het park besproken.

Wandelen in de omgeving van Bungalowpark De Riethorst

Natuurpark De Loonse en Drunense Duinen

Een van de bekendste natuurgebieden in de buurt van Bungalowpark De Riethorst is Natuurpark De Loonse en Drunense Duinen. Dit gebied is ideaal voor wandelaars vanwege de vele wandelroutes die er te vinden zijn. Het park is ook geschikt voor honden en er zijn zelfs speciale hondenwandelpaden.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen

Een andere populaire wandelbestemming in de buurt van het park zijn de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het gebied bestaat uit vele bossen, vennen en heidevelden. Er zijn vele wandelroutes die door dit prachtige gebied leiden en het biedt ook mogelijkheden voor het spotten van wildlife.

Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch ligt iets verder weg van Bungalowpark De Riethorst, maar is absoluut een bezoekje waard. Het park heeft vele wandelpaden die leiden door de prachtige wetlands en moerassen. Er zijn ook speciale wandelroutes voor kinderen en het is mogelijk een excursie met een gids te boeken.

Fietsen in de omgeving van Bungalowpark De Riethorst

Fietsen langs de dijken van de Maas

Een populaire fietsroute in de buurt van Bungalowpark De Riethorst is de dijkroute langs de Maas. Deze route leidt langs de prachtige uiterwaarden van de rivier en biedt vele uitzichtpunten.

Het Brabantse land

Een andere mooie fietsroute is de route door het Brabantse land. Het landschap is gevuld met boerderijen, molens, kastelen en historische dorpen. Fietsers kunnen genieten van de prachtige natuur en de Brabantse gastvrijheid.

Fietsen door Nationaal Park De Biesbosch

Naast wandelpaden biedt Nationaal Park De Biesbosch ook vele fietsroutes. Fietsen door dit prachtige park is een onvergetelijke ervaring. Er zijn speciale fietsroutes voor kinderen en het is mogelijk een fiets te huren bij het bezoekerscentrum van het park.

Overige activiteiten in de buurt

Kanoën

Bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Biesbosch is het mogelijk om een kano te huren en het gebied vanaf het water te verkennen.

Golfen

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de nabijgelegen golfbaan Prise d’eau. De golfbaan staat bekend om zijn uitdagende holes en prachtige uitzichten.

Efteling

Een dagje uit naar de Efteling is ook een optie voor wie verblijft op Bungalowpark De Riethorst. Het pretpark ligt op slechts een halfuur rijden van het park.

Conclusie

Bungalowpark De Riethorst is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers en sportievelingen. Het park biedt vele mogelijkheden tot wandelen en fietsen in de prachtige omgeving. Er zijn ook diverse andere activiteiten in de buurt te ondernemen.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er fiets- en wandelroutes in de buurt van Bungalowpark De Riethorst?
Ja, er zijn vele wandel- en fietsroutes in de buurt van het park.

2. Zijn er ook speciale routes voor kinderen?
Ja, zowel bij Nationaal Park De Biesbosch als bij de Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn er speciale routes voor kinderen.

3. Zijn de wandel- en fietsroutes geschikt voor honden?
Ja, in veel van de natuurgebieden zijn honden toegestaan en zijn er zelfs speciale hondenwandelpaden.

4. Kan ik een fiets huren bij Bungalowpark De Riethorst?
Nee, het is niet mogelijk om een fiets te huren bij het park zelf, maar wel bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Biesbosch of bij andere fietsverhuurders in de buurt.

5. Kan ik bij Bungalowpark De Riethorst ook andere activiteiten ondernemen dan wandelen en fietsen?
Ja, er zijn ook diverse andere activiteiten in de buurt zoals kanoën bij Nationaal Park De Biesbosch en golfen bij golfbaan Prise d’eau.

Over ons

Informatie