De verborgen parels van Girona: 5 onontdekte juweeltjes om te verkennen.

Wil je het echte Girona ontdekken? Dan moet je zeker enkele van de verborgen parels verkennen. Hoewel Girona vaak bekend staat om het historische centrum en het beroemde museum, zijn er enkele onontdekte stukjes die een bezoek waard zijn. Hier zijn 5 onontdekte juweeltjes in Girona die je niet mag missen.

1. De Arabische baden van Girona

Deze Arabische baden, ook wel de Banys Àrabs genoemd, zijn een prachtig voorbeeld van de Moorse architectuur. Het is een verborgen parel in het middeleeuwse deel van de stad. Het is een rustige plek waar je kunt ontspannen en genieten van de oude architectuur. Je kunt er alles leren over de verschillende rituelen van de Arabieren.

Pro-tip:

Als je wilt ontsnappen aan de drukte, ga dan naar de Arabische baden van Girona op donderdagavond. Het is dan namelijk open tot middernacht en je kunt genieten van live muziek en andere evenementen.

2. Casa Masó

Casa Masó is een persoonlijke aanbeveling vanwege de verborgen sfeer. Het is de enige modernistische woning in Girona, gebouwd door de beroemde architect Rafael Masó. Het huis is bovendien opmerkelijk omdat er een heel gezin woonde, wat zorgde voor een zeer gezellige sfeer.

Pro-tip:

Een bezoek aan Casa Masó is alleen mogelijk met een georganiseerde tour. Het is tevens belangrijk om je tickets van tevoren te boeken. Je kunt de tour ook combineren met andere bezienswaardigheden in Girona.

3. De Joodse wijk

Er is niet veel bekend over de Joodse wijk van Girona, maar het is zeker een bezoek waard. Het is een rustige en pittoreske omgeving, waar je kunt genieten van de prachtige historische architectuur en de oude straatjes kunt verkennen. Het is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de charme van Girona.

Pro-tip:

Bezoek de Joodse wijk op zondagochtend wanneer er een ambachtelijke markt plaatsvindt. Het is een geweldige manier om wat lokale producten te kopen terwijl je geniet van de sfeer en de architectuur.

4. El Cul de la Lleona

Dit is een verborgen juweeltje in het hart van de stad. Dit symbolische beeldhouwwerk van een leeuwin heeft een interessante legende die je zeker moet horen. Het is tevens een perfecte plek om enkele foto’s te maken en te genieten van het uitzicht op de stad.

Pro-tip:

De locatie van El Cul de la Lleona is perfect om te combineren met andere toeristische attracties zoals de kathedraal, de basiliek van Sant Feliu en het oude stadhuis.

5. De tuinen van John Lennon

Veel mensen zijn zich niet bewust van de mooie tuinen van John Lennon in Girona. Het is een rustige en serene tuin gelegen aan de oever van de rivier Ter. Je kunt hier genieten van de romantische sfeer en de frisse lucht. De tuin is gebaseerd op het werk van de beroemde muzikant John Lennon.

Pro-tip:

De tuinen van John Lennon zijn het beste te bezoeken in het voorjaar of de zomer, wanneer je het prachtige uitzicht op de rivier kunt bewonderen en de bloemen in bloei staan.

Conclusie

Girona is een stad vol verborgen parels die het ontdekken waard zijn. Ik ben er zeker van dat deze vijf onontdekte juweeltjes een geweldige toevoeging zullen zijn aan je reis naar de stad. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle verborgen parels even gemakkelijk te vinden zijn. Dit is wat ze nog specialer maakt.

Veelgestelde vragen

1. Waarom zijn deze bezienswaardigheden verborgen parels?
2. Moet ik tickets van tevoren boeken voor een bezoek aan Casa Masó?
3. Kan ik een bezoek brengen aan de Joodse wijk op andere dagen dan zondag?
4. Wat is de legende van El Cul de la Lleona?
5. Hoe komen de tuinen van John Lennon aan hun naam?

Over ons

Informatie