De verborgen schatten van Namen: ontdek de onbekende plekjes!

Als je denkt aan Namen, dan denk je waarschijnlijk aan de majestueuze citadel en het huis van de Waalse parlementariër of misschien zelfs aan de kathedraal van Saint-Aubain. Maar Namen heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende trekpleisters. In deze blog gaan we op zoek naar de verborgen schatten van Namen die je wellicht nog niet kent.

De onbekende musea

In Namen vind je verschillende musea die zeker een bezoek waard zijn, maar waar niet veel toeristen van af weten. Zo heb je bijvoorbeeld het Félicien Rops museum, waar je de werken van de gelijknamige kunstenaar kunt bewonderen. Daarnaast is er ook het Museum van Oude Namen, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad.

Félicien Rops Museum

Het Félicien Rops museum is gewijd aan de gelijknamige kunstenaar, die bekend stond om zijn grafische kunst. In het museum vind je zijn werken zoals prenten, tekeningen en schilderijen. De collectie omvat ongeveer 20.000 kunstwerken van verschillende kunstenaars, waaronder ook hedendaagse kunstenaars.

Museum van Oude Namen

Het Museum van Oude Namen neemt je mee terug in de tijd naar de middeleeuwen. Je leert er alles over de architectuur, kunst, gebruiken en ambachten uit die tijd. Bovendien kun je er ook enkele archeologische voorwerpen bewonderen.

De geheime tuinen

In Namen zijn er ook enkele verborgen tuinen te vinden die je kunt bezoeken. Zo heb je bijvoorbeeld de Jardin des Plantes de la Faculté d’Agronomie, de botanische tuin van de Landbouwfaculteit en de Jardin des Félées, een romantische tuin in het hartje van de stad.

Jardin des Plantes de la Faculté d’Agronomie

De Jardin des Plantes de la Faculté d’Agronomie is een rustige, groene omgeving in het hart van Namen. Het is een botanische tuin waar verschillende soorten planten groeien. Het is een leuke en rustige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Jardin des Félées

De Jardin des Félées is een romantische tuin in het centrum van Namen. Het is een kleine, maar mooie tuin tussen enkele gebouwen. Je kunt er genieten van de rust, de vijver en de prachtige bloemen.

De fantastische uitzichten

Wie Namen zegt, zegt natuurlijk ook uitzicht. Maar wist je dat er enkele unieke en minder bekende plekken zijn waar je een prachtig uitzicht hebt op de stad en de omgeving?

Citadelle viewpoint

Het uitzichtpunt bij de citadel van Namen is een van de bekendste plekken om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Maar wist je dat je ook een andere, minder bekende plek hebt om hetzelfde uitzicht te bewonderen? Op het parcours de la Merveilleuse kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad en de Maas.

Point de vue de Champia

Point de vue de Champia is een prachtig uitzichtpunt in Jambes. Je hebt er een panoramisch uitzicht over de Maas, Namen en de omliggende heuvels.

De verborgen straatjes

Namen heeft ook enkele verborgen, pittoreske straatjes waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de lokale sfeer.

Rue de Fer

De Rue de Fer is een van de oudste straten van Namen en staat vol met historische huizen en gebouwen. Het is een ideale straat om enkele mooie foto’s te maken en te genieten van de oude architectuur.

Rue des Brasseurs

De Rue des Brasseurs is een smalle en kronkelende straat in het hartje van Namen. Je vindt er tal van restaurants en kleine winkeltjes. Het is een leuke straat om te wandelen en te genieten van de lokale sfeer.

Conclusie

Namen heeft heel wat verborgen schatten die het ontdekken waard zijn! Door enkele minder bekende plaatsen te bezoeken, krijg je een unieke kijk op de stad en de omgeving. Met deze lijst heb je alvast enkele leuke tips voor je volgende bezoek aan Namen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele andere verborgen plekjes in Namen?

Naast de plekken die we al besproken hebben, zijn er nog enkele andere plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken zoals de Chapelle Saint-Loup en het Parlementsgebouw.

Waar kan ik het beste naartoe om te genieten van de lokale keuken?

In Namen vind je tal van restaurants die heerlijke lokale gerechten serveren. Enkele aanbevolen restaurants zijn Le Bistro Beaulieu, La Belle Équipe en L’Atelier des Augustins.

Zijn er ook verborgen schatten te vinden in de omgeving van Namen?

Ja zeker! Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het kasteel van Bioul, het dorpje Falaën of de abdij van Maredsous.

Waar kan ik verblijven in Namen?

In Namen zijn er tal van hotels en andere accommodaties beschikbaar. Enkele aanbevolen hotels zijn La Villa Balat, Les Tanneurs en Hotel The Royal Snail.

Wat zijn enkele minder bekende activiteiten om te doen in Namen?

Je kunt bijvoorbeeld het ondergrondse netwerk van de citadel verkennen, een boottocht maken op de Maas of deelnemen aan een bierproeverij in een van de lokale brouwerijen.

Over ons

Informatie