Dol-De-Bretagne voor gezinnen: activiteiten en entertainment voor kinderen van alle leeftijden.

Dol-De-Bretagne is een charmant stadje in Bretagne, Frankrijk, bekend om zijn kleurrijke huizen en middeleeuwse architectuur. Maar wat het echt speciaal maakt, is de verscheidenheid aan activiteiten en entertainment voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Van avontuurlijke buitenavonturen tot educatieve musea en pretparken, Dol-De-Bretagne heeft voor elk wat wils. Hier zijn 15 geweldige activiteiten en entertainmentopties om van te genieten tijdens een vakantie in Dol-De-Bretagne.

1. Bezoek het Domaine des Ormes

Het Domaine des Ormes is een prachtig landgoed met uitgestrekte groene ruimtes, meren en bossen. Het biedt tal van buitenactiviteiten, zoals een klimparcours, ponyrijden en zwemmen. De kinderen kunnen zich urenlang vermaken op de speelplaats en de ouderen kunnen een ronde golf spelen. De natuurlijke omgeving en de rust zijn perfect om even weg te zijn van de drukte van de stad.

2. Leer over de geschiedenis in het museum 39-45

Het museum 39-45 is een educatief museum dat zich richt op de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk en de invloed op de regio Bretagne. Het museum heeft een indrukwekkende collectie tentoonstellingen, waaronder uniformen, wapens en foto’s. Het is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis van de oorlog.

3. Ontdek het Michel-Plessix-huis

Het Michel-Plessix-huis is een museum gewijd aan de tekenkunst van Michel Plessix, een beroemde Franse striptekenaar. Het museum is erop gericht kinderen te inspireren en te laten zien wat er kan worden bereikt met tekenvaardigheden. Het is ook een leuke manier om het culturele erfgoed van Frankrijk te ontdekken.

4. Vaar over de meren van Combourg

De meren van Combourg zijn een prachtige plek voor een rustige boottocht, geschikt voor alle leeftijden. De paden rondom de meren bieden ook een mooie wandeling. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Dol-De-Bretagne te ervaren.

5. Bezoek het aquarium Saint-Malo

Het aquarium van Saint-Malo biedt niet alleen een fascinerend uitzicht op zeedieren, maar heeft ook educatieve tentoonstellingen over onderwaterleven. Kinderen zullen genieten van het leren over haaien, zee-egels, kwallen en tropische vissen.

6. Avontuur beleven in Koezio

Koezio is een avontuurlijke indoor-activiteit, ideaal voor gezinnen met oudere kinderen. Het is een interactieve reeks mentale en fysieke uitdagingen en spellen, ontworpen om teamwork en communicatievaardigheden te bevorderen.

7. Bezoek het dinosaurussenpark

Het Dinosaurussenpark is een leuke manier om meer te weten te komen over deze prehistorische dieren. Het park heeft 26 levensgrote dinosaurussen en educatieve tentoonstellingen over hun omgeving en levensstijl.

8. Bezoek de middeleeuwse stad Rennes

Rennes is de hoofdstad van Bretagne en heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis. Bezoekers kunnen rondlopen op de geplaveide straten, door de kathedraal en het prachtige plein Place des Lices, stoppen bij de kraampjes en proeven van de lokale specialiteit, galettes.

9. Ontdek het kasteel van Monterfil

De ruïnes van het kasteel van Monterfil zijn een spannende plaats om te verkennen. Het kasteel dateert uit 1100 en is nu grotendeels verwoest, maar het is nog steeds mogelijk om de muren en de laatste overgebleven toren te zien.

10. Bezoek het bloeminstituut

Het Instituut voor bloementeelt is opgericht om de bloemensector in Frankrijk te bevorderen. Het instituut organiseert tentoonstellingen en wedstrijden om het belang van bloementeelt en -kweekvaardigheden te demonstreren. Het is een kleurrijk en interessant bezoek voor alle leeftijden.

11. Leer over lokale dieren in Le Parcabout

Le Parcabout is een uniek park met hangende paden en netten die tussen bomen zijn opgehangen. Het geeft bezoekers het gevoel van laag bij de grond tussen de boomtoppen in de bomen. Het is de thuisbasis van diverse vogels en andere dieren die inheems zijn voor Bretagne, waaronder kippen, geiten en ezels.

12. Geniet van het Saint-Malo strand

Het strand bij Saint-Malo biedt een prachtige dag aan de kust. Met zijn zandduinen en verfrissende zeebries kunnen gezinnen zwemmen, zandkastelen bouwen of gewoon tot rust komen.

13. Bezoek de Louis de Funes Museum

Louis de Funes was een legendarische Franse komiek en acteur, bekend om zijn satirische rollen in meer dan honderd films. Zijn museum toont zijn leven, zijn werk en een verzameling van memorabilia, waaronder clips en foto’s.

14. Probeer de plaatselijke keuken

Breng een bezoekje aan Le Palais du Pain en Proef de lokale zoutkoekjes en die uit de gagne met beurre salé.

15. Ontspan in een vakantiehuis

Terugtrekken in de rustige omgeving van een vakantiehuis biedt de voordelen van het hebben van uw eigen ruimte, namelijk rust en privacy.

In conclusie, Dol-De-Bretagne is de perfecte vakantiebestemming met kindvriendelijke activiteiten en entertainmentopties voor het hele gezin.

Veelgestelde vragen

1. Waar ligt Dol-De-Bretagne?
Ans: Dol-De-Bretagne is een stadje in Bretagne, Frankrijk.

2. Wat zijn enkele activiteiten die beschikbaar zijn in Dol-De-Bretagne voor gezinnen met jongere kinderen?
Ans: Het Domaine des Ormes biedt buitenactiviteiten, terwijl het aquarium Saint-Malo educatieve tentoonstellingen over onderwaterleven heeft.

3. Wat zijn enkele activiteiten die beschikbaar zijn in Dol-De-Bretagne voor gezinnen met oudere kinderen?
Ans: Koezio, een interactieve reeks mentale en fysieke uitdagingen, is leuk voor oudere kinderen, net als het museum 39-45 dat zich richt op de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk.

4. Kan ik meer te weten komen over lokale geschiedenis en cultuur tijdens mijn bezoek aan Dol-De-Bretagne?
Ans: Ja, bezoek het Michel-Plessix-huis om meer te weten te komen over de tekenkunst van Michel Plessix of bezoek de middeleeuwse stad Rennes en ontdek de geplaveide straten.

5. Is er een leuk vakantiehuis op een geweldige locatie in Dol-De-Bretagne?
Ja, er zijn veel vakantiewoningen te huur waar u heerlijk kunt ontspannen in de rustige omgeving van Dol-De-Bretagne.

Over ons

Informatie