Een culinaire reis bij De Zeekraal: proef de lokale keuken

De Waddeneilanden in Nederland zijn niet alleen bekend om hun prachtige stranden en duinen, maar ook om hun lokale gerechten en specialiteiten. Op het eiland Terschelling, in het dorpje Oosterend, vind je restaurant De Zeekraal. Dit restaurant biedt een unieke culinaire ervaring met verse en lokale producten.

Geschiedenis van De Zeekraal

Het restaurant De Zeekraal bestaat al meer dan twintig jaar en wordt gerund door Ineke en Jan de Jong. Ineke is de chef-kok en Jan is de gastheer. In de keuken van De Zeekraal worden traditionele recepten gecombineerd met moderne kooktechnieken. Het restaurant heeft een rustieke en gezellige uitstraling en biedt een prachtig uitzicht over de Waddenzee.

Het menu van De Zeekraal

Het menu van De Zeekraal is gebaseerd op verse en lokale producten. De visgerechten worden bereid met verse vis die dagelijks wordt gevangen door lokale vissers. Er worden ook vleesgerechten geserveerd die afkomstig zijn van lokale boerderijen en slagers. De groenten die in de gerechten worden verwerkt worden verbouwd op het eiland zelf.

Specialiteiten van De Zeekraal

Een van de specialiteiten van De Zeekraal is de Terschellinger Cranberry, die groeit op de duinen van het eiland. Dit wordt gebruikt in verschillende gerechten, zoals de Cranberry Stroganoff en de Cranberry Pepersteak. Andere specialiteiten van De Zeekraal zijn onder andere de gekonfijte eendenbout en de vissoep met Noordzeekrabben.

Maaltijden bij De Zeekraal

Het restaurant De Zeekraal biedt verschillende maaltijden aan, waaronder het lunchmenu, diner menu en het vijfgangenmenu. Het lunchmenu biedt gerechten zoals vissoep en broodjes Terschellinger Lam en de diner menu biedt gerechten zoals gerookte paling, Terschellinger lam en gekonfijte eendenbout. Het vijfgangenmenu biedt een uitgebreide culinaire ervaring met als hoogtepunt de specialiteiten van De Zeekraal.

Vegetarische opties

Voor vegetariërs biedt De Zeekraal ook een speciale menukaart met gerechten zoals gemarineerde tofublokjes en geitenkaas in bladerdeeg met cranberrycompote.

Lokale drankjes

Bij De Zeekraal kun je ook genieten van lokale drankjes, zoals Terschellinger kruidenbitter en Schylger Juttersbitter.

Reserveringen

Het restaurant De Zeekraal is erg populair, dus het is aan te raden om vroegtijdig te reserveren. Voor groepen vanaf acht personen biedt De Zeekraal ook een aparte ruimte aan.

Locatie en openingstijden

Restaurant De Zeekraal is gevestigd aan het einde van de Terschellinger Bessendijk in Oosterend. Het restaurant is geopend van woensdag t/m zondag vanaf 12:00 uur voor lunch en vanaf 17:30 uur voor diner.

Prijsklasse

De prijsklasse van De Zeekraal ligt iets hoger dan gemiddeld, maar dit komt doordat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van verse en lokale producten. Een lunchmenu kost gemiddeld €29,50 en een diner menu gemiddeld €59,50.

Conclusie

Wil je een unieke culinaire ervaring opdoen tijdens je verblijf op Terschelling? Dan is restaurant De Zeekraal zeker een aanrader. Het gebruik van verse en lokale producten garandeert een unieke smaakbeleving.

Veelgestelde vragen

1) Kan ik bij De Zeekraal ook terecht voor een kindermenu?
Ja, De Zeekraal biedt ook kindermenu’s aan.

2) Is het restaurant rolstoeltoegankelijk?
Ja, De Zeekraal is rolstoeltoegankelijk.

3) Kan ik ook glutenvrije opties krijgen bij De Zeekraal?
Ja, De Zeekraal biedt ook glutenvrije opties aan.

4) Is het restaurant ook geopend in de wintermaanden?
Nee, De Zeekraal is alleen geopend van maart t/m december.

5) Accepteert De Zeekraal creditcards?
Ja, De Zeekraal accepteert creditcards.

Over ons

Informatie