Een dag in het leven van een vakantieganger op Vakantiepark It Wiid

Op Vakantiepark It Wiid in Friesland is er altijd wat te beleven. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of juist avontuur, er is voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door een dag in het leven van een vakantieganger op Vakantiepark It Wiid. Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je weer in slaap valt, zal je worden ondergedompeld in een wereld van natuur, cultuur en plezier.

Wakker worden temidden van de natuur

Als je op Vakantiepark It Wiid verblijft, dan word je wakker temidden van de prachtige Friese natuur. De vogels fluiten en het water van de dobbe kabbelt rustig. Je opent de gordijnen en ziet vanuit je raam de zon langzaam opkomen en de ochtenddauw verdampen.

Ontbijt op het terras

Na het ontwaken smaakt een ontbijt extra lekker op het terras van je vakantiehuis. Je geniet van een vers kopje koffie met een croissantje erbij terwijl je kijkt naar het schouwspel van de natuur om je heen.

Verkenning van het natuurgebied

Na het ontbijt is het tijd om het natuurgebied te verkennen. Vakantiepark It Wiid ligt namelijk midden in het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit gebied staat bekend om zijn vele meren, plassen, rietvelden en moerasbossen. Je huurt een kano en peddelt door de grachten, terwijl je geniet van de vele watervogels en misschien zelfs een ijsvogel spot.

Lunch in de binnenstad van Leeuwarden

Na een ochtend vol natuurschoon is het tijd voor een lunch in de historische binnenstad van Leeuwarden. Vanaf Vakantiepark It Wiid is Leeuwarden binnen een half uur te bereiken. Eenmaal daar aangekomen, strijk je neer op een terrasje op de Grote Markt en bestel je een typisch Friese lekkernij zoals een stuk oranjekoek.

Een middag vol activiteiten op het park

Teruggekomen op Vakantiepark It Wiid is het tijd voor een middag vol activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld gaan waterskiën op de Dobbe of een potje tennissen op de tennisbanen. Voor de kinderen is er een speeltuin en een dierenweide waar ze konijnen en pony’s kunnen knuffelen.

Barbecueën op het terras

Na een volle dag is het tijd om te ontspannen en te genieten van een heerlijke barbecue op het terras van je vakantiehuis. Je steekt de barbecue aan en terwijl het vlees gaart, geniet je van een wijntje en het uitzicht op het water.

Een avondwandeling langs de oevers

Als de zon ondergaat, maak je nog even een avondwandeling langs de oevers van de Dobbe. Hier kun je genieten van de rust en stilte, terwijl je de sterren aan de hemel ziet twinkelen.

Een goede nachtrust

Na een dag vol activiteiten en ontspanning is het tijd om te gaan slapen. Je sluit je ogen en valt in slaap met het rustgevende geluid van de natuur om je heen.

1. Wat is de beste tijd om Vakantiepark It Wiid te bezoeken?
– Het park is gedurende het hele jaar geopend, maar de zomermaanden zijn het meest populair vanwege het mooie weer.
2. Is het natuurgebied rondom Vakantiepark It Wiid geschikt voor wandelen?
– Ja, er zijn diverse wandelroutes uitgestippeld die je door het Nationaal Park De Alde Feanen leiden.
3. Zijn er nog andere activiteiten te ondernemen in de omgeving van Vakantiepark It Wiid?
– Ja, zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het nabijgelegen Woudagemaal of een dagje gaan windsurfen op het Sneekermeer.
4. Is er een supermarkt op Vakantiepark It Wiid?
– Ja, er is een supermarkt waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen.
5. Kan ik ook langer dan een week verblijven op Vakantiepark It Wiid?
– Ja, je kunt ook voor langere tijd een vakantiehuis huren op Vakantiepark It Wiid. Er zijn verschillende mogelijkheden, van een weekendje weg tot een maandverblijf.

Over ons

Informatie